Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Merhaba

    Arkadaşlar en Yeni üyeniz olarak herkese selamlar saygılar. Şu an Urfa'da kamuda memur olarak çalışmakla birlikte 1 ay içersinde kısmetse yeni görev yerim olan Bursa'da olacağım.
    Geçen hafta bir süredir beni cezbeden 180 HP motora sahip Spor mod olan 2011 model bir Insignia cosmo satın aldım. Aldığım arkadaş galiba alacagimdan emin olduğundan kabak lastiklerle getirdi. İnternette bu araç için lastik araştırırken böyle bir forum olduğunu öğrenip üye oldum. Haliyle burda birçok konunun uzmanı ve tecrübeli arkadaş olacağından şu ana kadar tespit ettiğim sorunları yazayım:
    1. Afl farlar, ki benim cosmo paketi tercih etme sebebimdi, ekranda "otomatik uzun farlar aktif" yazmasına rağmen şu ana kadar hiç devreye girmedi. Manuel olarak geçiş yapılabiliyor.
    2. Ön konsolda DVD 800 yazıyor android bir LCD ekran mevcut joistik ile çalışmasında sorun yok ancak menüde navigasyon yok radyo da çalışmıyor. Sadece hışırtı ???? orjinal mi çakma bir şey mi anlamadim.
    3. Ekpere götürdüğümde sürücü koltuğu inip binerken hareket ediyordu ancak eksper sonrası servise gidip bilgisayarda hatalara baktirip güncel olmayanları sildirince o fonksiyon çalışmadı (bu arada serviste güncel hata görünmüyor)
    4.opsiyonel mi değil mi emin olmamakla birlikte Bu pakette "park yeri bulma" fonksiyonu olduğunu sanıyorum. Öyle olsa da olmasa da araç menüsüne bir türlü ulaşamadım. Bu ve otomatik koltuk gibi özelliklerin menüden ayarlandığıni okumuştum. Ama menüden sadece sürüş modları vs nin olduğu sayfalar açılıyor.
    . 5. Aracın motorunda çok göze çarpan bir şey görünmüyor. Sadece v kayisinda 2500 devir sonrası az bir ses var bir de LPG de rolantide çalışırken çok nadiren çok hafif tekleme benzeri bir hareket olabiliyor. Bu arada aracın performansını gerçekten beğendim. Özellikle spor moddaki gaz tepkisine yokuşlarda gaza bastıkça hizlanmasina bayıldım????
    Sizce bunlar bu araca ait basit herkesin anladığı türden sorunlar mi eğer öyleyse Urfa Antep'te yaptırayım. Yok değilse Bursa İstanbul dolaylarında tavsiye ettiğiniz yerler var mıdır. Cvp veren arkadaş olursa şimdiden teşekkür ederim Bu arada aman sakın alma benzin istasyonuyla kanka olursun diyenleri iyiki dinlememişim. Bence araç sınıfına ağırlığına vs göre uzun yolda çok az yakiyor. 290 km lik deneme öncesinde LPG deposunu doldurdum yolculuk sonrasında tekrar fulledigimde 88 TL yakıt aldı. Gerçekten şaşırdım. Zira yolun %80 lik kısmı otoban değildi. %25/30 Luk kısmı da yavaş tırmanmam gereken engebeli kısımlardi. Bu haliyle eşimin dizel 206 aracından az yaktı diyebilirim

  • #2
    Aracınız hayırlı olsun. Aramanıza hoş geldiniz.
    1-afl farlar otomatiktir, hızınıza göre şekillenir. Uzun far asistanı farklı bir olaydır. O da akşam vaktinde farlarınız açıkken sol kadran tarafında "A" işareti yanıyorsa devrede demektir. değilse uzun far kolunu ileriye doğru 2 defa artarda itekleyin devreye girer. Yolda otomatik uzunların yanması için etrafta yol aydınlatma lambaları dahil ışık olmaması gerekiyor.
    2- Önceki sahibi araca multimedya taktırmış. Orjinalinde andorid sistem yok. navigasyon ve radyo ayarlar veya cihazla ilgili problem olabilir.
    3-Bu ayarda menüden açılıp kapatılabiliyor. Daha çok kişiselleştirme veya konfor ayarlarında olur. Ayrıca aynı menüde geri viteste sol aynayı eğme özelliği de bulunur.
    4-aracınızda bu özellik var ise ön göğüste park tuşunun yanında 3 tane kutu işaretine benzer bir olması gerekir. Yoksa yoktur.
    5-LPG ile ilgili aracınıza size en yakın yerde AFR ayarı yaptırabilirsiniz.
    2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

    Yorum


    • #3
      Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar




      2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

      Yorum


      • #4
        Hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun.

        Aracın yaşına göre ufak tefek şeyler illa ki olacaktır. Size keyifli sürüşler dilerim


        Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

        Yorum

        İşleniyor...
        X