Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Lansmanı İstanbul'da Yapıldı

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Insignia Lansmanı İstanbul'da Yapıldı

    Dinamik ve sportif tasarımı, öncü teknolojileri, farklı motor seçenekleriyle yeni Opel Insignia sedan ve hatchback modellerinin lansmanı bugün İstanbul’da yapıldı. GM Avrupa İcra Kurulu Üyesi ve Tasarım Başkanı Mark Adams ve GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik’in tanıttığı Insignia, 50.250 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

    23 Ayrı Avrupa ülkesinden, 59 jüri üyesinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Yılın Otomobili seçilen Opel Insignia etkileyici tasarımı ve sunduğu öncü teknolojileri ile sedan, hatchback ve station wagon olmak üzere üç gövde seçeneğine sahip.

    Insignia,”Yılın Otomobili” seçilmesi yanında değişik Orta ve Dogu Avrupa ülkelerinden 15 farklı jüri üyesinin oluşturduğu AUTOBEST bağımsız organizasyonu tarafından da “DESIGNBEST 2009” ödülü ile onurlandırıldı.

    AUTOBEST organizasyonunun bu ödülü Opel’in yüksek kalite eşliğinde ortaya koyduğu dinamik tasarımın ve bütün bunları satın-alma gücü yaratan bir fiyat karşılığında sunmasının bir kez daha teyit edilmesi anlamına geliyor.

    Insignia’nın zarif tasarımı, heykeltraşlık sanatıyla Alman mühendisliğinin buluşması olarak özetlenebilir. Yeni model sessiz kabininin yanı sıra spor otomobilleri bile gölgede bırakan (0.27 Cd) aerodinamik yapısıyla sınıfındaki iddiasını ortaya koyuyor.

    Insignia iç mekandan hiçbir ödün vermeden üst-orta sınıf sedan sınıfına spor coupé tasarımını uyguladı. Hem hatchback hem de notchback modellerinde 4.830 mm uzunluk ve 2.737 mm dingil mesafesi mevcut.

    Opel Insignia, yedi değişik motor seçeneği ile Türkiye pazarına sunuluyor. Hepsi Euro 5 emisyon standartlarını karşılamakta ve manüel veya otomatik altı-ileri şanzıman ile sunulmaktadır. Dört benzinli motor seçeneği dört silindirli bir 115 HP’den başlayıp 260 HP’lik bir V6’ya kadar çeşitlilik göstermektedir. Mayıs ayında pazara sunulacak 1.6lt 180 HP gücündeki seçenek bu vergi diliminde sınıfının en güçlü motoru unvanına sahip olacak.

    Insignia için özel olarak geliştirilen üç yeni direkt enjeksiyonlu turbo dizel motorlar 2.0 litre hacmine sahip. Motor güçleri 130 HP ile 160 HP arasında değişen dizel motorların tork gücü ise 260’dan 350 Nm’ arasında değişiklik gösteriyor. Bütün motor seçeneklerinde CO2 emisyonlarının en düşük seviyede tutulmasına özen gösterildi.
    Insignia segmentinde ortopedik koltuğa sahip tek araç konumunda. İnsignia’nın koltuklarının fark yaratan diğer bir özelliğide “Nanotech” teknolojisi sayesinde leke tutmayan açık renk döşemeleri.

    Gelişmiş süspansiyonu, tamamen yeni ergonomik koltukları ve çok sayıdaki saklama bölmeleriyle, Opel’in yeni üst modeli, uzun yolculukları rahat ve zevkli hale getirmek için tasarlanmış.

    Sadece kendi sınıfında değil otomotiv sektöründeki en gelişmiş sürüşe duyarlı (AFL) far sistemine sahip olan Insignia bu özelliği sayesinde hem araç içinde yolculuk edenlere hem de dış mekândaki diğer unsurlara yüksek güvenlik sağlıyor.

    EuroNCAP’te alınan 5 yıldız ise Opel Insignia’da güvenlik konusuna çok önem verildiğinin en güzel göstergesi. Tam boy perde hava yastıkları dışında segmentinde ilk ve tek olarak en baz modelden itibaren sunulan arka yan hava yastıkları ile özellikle çocukların ve arka koltuk yolcuların güvenliği maksimum düzeyde düşünülmüş. Yine Türkiye haritası ile birlikte sunulacak olan Navigasyon sistemi de kendi segmenti içinde Opel Insignia’da bir ilk…

    Insignia, önden ve dört çekişli olmak üzere iki seçenekle sunuluyor. Sınıfının en gelişmiş 4×4 sistemine sahip olan Insignia bu özelliği sayesinde. hem sürüş istikrarı, hem de optimal çekiş ve dinamik çalışma performansı sağlıyor.

    Dört çekişli Insignia’da, Adaptif Denge Teknolojisine sahip FlexRide mekatronik şasi sistemi, aracın sürekli olarak hakim sürüş koşullarına uyarlanmasına yardımcı oluyor ve ayrıca sürücülerin kendi ruh hallerine uygun ayarları seçmelerini sağlıyor. FlexRide önden çekişli modellerde de sunuluyor.

    Insignia 500 ile 1475 litre arasında etkileyici bir bagaj bölmesi hacmi sunuyor. Ocak ayından itibaren ön siparişle satışına başlanan Insignia’nın fiyatları 50.250-135.500 TRL arasında değişiyor.



    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X