Duyuru

Collapse
No announcement yet.

turbo hortumu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • turbo hortumu

    herkeze merhaba 2016 1,6 dizel otomatik opc line insignia sahibiyim dün turbo hortumu üst klepenin oradan yerinden fırladı baktığımda tırnaklarının kırıldığını fark ettim tekrardan yerine taktım ve geçici olarak klips ile çıkmasını engelledim böyle bir sorun yaşayan varmıdır sorun kronikmidir servisi aradım komple değişecek dedi ve 1450 tl fiyat istedi bu tip sorun yaşayıp çözen arkadaşlardan bilgi bekliyorum şimdiden teşekkürler

  • #2
    Merhaba gecmis olsun bu konu ile forumda bir kac makale gorebilirsiniz. Kronik oldugu arkadaslarin anlattigina gore kesin. Servis ucreti cok yuksek geldi bana bence deneyimli özel servisdende fiyat almaniz mantikli olacaktir.

    Yorum


    • #3
      Bu sorunu yaşayan oldukça fazla. Servis bakımlıysa opel türkiye ile iletişime geçiniz.

      https://www.insigniateam.com/forum/t...C4%B1-1-6-cdti
      İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
      Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: cankaan_x View Post
        Bu sorunu yaşayan oldukça fazla. Servis bakımlıysa opel türkiye ile iletişime geçiniz.

        https://www.insigniateam.com/forum/t...C4%B1-1-6-cdti
        çok teşekkürler forum faydalı oldu

        Yorum


        • #5
          Opel Türkiye’ye nasıl ulaşırım arkadaşlar

          Yorum


          • #6
            Arkadaslar turbo hortumunuz gaz kelebegi girisinden patlar yada catlarsa, hortumu 6-7 cm kesin ve ek yapin (hortumun ic capini suan hatirlayamiyorum kumpasla olcebilirsiniz) hortumu keserken icine kesinlekle capak kacirmayin bunun icin kesim esnasinda hortumun icerisini sunger veya bezle doldurun. Ek yapacaginiz kisim icin silikon hortum tercih ederseniz cok daha dayanikli olur (silikon hortum icin samko tercih edebilirsiniz kaliteli urundur) lastik hortum tercih ederseniz hortum icerisindeki yag zamanla lastige zarar verip ek olan kisimda yirtik olusabilir ve ek yaptiginiz kisimlari 2 ser kelepce ile iyice sikin yoksa gaza yuklendiginizde atma yapabilir. Hatta henuz basina boyle bir olay gelmemis arkadaslarda yolda kalmamak icin bunu yapabilirler intercoolerdan gaz kelebegi girisine giden turbo hortumunun uzun olmasi ve hortumun herhangi bir noktadan sabitlenmemesi sebebiyle olusan titresim gaz kelebegi girisinde catlamaya sebebiyet vermektedir. Dolayisiyle boyle bir arizanin meydana gelmesi kacinilmazdir. Hortumun yenisi 1200 kusurdu (10.08.2020 ve ozel servis fiyati) ve stoklarda yoktu almanyadan gelecekti ve gelis suresi de yaklasik olarak 30 gun idi.

            Yorum

            İşleniyor...
            X