Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul'dan Selamlar

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İstanbul'dan Selamlar

    Herkese Merhaba,

    İsmim Tuğrul, foruma üye olalı bir süre oldu fakat aktif değildim. 3 senedir 2016 model dizel otomatik Insignia sahibiyim. Aracın performansından genel olarak memnunum fakat bu kadar problemli bir araç olduğunu bilsem muhtemelen hiç almazdım.

    Başıma gelen problemler kısaca özetlemek gerekirse aldıktan 4 5 ay sonra turbo emisyon valfi arızası, 2020 yılında vites teli kopması (Opel Gerçek kronik bir problem olduğunu belirtiyor) ve en çok kafayı yediren ise birçok kişinin belalısı turbo hortumun patlama problemi (Opel Gerçek bunun da kronik bir problem olduğunu belirtiyor). Özellikle turbo hortum problemi yüzünden aracımı satmayı düşünüyorum çünkü 3 yıl içerisinde 2 kere aynı problemle aracım yolda kaldı. Şanslıydım ki şehir içinde başıma geldi.

    Son zamanlarda ise problem mi emin olmamakla birlikte özellikle düşük hızlarda frene basmıyorken lastiğin her turunda diskin balataya sürttüğü bir an oluyor. Bununla ilişkili mi bilmiyorum 120 km/s gibi hızlara çıktığımda bazen direksiyonda titreme oluyor. Lastiklerim eskidi ona yoruyorum kış lastiği taktırınca sorun devam ediyorsa ona ayrıca baktırıcam.
    Bir de maf sensöründen mi kaynaklı bilmemekle beraber uzun yolda sabit 2000 d/dk hızla gittiğimde anlık bi gaz kesme yapıp devam ediyor. Periyodik bir durum değil muhtemelen partikül sebepli sensörün doğru çalışmaması gibi bir durum diye düşünüyorum.


    Herkese keyifli forumlar dilerim ^^

  • #2
    Merhaba Tuğrul bey.

    Saydıklarınızdan turbo hortumu sorunu hariç diğerlerini duymamıştım. Turbo hortumunu ise basit bir metal kelepçe veya metal ara parça ile çözen çok sayıda kullanıcı var. Yetkili servisler bu sorunu akıl yürüterek değil emir neyse onu uygulayarak çözmeye çalışıyorlar. Pek başarılı oldukları da söylenemez

    Tekerlekte olan titreme ise bahsettiğiniz gibi lastik kaynaklı da olabilir, fren veya alttakımdaki bir düzensizlikten de olabilir. Bir rotçuya göstermenizde fayda var.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      Merhaba,

      Öncelikle ilginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eğer satmazsam hortumla alakalı bahsettiğiniz uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum. Zincir değişimi için önümüzdeki hafta servise gitmeyi düşünüyorum. O esnada rotçuya da göstericem.

      Yorum


      • #4
        Hoşgeldiniz keyifli paylşımlar

        ​​​​​​



        2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

        Yorum


        • #5
          Hoşbuldum teşekkür ederim.

          Yorum

          İşleniyor...
          X