Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #31
    Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

    Orjinal yazı sahibi: eymenkul
    Zafer abi neden tavsiye etmiyorsun?
    Orjinal yazı sahibi: speed_emre
    neden zafer abı ? kaslar sonra yaga donustugu ıcınmı? sarktıgı ıcınmı
    Orjinal yazı sahibi: eymenkul
    Sanırım bir süre sonra ister istemez supplementlere yönelmek gerekiyor bu da uzun vadede karaciğeri olumsuz etkiliyor. Belki bu yüzden?
    şimdi şöyle:
    ilk önce body buildinge her türk evladı başlar ama 1. ayda bırakır. zor bir spordur devamlılık gerektirir, antremanları ağırdır. 1. ayını geçenler devam ederler uzunca.
    benim8. yılım hiç ilaç almadım .
    birkere başlayan adamlara salonlarda ilaç ve protein tavsiye ediliyor.
    protein tozlarının çoğu sahtedir. para tuzağıdır. orjinalleri usa dan getirttirilebilir fakat onların içinde de testosteron extreleri vardır. bu su ve tuz tutar şişirirbiraz sizi.birazda güçlendirir. bunu hissedince gider bir daha alırsınız. gerek yok hem zararlı hemde siz müsabık değilsiniz salon işletmiyorsunuz ki ne işiniz var hormonlu işlerle.
    ilaç konusuna gelince: gencecik çocukların salonlarda ilaç kürleri ile akılları çelinir. salon sahibi ilaç verecekki hemen gelişsin salona devam etsin diye.birde reklamını yapar .ilaçlara başlatılır hemen vücut yapma hayali ile.
    vücut testosteronu dışardan alınca kendisi üretmez olur.geriye çeker testisler kendini. yorulmazlar yani...bundan sonra hayırlı işler.
    zaten inan ki doğal yapılan vücut sporu bırakınca zor geriliyor. ilaçla yapılanı bırakır bırakmaz sönüyorlar. şuda var . ilaçlık kadar da gelişemezsin hiç bir zaman. müsabıkları hepsi haplıdır.
    birde vücut geliştirme mafya gibidir. girdimi çıkamazsın devamlı yapmak istersin. benim nerdeyse 2. işim gibi. yapmazsam rahatsız oluyorum. nerden sardım başıma bu belayı diyorum. çok alışıyor insan . evde benç ve diğer hareketleri yapabildiğim istasyon ve 120 kg toplamda ağırlıkalrım var. olur da salona gidemezsem diye. bela yani.
    sağlık boyutu. profesyonel-yarı profesyonel yaparsanız sağlığınızı korumaz. ağır kilolarla çalıştığınız için eklem ağrıları tendon hasarları kartilaj sorunları artrit, fıtığa eğilim, gibi sorunlar mutlaki çıkar. bende bir kaçı çıktı maalesef.
    birde buişlerin maddi boyutu var tabi.müsabık milli arkadaşlarım var.
    yarışma hazırlığında ayda 5000 tl ye kadar yemek ve ilaç masrafları olur..
    uzun lafın kısası kısa laftır...
    gerek yok yani düzenli yürüyüş , bisiklet yüzme herşeye yeter.
    180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

    www.zaferboyraz.com

    Yorum


    • #32
      Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

      Tesekkurler Zafer hocam detayli anlatiminiz icin

      Yorum


      • #33
        Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

        4 senedir yaparim ben de. Ilk once fitness olarak basladim. Sonra body-buildinge donustu. Agirliklar artinca da cok daha fazla itina gostermek gerekirken ben gosteremedim. Gecen hafta MR'a girdim. Omzumda kas yirtigi cikti. Yani dusuk agirlik orta sayida tekrardan gayrisi hevestir Yukarida da bahsedildigi gibi yuruyus yuzme bisiklet gayet yeterlidir kanisina ben de boyle bir tecrubeyle vardim. Omuz sakatlaninca ne gogus ne sirt ne omuz ne triceps ne biceps calisabiliyorsunuz, hepsini etkiliyor. Bundan sonra bir sure yuruyus gorundu bana

        Yorum


        • #34
          Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

          SLM BENİ TANIYAN ARKADAŞLAR VARDIR BEN YİNEDE KENDİMİ TANITAYIM. BEN GÖKMEN IŞIK BEN BU SPORA 29.10.1993 TARİHİNDE BAŞLADIM 2002 DE IRONMAN FITNESS CENTER I KURDUM.2005 DE 80 KİLODA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM.KONULARI OKUDUM BAZI DOĞRU BİLGİLERİN YANINDA ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUMKİ ÇOKTA YANLIŞ BİLGİLER VERİLMİŞ. BİLGİ ALMAK İSTEYEN OLURSA SEVEREK YARDIMCI OLMAK İSTERİM.BU SİTE ÜZERİNDEN VEYA TELEFONDAN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ CEP.0533.261.59.47 SALON TEL 0216.452.0022 www.ironmanfitness.com.tr FACEBOOK ADRESİMİZ. SOĞANLIK IRONMAN FİTNESS CENTER.

