Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flexri̇de

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Flexri̇de

    Selamün aleyküm arkadaşlar.Benim flexride ile ilgili bir sorum olacak sport tuşuna basınca amortisör sertleşiyor gaz tepkisi daha iyi hale geliyor fakat direksiyonda belirgin bir sertlik olmuyor sebebi ne olabilir teşekkürler. (araç ayarlarından direksiyon aktif)

  • #2
    Aleyküm selam. Şöyle bir deneyin. Tour moduna alıp sokak aralarında bi 5-10 dk gezin araçla sakin sakin. Sonra sport a alın ve aynı yerlerde sürüşe devam edin. Özellikle tam sol veya sağ yaparken kesinlikle direksiyon daha sert döner. Ben asıl amortisör sertliğini hissedemiyorum, siz onu iyi anlamışsınız
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Dediğim gibi amortisör ler sport ta baya sertleşiyor çukurlardan geçerken hissediliyor ama direksiyonda o sertliği ben hissedemiyorum bazı forumlarda görmüştüm sporta basınca direksiyon kazık gibi oluyor diyorlar ya benim direksiyonda öyle sertlik yok

      Yorum


      • #4
        Dediğim gibi yapıp önce tour ile gezin. Sonra sport ta deneyin. Burda lastiğin hamuru da etkili oluyor. Ama benim şu an aracımda bulunan 4 mevsim nokian lastiklerin hamuru direksiyonu epey yumuşatmış olmasına rağmen sport a basınca sertleşme oluyor.
        Bir de 90 km hıza çıkabileceğiniz ve bu hızda bir müddet gidebileceğiniz bir yolda deneyin. Tour ile hızlanın, anlık çok hafif direksiyon hareketlerine bakın. Sonra sport a alıp yine deneyin.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

        Yorum


        • #5
          Dediğiniz gibi deneyim ama kafama takılan araç hareket halinde değilken sport ta basınca direksiyonun sertleşmesi gerekmiyormu.

          Yorum


          • #6
            Flex şase değişik kriterlerde çalışan bir sistem. Sürekli bilgisayar kontrolünde çalışıyor. Mesela, siz herhangi bir tuşa basmasanız dahi çukurlu, tümsekli, bozuk bir yolda iken araç bir süre sonra amortisör ve direksiyonu yumuşatıyor. Veya siz tour a bastınız ve yüksek süratli kullanım yapıyorsunuz, bir süre sonra araç sport modunda çalışmaya başlıyor, bu görselde tuşun değişimiyle değil aracın gidişiyle değişebiliyor. Flexride araç ilk çalışmada standart modda çalışıyor. Lastikler soğuk olduğu için hemen tour a basılsa dahi direksiyonda yumuşama olmuyor, bende böyle. 300-500 metre sonra veya 1km sonra yumuşama tam anlamıyla hissediliyor. Ancak soğuk motor ilk çalışmadan sonra lastikler de güneşte ısınmadı ise yani soğuksa, sport a basınca hemen direksiyonda sertlik hissi veriyor. Bir de bu sistem sarj dinamosu ve akü ile de çok ilgili. Sağlıklı bir şarj sistemi yoksa sistemin çalışması da dengesiz olabiliyor.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

            Yorum

            İşleniyor...
            X