Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok acil yardım

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Çok acil yardım

    Merhabalar Insignia 2009 model 1.6 t benzinli 180 beygir manuel 105 binde araç bakıyorum öncesinde Corolla vardı
    çok detayı bilgi alamadığım için buraya yazmak istedim bu araç hakkında bilgi verebilir misiniz C segmenti araç alacağıma buna bineyim diyorum ancak o kadar kötü yorumlar var ki
    Bilgi verirseniz çok sevinirim

  • #2
    Lpg tercih ediyorsaniz lpg montajli almayin, benzinli alin ve iyi bir yerde lpg taktirin. (ornegin ankara mocan, istanbul candan muhendislik)

    Yorum


    • #3
      Öncelikle hoşgeldiniz
      keyifli paylaşımlar



      2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

      Yorum


      • #4
        Merhaba,
        Eğer yakınınızda bir insignia var ise kullanmanızı öneririm. İnsignia fiyat ve performans açısından çok iyi bir araçtır. Önemli olan her araçta olduğu gibi bakımlı temiz bulmak.
        Lpg konusuna gelince, bence lpg li almayın. Siz lpg li kullanacaksanız kendiniz işin ehli bir yere taktırın daha mantıklı.

        Yorum


        • #5
          Bende 98'binde benzinli alıp LPG'yi candan mühendislikte taktırmıştım. 20.000 km'dir ufak tefek problemler dışında sorunsuz biniyorum. LPG'siz problem yaşamadım.
          Eğer imkanınız varsa ve LPG taktıracağım diyorsanız, alacağınız aracın LPG ile direkt kombineli çalışan parçalarını kontrol ettirin, Bujilerini, Bobinini, hatta ve hatta yağlı kompresyon testine sokun aracı. Çok ciddiyim. Artık pek çok yer yapıyor. LPG'li araç alıyorsanız da eğer Yağlı kompresyon testi yapmadan subaplarında bir kaçak varmı yokmu anlayamazsınız. Bu yüzden LPG'li araçlarda bu test şart. Ayrıca aracı alacağınız adamdan LPG projesini isteyin ve mutlaka araç satıcısı ile LPG ile oluşabilecek arızaları 10.000 km garantili satış şeklinde noter onaylı sözleşme imzalatın. Böylece LPG'ye bağlı yakın zamanda çıkacak büyük arızaları en azından minimize etmiş olursunuz. Insignialar hor kullanıma bağlı olarak benzinde dahi subap eritebiliyor. Aracı benzinli olarak alıp LPG bağlatsanız bile subaplarında kaçak olabilir ve LPG'yi bağlattıktan kısa süre sonra arıza verebilir. Ha sorarsan ben yaptırdım mı yaptırmadım çünkü bilmiyordum.

          Yorum


          • #6
            Yani LPG'li Insignia almayın diyen arkadaşları da anlamıyorum. Ne olacak araçta LPG var diye elimizde mi kalacak ? Mantıklı yorumlar yazmak lazım, insanları doğru yönlendirmek lazım.
            LPG'li insignia elbet alınır ancak aracı satan kişi size karşı tüm evrakları projeleri gösteriyor ve de yapılan fiziki kontrollerde satıcının dedikleriyle uyumluysa neden alınmasın ? Kontrol Kontrol Kontrol.

            - LPG projesi ve faturalarını sorun ( satıcı LPG konusunda bilinçliyse zaten bu evrakları saklayacaktır, özellikle piyasada LPG'li insignia alınmaz diyen arkadaşlar olduğu için ).
            - LPG'nin benzine göre daha çabuk yıprattığı parçalar mevcut bunları detaylı kontrol ettireceğiniz düzgün bir usta bulun. Mesela İstanbulda Nisa OTO.
            - Benzinli alıyorsanız'da örneğin Candan mühendisliğe LPG montajı için giderseniz önce aracın LPG ile ilgili aksamlarında sıkıntı varsa montaj yapmıyor sizi yönlendiriyor.

            Bu araçlar güzel araçlar ancak şunu söylememde fayda var. Toyota Corolla'daki süspansiyon rahatlığını bu araçta bulamazsınız. Araç sert bir araç ve hiç binmediyseniz bu konuda sizi üzebilir. Yol tutuş ve güvenlik için üretildiği için ağır ve 180 HP bir aracı zaten yumuşak yapmak olmazdı. Bence siz aracı almadan evvel toyota'dan inip özellikle şehir içi süspansiyon konforu bakımından rahatsız olur muyum bunu bir düşünün. Insignia'da sevmediğim tek nokta süspansiyon. Geri kalan her şey için Baba araç diyebilirim.

