Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz

    Bugün Türkiye saatiyle 17'de Almanya Nürburgring yarışı vardı.
    yarıştan önce duyurmayı unutmuşum ihihi

    unutmadan bir sonraki yarışlar;
    September 14-16 Oschersleben
    October 19/20 Hockenheim

    yarışları Mobility Channel canlı yayınlıyor.
    Scirocco R Cup'da tüm araçlar aynı ve takımların sadece denge ayarlarıyla oynamasına izin veriliyor, yani pilotaj çok önemli.
    yarışta Carlos Sainz, Sebastian Ogier, Markku Alen, Kankkunen gibi tanınmış isimlerle birlikte bir Türk pilot Berke Bayındır da yarışıyor. (toplam 27 pilot)
    bugünkü yarışta Berke 5. olarak genel sıralamada 184 puanla 4.lüğe yükseldi. profesyonel isimlerin arasında ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

    ayrıca tanımayanlar için, Berke Bayındır bir süre öncesine kadar Opel MotorSport'un başarılı isimlerindendi.
    16-17'li yaşlarda ehliyeti yokken Corsa ile Türkiye Pist Şampiyonasında yarışıyordu, Hezarfen etkinliğimizde bizimle olan Alptekin abinin takım arkadaşıydı.
    şuan 23-24 yaşlarında olmalı, motorsporlarında başarıyla ilerliyor yolu açık olsun.

    Bugün bir kazaya rağmen 4.sırada yarışırken son turlarda S. Ogier'in geçmesiyle 5. oldu.
    ancak 1 sıra kaybetse bile ekranlarda dakikalarca profesyonel bir isimle aynı karede görüntülenmesi çok iyiydi.

    Yarış sonucu:
    1 O. Nilsson Volkswagen 14 24.18,694
    2 K. Abbring Volkswagen 14 + 0.01,268
    3 D. Trebing Volkswagen 14 + 0.07,374
    4 S. Ogier Volkswagen 14 + 0.19,511
    5 B. Bayındır Volkswagen 14 + 0.21,657
    ......


    Genel puan sıralaması:
    1 O. Nilsson Volkswagen 350
    2 A. Gładysz Volkswagen 218
    3 D. Trebing Volkswagen 197
    4 B. Bayındır Volkswagen 184


    Carlos Sainz - Sebastian Ogier - Markku Alen



    Berke Bayındır


    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz

    Pilotumuza başarılar dilerim



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz

      tühh keşke roccoyu satmasam bende katılırdım
      F30 Sport+

      Yorum


      • #4
        Ynt: Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz













        InsigniaTEAM

        Yorum


        • #5
          Ynt: Scirocco R Cup ve Türk Temsilcimiz

          Berke Bayındır Sezonu Podyumda Bitirdi, Türk Bayrağı ilk kez Hockenheim’da Dalgalandı!!!

          Scirocco R Cup’ın 19-21 Ekim tarihlerinde yapılan sezonun onuncu ve son yarışında, Volkswagen Türkiye adına yarışan Berke Bayındır 3. olarak podyuma çıktı. Berke aynı zamanda bu yıl Avrupa GT şampiyonu olan ve son yılların en hızlı binek otomobil yarışçısı olarak gösterilen Markus Winkelhock’u da geçmeyi başardı.

          2012 Scirocco R-Cup Europe’un onuncu ve son yarışı 19-21 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Hockenheim pistinde yapıldı. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Türkiye sponsorluğunda yarışan Berke Bayındır Volkswagen Scirocco R model aracı ile 29 pilot arasında 3. sırayı aldı. Cuma günü gerçekleştirilen antrenmanlar ile başlayan hafta sonunda Doğuş Otomotiv pilotu Berke Bayındır, ilk antrenman turlarında en hızlı 6. zamana imza attı. Antrenmanların ardından yapılan sıralama turlarında performansını arttıran Berke yaptığı derece ile yarışa 4. sıradan başlamaya hak kazandı.

          Yarışa, sezonun geride kalan yarışlarında da olduğu gibi atak başlayan Berke Bayındır henüz ilk virajdan itibaren 3.lük için Polonyalı pilot Adam Gladsyz ile çekişmeye başladı. 5 viraj boyunca yaşanan sıkı bir mücadelenin ardından Doğuş Otomotiv pilotu rakibini geçmeyi başardı ve henüz ilk turdan 3. sıraya yükseldi. Yarışın ilerleyen turlarında pozisyonunu koruyan Berke Bayındır gerisindeki pilotlar ile arayı açtı ve yarışı rahat bir şekilde sürdürdü. Bitime 4 tur kala 2.lik için Danimarkalı pilot Kasper Jensen’e atak yapan Berke rakibini geçmeyi başaramadı ve yarışı 3. sırada bitirerek podyuma çıkmaya hak kazandı. Berke Bayındır aynı zamanda bu yıl Avrupa GT şampiyonasını kazanan ve son yılların en hızlı binek otomobil yarışçısı olarak gösterilen Markus Winkelhock’u da geçmeyi başardı. Yarışa misafir pilot olarak katılan eski DTM sürücüleri Frank Biela, Emanuele Pirro ve son iki yılın Formula 1 şampiyonu Sebastien Vettel’in babası Nobert Vettel ‘de Doğuş Otomotiv pilotu Berke Bayındır’ın gerisinde kaldı. Bu sonuçlar doğrultusunda Berke sezonu 5. sırada bitirmiş oldu.

          Yarış sonrasında podyuma çıkmanın mutluluğunu yaşayan Berke Bayındır “Sezonu bu şekilde bitirmek son derece mutluluk verici. Bütün sezon boyunca harcadığımız emeklerin karşılığını son yarışta podyumda yer bularak görmek herhalde elde edebileceğim en iyisi sonuç. Yarış benim son derece kontrollü geçti. Start ile birlikte 3. sırayı almak için atak yaptım. Henüz ilk tur bitmeden önümdeki pilotu geçmeyi başardım ve arayı hemen açtım. Fakat bu atak sırasında biraz zaman kaybettim ve 2. sırada bulunan Kasper ile aram açıldı. Yarışın kalan turlarında Kasper’i yakalamak için performansımı hep en üst düzeyde tuttum. Bitime 4 tur kala atağımı yaptım fakat başarılı olamadım. Hockenheim gibi dünyanın en meşhur pistlerinden birinde podyuma çıkmak beni son derece mutlu etti. Böylece Almanya’da sezonun son yarışında Türk bayrağı dalgalanmış oldu. Aynı zamanda şampiyonayı da 5. sırada bitirmiş oldum. Sezon öncesi koyduğumuz hedeflerin tamamını gerçekleştirmiş olduk böylece. Hedefimiz mümkün olduğunca çok podyuma çıkmak ve şampiyonayı ilk 5 içinde bitirmekti. Sonuç olarak sezon bizim açımızdan gayet iyi sonuçlandı. Bana desteklerinden dolayı Doğuş Otomotiv’e, Volkswagen Türkiye’ye, hangi pozisyonda ihtiyacım varsa hep yanımda olan babam Mahir Bayındır’a ve bana destek olan herkese teşekkür ederim.”dedi.
          InsigniaTEAM

          Yorum

          İşleniyor...
          X