Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel Hareket Özgürlüğünü Yeniden Tanımlıyor: Ampera'dan Zafira Tourer Concept'e

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel Hareket Özgürlüğünü Yeniden Tanımlıyor: Ampera'dan Zafira Tourer Concept'e

    • Ampera Serisinin Dünya Prömiyeri
    • Start/Stop’lu ecoFlex Modelleri daha da tasarruflu
    • Antara ve Corsa yenilenmiş olarak 2011 yılına giriyorlar


    Devrim niteliğindeki Opel Ampera serisi dünya prömiyerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda (3 Mart – 13 Mart arasında) yapıyor. Genişletilmiş menzilli elektrikli otomobil yılsonundan önce piyasaya sürülecek. Bu sayede Opel, Avrupa’da bu teknolojide ilk olma sözünü yerine getirmiş oluyor.

    Fuar ziyaretçileri bir sonraki Opel Zafira modelini ilk kez görme imkanı yakalayacak. Zafira Tourer Concept otomobil esnekliğini ve konforunu yeni bir seviyeye taşımakta.

    Opel çevreci hareket özgürlüğü konusundaki liderlik iddiasını az emisyonlu ecoFLEX serisinin yepyeni modelleriyle desteklemeye devam ediyor.


    Opel Ampera’nın seri aracı – elektro-hareketlilik el uzatılacak kadar yakın

    Opel Ampera seri aracın Cenevre’deki dünya prömiyeri ve yılsonuna kadar gerçekleşecek pazara sunumu ile Opel yenilikçi ve çevre dostu hareketlilik çözümlerinde öncü olma sözünü gerçek kılıyor.

    Opel Ampera Avrupa’da tamamen günlük kullanıma uygun ilk elektrik itişli araç olacak. Ampera her zaman ve her hızda elektrikle çalışıyor. 40 ila 80 kilometrelik yolculuklarda (sürüş koşullarına bağlı olarak), enerjiyi 16-kWh’lık lityum-iyon aküsü sağlamakta. Ampera akü sayesinde elektrikle çalıştığı sürece tamamen benzin kullanmayarak ve atık gazı üretmeden hareket etmektedir.

    Tarafsız araştırmalar, Avrupalıların % 80’inin günde 60 kilometreden az yol yaptığını göstermekte. Ampera’nın aküsü boşaldığında evdeki herhangi bir 230 Volt prizinde yaklaşık 4 saat içinde şarj edilebiliyor. Bu hızlı şarj olanağı Ampera’nın günlük kullanıma uygunluğunu vurgulamakta ve elektrikli otomobilin akü modunda kullanımını desteklemektedir. Uzun yolculuklarda benzin motoru ikincil bir güç kaynağı olarak otomobili elektrikle çalıştırabilmek için elektrik üretiyor. Bu kesintisiz bir enerji ikmali ve 500 km’lik uzaklıklarda bile kaygısız ve şarj için durmaksızın bir sürüş sağlamaktadır.

    Neredeyse tamamen sessiz olan elektrikli tahrik birimi 111kW/150 hp’ye karşılık gelen 370 Nm anlık tork sağlıyor; aracın sıfırdan 100 km/saate hızlanma süresi yaklaşık dokuz saniye ve azami hız 161 km/saat’dir.


    Zafira Tourer Concept

    Opel Cenevre’de yeni nesil monocab-öncüsü Opel Zafira modelini otomobil severlere ilk kez sunacak. Zafira Tourer Concept “tekerlekler üzerindeki salon” vurgulamasıyla yüksek kaliteli iç mekanı ön plana çıkarmaya çalışıyor. “Biz salon fikrini bir araca uyarladık”, diyor Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Bir salon, insanın kendini dinlenmeye çektiği, kendini çok rahat hissedebileceği bir yerdir. Bu hissi bu araç kavramı ile müşterilere sunmak istiyoruz.

    Özellikle arka koltuktaki yolculara en fazla yeri sunmak adına, bilinen Zafira özellikleri ile donatılmış Zafira Tourer Concept iç mekân düzenlemesinde yüksek esnekliğe sahip. İç düzeni cömert camları sayesinde aydınlık ve böylece rahat bir atmosfer ve dış dünya ile uyumlu bir denge yaratmakta.

