Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel ecoFLEX: Daha Yeşil Sokaklar ve Şehirler (30 Eylül 2010)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opel ecoFLEX: Daha Yeşil Sokaklar ve Şehirler (30 Eylül 2010)

    Çevrecilik ve ekonominin birincil öncelik olduğu günümüzde, Opel yeni ve farklı ihtiyaçlara hitap eden geniş ecoFLEX modellerini makul fiyatla ve performansından ödün vermeden sunmaya devam ediyor. Bu yeni modeller Start/Stop teknolojisi gibi bazı yeni ve geliştirilmiş özelliklere de sahip.

    Opel daha çevreci ürünler için bir yandan LPG ve CNG gibi alternatif yakıtlar ve benzin / dizelle çalışan motorlardan en yüksek verimi elde etmeye yönelik motor geliştirme çalışmalarına devam ederken diğer yandan da gelecek yıldan itibaren başlamak üzere, elektrikli, E-REV ve hidrojen gibi alternatifler üzerinde çalışmakta.

    Bu çevreci ürünler – vites büyütme göstergesi ve Start/Stop teknolojisi gibi çevre dostluğunu daha da pekiştiren yeniliklere sahip. Bu yıl, Opel Start/Stop yakıt tasarruf teknolojisini ecoFLEX modellerinde kullanmaya başladı. Türkiye’de de satılmaya başlanan Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp) modeli bu teknolojiyle satılıyor. Çok yakında aynı teknoloji, Astra ve Meriva’da da uygulanmaya başlayacak. Gelecek yılın sonuna kadar, Tüm Opel ürünleri bu çevre dostu teknolojiye sahip olacak.

    Detay Bilgilendirme:
    Opel ecoFLEX: Start/Stop ve diğer CO2 emisyonunu azaltan teknolojiler


    Start/Stop teknolojisinin çalışma prensibi çok basit. Çalışmayan bir motor yakıt tüketmez. Bir trafik ışığında veya tren kavşağında vitesi boşa almak yerine, motor sürücü vitesi boşa aldığında ve debriyaj pedalını bıraktığında durur. Trafik ışıkları yeşil olduğunda, sürücüler motoru yeniden başlatmak için sadece debriyaj pedalına dokunur, birinci vitese geçirir ve hareket eder. Doğal olarak, klima konforu, direksiyon ve fren sistemleri motor geçici olarak durduğunda bile yolcuların güvenliğini sağlamak için çalıştırılır.

    Rölanti zamanını azaltarak, motorlar daha az sera gazı çıkarır ve daha az gürültü yapar. Doğal olarak, kullanıcılar şehir içi kullanımında en yüksek tasarrufu sağlarlar. Şehir içinde, Start/Stop özelliğine sahip 55 kW/75 hp Corsa 1.3 CDTI, bu çevre dostu teknolojiye sahip olmayan benzer versiyonlardan yüzde 10.6 – veya Start/Stop olmayan 5.3 l/100 km ile karşılaştırıldığında 4.8 l/100 km, daha az CO2 üretir. Start/Stop özelliği olan Corsa 1.3 CDTi 100 kilometrede sadece 4.0 litre dizel yakıta gerek duyuyor.

    Temiz Seyahat

    Örneğin, Mondial de l’Automobile’de tanıtımı yapılan yeni Meriva 1.3 CDTI EcoFLEX önceki ecoFLEX modellerine göre yüzde 11.2 daha düşük emisyon (119g/km CO2) ile yüzde 21 daha fazla güç sağlar.

    Yeni Astra serisinde, dizel ve benzinli ecoFLEX versiyonları arasında seçim yapılabilmekte. Astra 1.3 CDTI ecoFLEX sadece 4.1 litre yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu 109 g/km. 64 kW/87 hp ve 74 kW/100 hp ile iki 1.4 ecoFLEX benzinli alternatif de 129 g/km CO2 emisyon değerine sahip.

    Insignia serisinde, en son 2.0 CDTI ecoFLEX sedan modeli aynı zamanda 5.2 l/100 km ve 136 g/km’den 4.9 l/100 km ve 129 g/km’ye düşürülerek daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sunuyor,




    Opel tüm içten yanmalı motor ve şanzımanların verimliliğini arttırmaya devam ediyor. Önemli bir adım da bahsi geçen doğru kalibre etmedir ki daha büyük güç aktarım mekanizmaları daha küçük turbo şarjlı motorlarla değiştirilir. Örneğin, 175 Nm torklu 1.4 Turbo 88kW/120 hp yeni motor 105 hp 1.6 motorun yerine alarak CO2 ve yakıt tüketimi yüzde 10 azaltırken güç yüzde 15 arttırılmış. Bu motor ilk defa bu yıl Meriva modelinde görücüye çıkacak.

    Bu strateji CNG ve LPG gibi alternatif yakıt sistemlerinin artan yayılımı ile paralel olarak ve Start/Stop teknolojileri ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Opel Avrupa’nın en geniş CNG ve LPG model seçeneklerinden bir tanesini sunmaktadır.

    Son Hedef: Yakıt bağımlılığına son vermek

    Opel yakıt tüketimi ve emisyonu azaltma hedefine doğru ilerlemeye devam ediyor. Marka, yakıt bağımlılığını önemli derecede azaltacak, CO2 emisyonunu en aza indirecek ve enerji çeşitliliğini teşvik edecek bir dizi yenilik üzerindeki çalışmalara katkıda bulunmakta. Bu hedefle, marka Opel’i daha da ileriye götürecek olan bir yeşil stratejiyi harekete geçirecektir.

    Bu strateji şunları içeriyor:
    • Dünya çapında kısa mesafelere ve şehir içinde seyahat eden insanlar için olan küçük bataryalı elektrikli araçlar
    • Herhangi bir zamanda, herhangi bir yere menzil endişesi olmadan seyahat etmek isteyen aileler için olan uzun menzilli elektrikli araçlar. Avrupa’daki ilk uzun menzilli elektrikli araç, Opel Meriva’nın gelecek yıldan itibaren perakende satışlara başlaması planlanmaktadır.
    • Uzun dönemde, Sıfır emisyon ve araç boyutunda veya fonksiyonunda herhangi bir sınırlama olmadan uzun mesafelere seyahat etmek için kullanılan hidrojen yakıt pilli elektrikli araçlar Avrupa’da yakıt pili teknolojisinde bir lider olan Opel dördüncü nesil HydroGen4 aracını diğer 11 iş ortağı ile birlikte Berlin’de yol testine tabi tutuyor.


    Opel’in ekolojik ilerlemeler geleneği

    1985’de Opel her model serisine katalitik dönüştürücüsü bulunan bir versiyon ilave eden ilk Alman otomobiliydi ve sadece dört yıl sonra, Avrupa’da tüm benzinli modellerinde üç yünlü katalitik dönüştürücüyü standart olarak sunan ilk üretici oldu.

    Kilometre taşları 1988’deki Calibra (0.26) ile gelen cD dünya rekorlarını ve 1995’deki Corsa Eco3, dünyanın ilk 3 lit arabasını da içererek devam etti. 2001’de, Opel ilk tek değerli doğalgazlı ve özellikle doğalgazla çalıştırmak için geliştirilmiş motoruyla Zafira CNG’yi piyasaya sürdü. İlk dizel Euro 4 2004’de Astra ile çıkışını yaptı.

    Yüksek çözünürlük için fotoğrafın üzerine tıklayınız







    Kaynak: GMMediaTürkiye
    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X