Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

    GM Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu başkanı Dan Akerson, Almanya'nın Rüsselsheim kentindeki Opel Genel Merkezi'nde 5000'den fazla Opel çalışanına doğrudan hitap ettiği konuşmasında, Opel'i satmayı veya kapatmayı düşünmediklerini açıkladı.

    Akerson, "Opel'in süregelen zararları yüzünden sektörde bazı analistler GM'in Opel'i satması veya tamamen kapatması gerektiğini söylemeye başladılar. Böyle bir şey yapmaya niyetim yok. Global bir otomotiv şirketi olarak GM, Avrupa'da tasarım, mühendislik, üretim ve satış konularında güçlü bir duruş sergilemek zorunda. Avrupa'da Chevrolet'e de yer var, ama bu rolü asıl üstlenecek olan marka Opel'dir. Sat kurtul politikası izlememiz gerektiğini söyleyenler başarıya giden yolda Opel'in ne kadar önemli olduğunu görmüyorlar" dedi.

    Opel'in GM içindeki önemini savunan üst düzey GM yöneticileri önceden de vardı, ancak Akerson ilk kez Opel personelinin önünde sadakat sözü verdi. Akerson, "Eğer niyetimiz Opel'in iflasını açıklamak veya ekonomi düzelene kadar dalgalanmaya bırakmak olsaydı, bu yatırımları yaparak zaman ve paramızı harcamazdık" diyerek, 2016 yılına kadar 23 yeni modeli piyasaya sürme planının GM'in Opel'i düzlüğe çıkartmak konusunda ne kadar kararlı olduğunun kanıtı olduğunu da vurguladı.

    Akerson'ın İngilizce konuşarak verdiği sadakat taahhütleri, Almanca altyazılarla büyük ekranlara yansıtıldı. Konuşma esnasında yardımcısı ve Avrupa operasyonları sorumlusu Steve Girsky'de Akerson'a eşlik etti.

    Akerson, Rüsselsheim'da bulunan ITDC mühendislik ve geliştirme merkezinin GM global ürün geliştirme planlarında anahtar rol oynadığını, ve Opel'in özellikle karbondioksit azaltımı ve diğer teknolojiler konusundaki uzmanlığının dünya çapında öneme sahip olduğunu söyledi.

    Akerson, Morgan Stanley'in tahminlerine göre bu yıl 1 milyar dolar zarar açıklaması beklenen Opel'i satma veya kapatma yönünde yatırımcılardan baskı görmekteydi. Analistler de Akerson'ın, 2009 sonlarında Opel'in satışına sıcak bakan, fakat o zaman için yönetimde azınlıkta kalmış olan radikal bir görüşe sahip olduğuna inanmaktaydı.

    Etkinliğe katılan bir Opel çalışanı "Genel görüş Opel'in GM içindeki öneminin, ve markaya olan bağlılığın açık bir ifadesi olduğu yönünde. Konuşmanın "Akerson'ın bir oyun taktiği" olarak yorumlandığını düşünmüyorum. Genel hava olumlu" şeklinde görüş bildirdi.

    Kaynak : Automotive News Europe

    FRANKFURT (Reuters) -- General Motors Co. will neither sell its money-losing Opel/Vauxhall unit nor "simply close up shop and leave," CEO Dan Akerson told more than 5,000 staff in the brand's headquarters in Ruesselsheim, Germany.

    "Our protracted losses have even prompted some analysts to argue that we should sell Opel or simply close up shop and leave car sales in the region to others -- I'm not about to do that," he said in a speech on Thursday.

    "As a global auto company, GM needs a strong design, engineering, manufacturing and sales presence in Europe. There's room for Chevrolet in Europe but Opel fulfills that role," Akerson said.

    He added: "Recommendations that we 'cut and run' show you that some people simply do not see how important Opel is to our success."

    Other senior executives have defended Opel's role within GM, but this is the first time that Akerson has sworn loyalty in front of the work force. Akerson made it clear that the 23 new models and model replacements entering the market by the end of 2016 were proof that GM was committed to helping its European brand.

    "If our intention was to simply declare Opel bankrupt, or let it drift until the economy rebounds, we wouldn't be wasting our time and money with these investments," he said.

    Akerson's pledges of loyalty in English were projected on a screen with German subtitles. He spoke alongside GM Vice Chairman Steve Girsky, who also heads GM's European operations

    Akerson said Opel and the ITDC engineering and development center at Ruesselsheim play a key role in GM's global product development plans, and Opel's expertise in CO2 reduction and other technologies have value around the world.

    Akerson has come under pressure from investors to divest or unwind Opel, which Morgan Stanley forecasts will post another $1 billion in annual operating losses on average through 2021 after $16 billion over the past dozen years.

    Analysts believed Akerson was open to a radical approach given his minority view to sell Opel to Magna International late in 2009.

    One Opel employee who attended the event said the general reaction was largely positive. "I wouldn't call it thunderous, but there was applause. Some might still be cynical but overall it was seen as a clear commitment to Opel and the important role it plays within GM -- I don't think it was interpreted as Akerson plaing some tactical game."



  • #2
    Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

    Bilgilendirme için teşekkürler.



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

      10 numara yazı ve konu olmuş teşekkürler

      Donanımhaberde de açayım da ortalık karışsın ihihi
      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

      Yorum


      • #4
        Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

        Rica ederim

        İşi gücü bırakıp yarım saatimi çeviriye ayırdım.
        Emek harcayınca sonuç da güzel oluyor

        Yorum


        • #5
          Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

          Teşekkürler Serdar hocam,emeğine sağlık
          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

          Yorum


          • #6
            Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

            Teşekkür ederim.Eğinize sağlık.Opel' ede bu yakışırdı.
            Astra Hb.1.6 115 Comfort-

            Yorum


            • #7
              Ynt: GM Yönetim Kurulu Başkanının Almanya'da Opel personeline hitaben yaptığı konuşma

              eline, emeğine sağlık abi
              InsigniaTEAM

              Yorum

              İşleniyor...
              X