    Geniş ve akıllıca tasarlanmış zarif salon iç mekânı heykelimsi güçlü bir dış tasarımla desteklenmekte. Göze çarpan ok şeklinde kıvrımlı farlar ile dinamik bir görüntü vermekte.

    Zafira Tourer Concept Insignia’nın kalite ve yenilikçi teknolojisini monocab segmentine taşımakta. Bu otomobil ile her yolculuk rahat, güvenli ve dinlendirici olacak.


    Opel ecoFlex modelleri – Start/Stop ile şimdi daha da tasarruflu

    Yeni ecoFLEX çeşitleri Cenevre’de iki özel yenilik sunmakta:
    • Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 70kW/95hp gücündeki motoru şimdi Start/Stop teknolojisi ile birleştirilmiş. Bu sayede 100 km’de 3,5 litre dizel tüketmekte ve sadece 94 gram CO2 üretmekte.
    • Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70kW/95PS). Beş kapılının emisyon salınımı kilometre başına 109 gram CO2‘den 104 grama, ortalama tüketim 100 kilometrede 4,1 litreden 3,9 litreye gerilemekte. Beş kapılı hatchback versiyonu isteğe bağlı olarak Start/Stop özelliğine sahip olduğu gibi, 1.3 CDTI ecoFLEX Astra Sports Tourer olarak bu teknolojiye standart olarak sahip (100 kilometrede 4,1 litre dizel tüketimi, kilometre başına 109 gram CO2 ).


    Start/Stop’un bütün model çeşitlerinde dereceli olarak kullanılmasıyla, Opel yakıt tüketimini ve emisyonu azaltmada önemli bir önlem almakta. Bu teknoloji şimdi Opel Agila, Corsa ve Astra için de mevcut. Yılsonundan önce de Meriva, Zafira ve Insignia da bu teknolojiye sahip olacaklar.


    2011 ilkbahardan itibaren – Opel Antara ve Opel Corsa’nın yeni yüzü

    Dış tasarımı, yeni motorlar, yeni ayarlanmış sürüş düzeneği ve yenilenmiş iç mekanı ile Opel Antara 2011 model yılında spor off-road ve şehir zarafeti ile birleştirmekte. Yenilenmiş motor serisi 120kW/163 hp ve 135kW/184 hp’li 2.2 CDTI dizel motordan ve bir 123kW/167hp güce sahip 2.4 benzinli motor çeşidinden oluşmakta. Yenilenmiş motor serisi Euro 5 emisyon standardına istisnasız uymakta ve ciddi anlamda azaltılmış tüketim ve emisyon değerlerine sahip üstün sürüş gücü garantilemekte. Şanzıman çeşitleri de, her biri altı vitesli olmak üzere bir manuel ve bir otomatik vites opsiyonu sunmakta. Sürüş düzeneği ve aktif emniyet konusundaki yeniliklere hizmete uygun bir ABS-sistemi ve standart olarak yokuş sürüş desteği HSA (Hill-Start-Assist) ile donanmış ve rampa sürüşlerinde aracın geri gitmesini engelleyen bir sistem dahil edilebilir.

    Opel Corsa şimdi yeni görüntüsüyle daha sportif ve daha anlamlı bir görünüşe sahip: yeni dış renkler ve iç donanım ve de kişiye özgü ve sportif çeşitler Corsa’yı olmadığı kadar çekici kılıyor. İsteğe bağlı, çekici fiyatlı multimedya-infotainment-sistemi “TOUCH & CONNECT” dokunmatik bir renkli ekrana, 28 Avrupa ülkesini kapsayan navigasyona, Bluetooth ve MP3-çalar veya iPod için bir USB girişine sahiptir. Standart olarak dahil edilen Start/Stop otomatik sistemi 70kW/95hp’li Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX’in yakıt tüketimini şehir içi kullanımda tekrar % 8,7 oranında azaltmaktadır. Üç kapılı ortalama olarak 100 kilometrede 3,5 litre dizel tüketmekte ve bir kilometrede sadece 94 gram CO2 emisyon üretmektedir.


    Kaynak: GMMediaTürkiye
    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X