          Yorum


          • #35
            Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

            Ustad, en azindan burada paylasmis oldugumuz dogru bildigimiz yanlislarimizla ilgili bilgi ver de yanlis bilmeye devam etmeyelim. Hem girip okuyanlar da yanlis ogrenmesinler...

            Yorum


            • #36
              Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

              ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE SPORU SAĞLIK İÇİN YAPMAK LAZIM.YANİ SPORU BİR YAŞAM ŞEKLİ HALİNE GETİRMELİYİZ.SONRASINDA SALONA YAZILMADAN ÖNCE EĞER KİLOLU İSENİZ BİR DOKTORA GİDİP NEDEN KİLO ALDIĞINIZI ÖĞRENMENİZ GEREKİR.ÖRN:TROİTLERİNİZ ÇALIŞMIYORSA YADA İNSÜLİN DİRENCİNİZ VARSA BUNLAR KİLO VERMENİZİ ZORLAŞTIRIR.DOLAYISIYLA SPORA BAŞLAMADAN ÖNCE BUNLARIN TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİR Kİ SONRASINDA AMACINIZA ULAŞABİLESİNİZ.EĞER TAM TERSİ ZAYIFSANIZ GÜZEL BİR KAS PRORAMIYLA VÜCUDUNUZU GELİŞTİREBİLİRSİNİZ.SPORUN YANI SIRA BESLENME ŞEKLİNİZ DE ÇOK ÖNEMLİDİR.ŞUNU UNUTMAYIN Kİ BU İŞTE SPOR YÜZDE 30 BESLENME İSE YÜZDE 70 ETKİLİR..BESLENME NASIL OLMALIDIR:
              YÜZDE 65 KARBONHİHRAT
              YÜZDE 10 YAĞLAR
              YÜZDE 25 PROTEİNLER
              KALORİ PAYLAŞIMININ BU ŞEKİLDE YAPILMASI GEREKİR.FİTNESS VE VÜCUT GELİŞTİRME YAPANLARIN ORTALAMA KİLO BAŞINA 1.5-2 GR PROTEİN ALMALARI GEREKMEKTEDİR.ÖRN:100GR TAVUKTA 21 GR SAF PROTEİN VARDIR.ALACAĞINIZ PROTEİN MİKTARINI ÖĞRENMEK İÇİN; ÖRN 80 KG BİR KİŞİ İSENİZ 80X1.5=120 GR.YANİ 80 KİLO OLAN BİR KİŞİ GÜN İÇERİSİNDE 120 GR PROTEİN ALMALIDIR.BURDA SİZE DÜŞEN GÖREV PROTEİNLERİN VE KARBONHİDRATLARIN NELER OLDUĞUNU ÖĞRENMEK.
              PROTEİN VE İLAÇ MESELESİNE GELİNCE!!PROTEİN TOZLARI DEDİĞİMİZ SUPLEMENTLER SAĞLIK BAKANLIĞI-TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANIP ÜLKEYE GELMEKTEDİR.YANİ SANILDIĞI KADAR ZARARLI OLSALAR SATILMASINA İZİN VERİLMEZ.AYRICA HİÇBİR SALONDA BUNLARIN İNSANLARA ZORLA SATILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.ÇÜNKÜ ARTIK İNSANLAR BİLİNÇLİ.HERŞEYİ ARAŞTIRIP GELİYOLAR.YANİ KİMSE SALONLARDA KÖRÜ KÖRÜNE BİŞEY İÇMEZ.İĞNE MESELESİDE:TAMAMEN BİR SEÇİMDİR.KİŞİ İSTERSE KULLANIR İSTEMEZSE KULLANMAZ.ZARARIDA KENDİNEDİR YARARIDA.AMA DEDİĞİM GİBİ HERKESİ AYNI KEFEYE KOYMAMAK LAZIM.BU ÜLKEDE YANLIŞ TEŞHİS YÜZÜNDEN ADAM ÖLDÜREN DOKTORLAR WAR DİYE DOKTORLARIN HEPSİ KATİLDİR DİYEBİLİRMİYİZ? ASLA!!
              BİRDE HALK ARASINDA ŞU ÇOK KONUŞULUR.VÜCUT YAPTIKTAN SONRA BIRAKINCA VÜCUT SARKAR DİYE.SPORU BIRAKIRCA KİMİ KÜÇÜLÜR KİMİ YAĞLANIR AMA KORKMAYIN ASLA SARKMAZ)BU TAMAMEN HALK ARASINDA UYDURULMUŞ BİŞEYDİR.

