Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Merhaba

    Herhangi birşey yazmadan bütün forumu okuyayım dedim ama sanıyorum ki tanışma konusu açmadan birşeyler yazarsak çok kızıyorsunuz

    Opel Insignia 2013 2.0CDTI biTurbo4x4 cosmo ile aranıza katıldım.

    Makina mühendisi olabilirdim ama yapmıyorum.
    Ufak bir ofis-dükkanım var, telefon perakende satış, arkadaşlarım ile PC-mac tamiri de var.

    Oto boya kaporta ustam ile o işi büyütme arifesindeyiz, sadece boya eksperi, pasta cila far parlatma hizmetimiz var. Otomobil sektörü hobi olarak para kazanmasam da girmeyi düşündüğüm büyütmek istediğim bir iş olacak, yatırımımı çıkarayım bana yeter.

    36 yaşındayım.

    önceki araçlarım:
    kayınbiraderin 1998 bmw 318is
    2005 audi a3 3 kapı s-line
    bmw 320ied 2015 luxury line plus
    opel corsa 2009 1.2 easytronic essentia


    foruma giriş nedenlerim:

    Forumlarda aramaya inanırım, müsait oldukça araştırırım ama konulara hakim olanlar burada yanıt vermek yerine link verebilir diye yazıyorum.



    1) aracımda kullanım klavuzu yok, satıcının kurbanı olduk. İstanbul Mecidiyeköy'de yakınlarda bir insignia A makyajlı kullanıcısı varsa kitapçığı fotokopi çektirmek isterim.

    2) bakım önemli, aracı alır almaz ilk işim aküsünü değiştirmek ve yetkili servise götürmek oldu, ekspertiz ile alsam da. Oradan da biraz gol yedir.
    Yağ, su, filtreler ne sürede değişmeli ne markalar önerilir, yağ 5w30 mu mesela.

    3) geri görüş kamerası olmamasına çok şaşırdım. hiç de alırken sormamıştım. Cosmo'da olmamasına gerçekten çok oldum kaldı ki araç bir de opel'in 2013-2016 yılları arasında ürettiği en pahalı 2. model diye düşünmüştüm. (en azından Türkiye'ye gelenlerden)


    3) yol bilgisayarına hiç alışamadım, bmw ve audi'de çok daha kullanışlı idi, cruise control vs tuşlara daha dokunmadım bile, klima kullanım ayarlarına bakmadım bile. O da Audi ve bmw'den çok farklı geldi bana.

    ilk dizel arabam ve açıkcası gürültü ve 195hp bile olsa 1900kg boş ağırlığı varmış aracımın, üstüne olsa tork konvertörün bileşimi tatmin etmedi beni. BMW 320ied ile hızlanmasını kıyaslayamam. Ford Mondeo ve insignia'nın neden passat, suberp, 3 serisinin gerisinde fiyat ve 2. el değere sahip olduğunu anlamış gibi oldum.

    Not: kesinlikle hız yapan makas atan birisi değilim, çevre yollarında yol müsait dahi olsa 100 en fazla ki yoğun yani akıcı ama takip mesafesinin korunmadığı istanbul trafiği için en sağ bilemedin orta şetirlerden sakince minimum tüketimi hedefleyerek yürürüm ama bazen önümde çok ağır ilerleyen araç olunca sollamak istediğimde de malum istanbul sol şerit boş kalmıyor, ne şekilde arkadan gelen olursa olsun yeterli mesafe varsa sinytalimi vererek, arkadaki aracın hızını asla kesmesine mani olmayacak şekilde bir fırlama yapıp yine orta şeridime girmeyi isterim.

    4) Gaz tepkime süresi düşüren aygıt kullananlardan varsa forumda onların bilgilerini almak için girdim.

    5) flexride nedir, aracımda olduğunu düşünüyorum ama nasıl teyit ederim bilemedim.

    6) gördüm ki corvin sıkıntılı, günümüzde de hala 1gb ram olanları satılıyor, peki interface vs hikaye, sadece geri görüş kamerası nerede nasıl eklettirim onu forumda bulmaya geldim.

    7) kimileri LPG araca uyumlu değil derken, ikinci ellere bakarken millet 8bin'lik 10binlik sistem taktırdım daha yeni derken nasıl olur da 1.4t ve 1.6t ler için servis 5190tl fiyat istiyor herşey dahil (aracı sizden alıp, montaj yapıp, sızdırmazlık testi yapıp, muayene'ye sokup, onu bir de ruhsata işletmeye ek 1000tl) yazmışlar. servis uyumsuz olan şeyi neden takar madem ve nasıl daha ucuza takar. Bu soru gelecek aracım için 1.6t insignia düşünüyor oluşumdan. 1.6t'lerde flexride var mı, 4x4 sanırım yok.

    8) ileride insignia ile mutlu bir beraberliğimiz olursa ben de tecrübelerimi paylaşmayı isterim.



  • #2
    Hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun.

    BiTurbo'lar özel araçlardır, pek kimsede yoktur. Değerini bilin

    Kullanım kılavuzu için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: https://www.opel.com.tr/opel-sahiple...kitaplari.html

    Bakım aralıkları kılavuzda belirtilmiştir.

    Geri görüş kamerası 2013-2015 modellerde standart değil malesef. Nasıl ekletebilirim diye hiç araştırmadığım için bu konuda bilgi sahibi değilim.

    Sprintbooster marka gaz tepki artırıcısı kullanıyorum. Yalnız aracım benzinli manuel. Gerektiği durumlarda kullanınca verimli oluyor. Devamlı açınca hem çabuk tepki vermesi konforu azaltıyor, hem de balata gibi parçalar çabuk aşınıyor.

    BiTurbo 4x4'lerde standart Flexride vardır. Multimedia ekranının üstündeki bölümde en sol ve en sağ düğmeler Sport ve Tour olmalı.

    LPG bu araçlarda derin mevzu. Bırakın servislerin iş bilmesini, kullanıcılar deneye yanıla neyin nasıl yapacağını öğrendi. Bu bilgi birikimini iş koluna çeviren bile var. Forumu zamanla okuyarak konuya hakim olabilirsiniz.

    Aracınız güzel günlerde kullanın.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum

    İşleniyor...
    X