Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept



    Her yıl geliştirdiği birbirinden ilginç araçlarla dikkatleri üzerine çeken İsviçreli otomobil üreticisi Rinspeed, bu yılki Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda yolcu sayısına göre boyutları değişebilen dünyanın ilk aracını sergileyecek.



    Daha önce, uçan, yüzen ve boyutları değişebilen araçlara imza atan firmanın ’iChange’ adlı yeni konsept modeli, bir düğme yardımıyla saniyeler içerisinde tek kişilik spor bir otomobilden üç kişi için yeterli konfor sunan bir araca dönüşebiliyor.




    ’Gözyaşı damlası’ şeklindeki tasarımıyla dikkat çeken iChange, tamamen elektrikli bir motora sahip olmasının yanı sıra 1050 kilogramlık ağırlıyla da oldukça hafif bir otomobil. 150 kW gücündeki elektrikli motoruyla iChange, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4 saniyede tamamlarken, saatte 220 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor.



    Ar-Ge süreci İsviçre Enerji Bakanlığı tarafından da desteklenen iChange konsepti, elektrikli motorunu şarj etmek için güneş enerjisinden de yararlanabiliyor. Aracın iki yanı ve üzerine yerleştirilen güneş panelleri, hem elektrikli motora hem de klima sistemine enerji sağlıyor.



    Bu araç Opel Speedster şasisine oturtulmuş , Tesla Roadster teknolojisine sahip gözleri yani farları ve stopları Opel Insigniadan alınmış oldukça benzersiz bir araçtır. Ayrıca Rinspeed firmasının Opel'in patentli aydınlatma sistemli Insignia'nın AFL farlarını tercih etmesi alışılagelmiş bir durum değil ve onur verici. Rinspeed'in Opel'den ilk parça temini değil aslında daha önce Corsa C nin stopları gibi farklı farklı birçok parça kullanmıştır.

  • #2
    Ynt: Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept

    çok güzel durmuş umarım yollarda görürüz

    Yorum


    • #3
      Ynt: Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept

      Farları bizim cosmoların farına benziyor aynı...

      Yorum


      • #4
        Ynt: Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept

        bu ne abi yaaaa değişik bi konsep ben begenmedim
        Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
        [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

        Yorum


        • #5
          Ynt: Değişken Araç: Rinspeed iChange Concept

          AFL'yi buna uyguladılarsa Edition'lara hayli hayliye olur
          InsigniaTEAM

          Yorum

          İşleniyor...
          X