              Yorum


              • #37
                Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                ben boks ve kick box ile spor yaptım bu zaman kadar hem iyi bir vucuda hemde iyi bir spor dalına sahip oldum benim tavsiyem sadece vucut geliştirmeyin vucudun dayanıklılığınıda arttırın derim...
                Boks çok güzel bir spor dalı bana babamdan ötürü miras kaldı diye bilirim kendiside eski boksörlerdendir,zaten bu şekilde bir sporu tercih ettiğinizde düzenli idman vucudunuzu geliştiriyor hemde çok daha sıkı oluyor...

                Yorum


                • #38
                  Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                  Orjinal yazı sahibi: drzb
                  lisanslı -yarı(bu işten para kazanmıyorum) profesyonel- vücut gelişitrme ve fitness sporcusuyum. 2003 ten beri yaparım. çukurambar sportif yaşamda çalışıyorum.
                  vücut geliştirme sporunu kimseye tavsiye etmem.
                  Zafer Bey bende çukurambar sportif yaşamda antreman yapıyorum sanırım hiç denk gelmedik.

                  Yorum


                  • #39
                    Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                    sıcaklardan dolayı kılo kaybım cok yada kendımı kandırıyorum boyle yeterlı kalorıyı alamıyorum :S vucuttan cıddı su kaybı yasadım hacım bıraz dustu .Gökmen Hocam , butun sezonu suplementlerle gecıren bırıyım sonbahar donemınde bulk a gırmeyı dusunuyorum daha once Weıder megamass2000 kullandım ıdmanlarda tourıne etkısıyle falan yorulmadan etmeden guzelce bıtırıyordum yanlız bu urun bana ıstedıgım sevıyeye gelmemı saglamadı duzgun bır sekılde kullanıp sadece 1 ayda 1.5kg gıbı kılomun ustune ekledım sonra arkadas ortamımızda sohbet ederken urunun 4000 kadar ıyı olmadıgı kılo aldırım olayıda dusuk oldugunu anladım herkez sıkayetcıydı cevremde ,benım ıstegım yaglandırmadan kutle artısı ıcın tavsıye edecegınız bır gaıner varmı? (bıraz uzun oldu kusura bakmayın) suanda suplement kombınasyonu yapıyorum gaıner ın yanına bcaa ,preworkout bır urun kesın alıncak,whey proteın allahın emrı zaten ,argınıne dusunuyorum .vıtamın olarakta kahvaltı oncesı balık yagı kahvaltı sonrası B,E,C vıtamınlerını almayı dusunuyorum, kombınasyonumda eksık olan bır sey var ıse yardım edersenız sevınırım tesekkurler sımdıden



                    gecen sezon kullandıgım urunler
                    Uploaded with ImageShack.us

                    Yorum


                    • #40
                      Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                      slm arkadaşım bu ürünlerin yanısıra beslenmede yapman lazım ben çok ürün kulanan birisi değilim daha çok yemeyi tercih ediyorum.ben sana bir beslenme programı göndereyim gökmen ışık diye facebook tan ekleye bilirsen oradan gönderiyim.

                      Yorum


                      • #41
                        Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                        Gökmen abi tekrar tesekkurler

                        Yorum


                        • #42
                          Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                          Orjinal yazı sahibi: skaktas
                          Orjinal yazı sahibi: drzb
                          lisanslı -yarı(bu işten para kazanmıyorum) profesyonel- vücut gelişitrme ve fitness sporcusuyum. 2003 ten beri yaparım. çukurambar sportif yaşamda çalışıyorum.
                          vücut geliştirme sporunu kimseye tavsiye etmem.
                          Zafer Bey bende çukurambar sportif yaşamda antreman yapıyorum sanırım hiç denk gelmedik.
                          evet olabilir..ben genelde 16:30 -civarı gelirim
                          180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

                          www.zaferboyraz.com

                          Yorum


                          • #43
                            Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                            Orjinal yazı sahibi: drzb
                            Orjinal yazı sahibi: skaktas
                            Orjinal yazı sahibi: drzb
                            lisanslı -yarı(bu işten para kazanmıyorum) profesyonel- vücut gelişitrme ve fitness sporcusuyum. 2003 ten beri yaparım. çukurambar sportif yaşamda çalışıyorum.
                            vücut geliştirme sporunu kimseye tavsiye etmem.


                            Zafer Bey bende çukurambar sportif yaşamda antreman yapıyorum sanırım hiç denk gelmedik.
                            evet olabilir..ben genelde 16:30 -civarı gelirim

                            Karşılaşmamamız normal bende 19:00 civarı gelirim.

                            Yorum


                            • #44
                              Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                              Ankara Kentpark içinde MOST Life Club üyesiyim. Haftada 2-3 gün akşamları gidebiliyorum. Ben de Ramazan ayında 3 kg verdim ve 2-2.5 kg geri aldım. Maksadım vücut geliştirmek değil ama en azından biraz kas çizgisi olmalı diyorum

                              Yorum


                              • #45
                                Ynt: Body Building-Fitness vs Vücut Geliştirme

                                guzel agır bır ıdman var bugun klasıktır p.tesı gogus-bıceps gunu

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X