Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 CDTİ dan 1,5 Dizele Geçmek

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 1.6 CDTİ dan 1,5 Dizele Geçmek

    Merhaba;
    Bir konu hakkında çelişki yaşıyorum, tecrübe sahibi arkadaşların fikirlerini almak isterim.
    2016 model 1,6 CDTİ Cosmo İnsignia sahibiyim 3 yıldan uzun süredir keyifle biniyorum, şu an için sıkıntı sorun yok aracımdan gayet memnunum.
    Bu aralar yeni kasaya geçme fikri oluştu, hem kilometreyi hemde araç yaşını küçültmek üzere 2020 üzeri ilk tercihim Ultimate yada Elegance fikri var aklımda.
    Özellikle Ultimate donanım olarak baya dolu, tasarın zaten on numara.....
    Lakin bu 1.5 dizel işi kafamı tam yatmadı, Beygir ve Tork mevcut motordan düşük 3 silindirli enteresan bir durum, ama vites sayısı artmış.
    Bide az üretilen ve üretimi sona eren bir motor sanırım, ileride kronik sıkıntısı nedir bilinmiyor veya kim çözebilir belirsiz.

    1.6 dan 1.5 e geçen yada bu süreci benim gibi daha önce incelemiş arkadaşların fikrini almak isterim.

    Şimdiden teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler.

  • #2
    Ünsal bey şahsi fikrimdir sadece,,3 ve 5 silindirli araçlardan uzak dururum. Neden diye sormayın açıklayamam. Sadece motor moment zamanlaması hakkında motorun uzun zaman veriimliliği hakkında süpheliyim. Kuzenim segmancı ve o kadar çok 3 silindir motor yapıyorki anlatamam.

    Yorum


    • #3
      Selamlar , 3 Silindir dizel öncelikle Astra k larda zaten kullanılıyor , yakıt tüketimi neredeyse yarı yarıya , şanzıman 9 ileri bence tercih edilir ,şıkıştırmayıp usulunce kullanırsanız büyük sorunlar yaşamazsınız . youtube de test sürüşleri var.

      Yorum


      • #4
        Az üretilen motorların parçasını bulmak daha zor ve pahalı oluyor. 1.6 dizel hem parça bol hem fiyat daha uygun.
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

        Yorum

        İşleniyor...
        X