            Yorum


            • #7
              Aracim 2012 1.4 T Insignia, yaklaşık 40bin km dir LPG ve yazilimli kullanıyorum. Rutin bakım dışında mutlaka her iki bakımda bir buji değiştiriyorm. Allah a çok şükür bu zamana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. LPG li bir araç alacaksanız mutlaka montaj sonrası AFR ayarı yapılıp yapılmadığını öğrenin, bu husus LPG li kullanılan araçlarda motor sağlığı için büyük önem taşıyor.

              Yorum


              • #8
                Bu arada Ankara Fark Otogaz da özellikle Insignia montajlarinda çok çok iyidir.

                Yorum


                • #9
                  Arkadaşlar araca hiç LPG takılmamis bende LPG taktırmadan kullanacağım
                  ancak dediğim gibi araç 105 binde bu araçla alakalı motor haricî diğer konularda sıkıntım olmaz süspansiyon vs gibi konular benim için önemli değil
                  Benim tek merak ettiğim şey motorun uzun süre gitmesi yani ben al sat yapmayacağım
                  ​​​​​​uzun süre binmek için alıyorum

                  Yorum


                  • #10
                    Bu durumda motora kompresör testi yaptırın. Subap, piston, segman, silindir v.b. sıkıntısı varsa çıkar ortaya. Burda sorun olmazsa gerisinde kolay kolay sıkıntı yaşatmaz bu araçlar. Sizin araca bakım yapma anlayışınıza kalır her şey.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                    Yorum


                    • #11
                      Bu motora sahip araclarda subap egme problemi lpg li olsada olmasada var. Lpg bunu biraz daha erkene ceker.

                      Yorum


                      • #12
                        Bilgiler için teşekkürler ederim kompresör testi aklıma ekspertize ilk bunu soracağım ????????????????

                        Yorum


                        • #13
                          Eksper kompresör testi yapar mı bilmiyorum. Bunun için bu işi daha önce yapmış bir opel servisi olması yeterli.
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

                          Yorum


                          • #14
                            Birkaç kelamda ben edeyim,
                            Öncelikle LPG'li araç alımı konusundaki korkunuzu bir kenara bırakın. Montaj profesyonel bir firmada yapılmış ve AFR ayarı yol koşullarında yapılmış ise başınızı ağrıtacak bir sorun yaşamazsınız.(32000km dir LPG ile kullanmaktayım).Aracınızda performasn bakımında sorun yaşamak istemiyorsanız,LPG enjektörleri hızlı ve nozzle çapları 2,8mm olmalı.Değilse daha sonradan bunları değiştirmek mümkün.
                            Daha önce burada yazdım mı bilmiyorum ama subap erimesi İnsigniaya mahsus birşey değil, diğer markalarında subapları erimekte.Magnezyum alaşım kullanımı 2010'dan sonraki hemen hemen tüm araçlarda kullanılmakda. Bu konudan japon ve kore markalarının yanında avrupalı üreticilerde muzdarip. İnsigniada adının çıkmasını sanırım LPG nin AFR'sinin fakire ayarlanması sonucu aşırı yükselen EGT'nin sonuçları olsa gerek. Ama biraz sanayide dolaşırsanız yada forumları incelerseniz LPG yüzü görmemiş diğer markalarda da Subap erimesi konusuna rastlarsiniz.

                            Süspansiyon serttir insigniada, bunu çoğu arkadaş lastik basınçlarını 32psi kullanarak sönümlemiş.
                            Çelik subap değişimi yapılmış motorda LPG'li araç bakabilirsiniz. Projeyi hangi firmanın uyguladığını öğrenin. İstanbul'da iseniz Ahmet Nalbantoğlu'na sisteminizi check ederek düzeltilmesi gereken yerleri size söyleyecektir. Kompresyon testi mutlaka yaptırın. Bu testte alacağınız min. oranlar 10 olmalı.Daha düşük ise satıcı ile bu konuda konusup fiyatta indirim talep edin.

                            2010 model C segment fiyatı D segment ve dolu dolu bir cosmo ile başbaşa neredeyse. Alın insignia'yı uzun yol rahatlığının ve vermiş olduğu performansın tadını yaşayın.

                            Son olarak malum sarı sitede Cosmo donanım altında Edition ve edition elegance donanımlı insignialarda mevcut ve ilan metinlerin en fulu en donımlısı gibi ifaddeler olmakda. Cosmo donanımda AFL far (mercekli olan) ve far yıkama vardır. Vede çok azda olsa 1,6 turbosuz olanlara rastlıyorum. Buna dikkat edin.Donanım fiyat farkı demektir. Yeni aracınız hangi marka model olursa olsun ailenize hayırlı olsun.

                            Yorum


                            • #15
                              İstanbul'da iseniz LPG ayar işinde Ahmet Nalbantoğlu kesinlikle tektir, bazı arkadaşlar Candan diyecek ama onada AFR yi öğreten A.Nalbantoğlu dur????

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X