Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Benzin-Dizel Hangisi!

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İnsignia Benzin-Dizel Hangisi!

    Öncelikle herkese iyi günler diliyorum

    Foruma yeni üye oldum antalyada yaşıyorum yaşım 28

    2015-2017 model insignia ile ciddi düşünüyoruz ????

    Ancak hangi model karar aşamasındayım ve sizin de fikirlerini almak istedim. Şu an 2017 1.6 dizel otomatik leon kullanıyorum ve yakıt olarak memnunum.

    Daha önceki aracım 1.8 tfsi 160 HP Audi A4’tü. Performans olarak A4ü arıyorum.

    Senelik ortalama 15-20 bin km kullanıyorum. Sürüş tarzı olarak agresif sürüş tarzım var ve sürüşün geneli ev iş arası Antalya içi ara ara ayda 1 defa uzun yok şekilde.
    Araçta aradığım şey sürüş dinamiği ki bu tüm insignialrda bu şekilde;

    —Sport paket tam bana uygun Recaro koltuk rahat ettirir fakat 1.6 benzinde sport paket çok nadir. 1.6 benzin 170 HP yakıtı ve bakım masrafları nasıldır?
    — 1.6 benzinlide sport paket çok nadir görüyorum 2.el piyasası nasıldır? 1.6 benzinli sport paket alsam satarken zorlanır mıyım?
    —1.6 dizel alırsam sport bakıyorum. Bakım masrafları ve gürültülü çalışması senelik 20.000 km için değer mi 3 yıl sonra satarken benzinliye göre satışı nasıl olur?benzinlisinin 2.elinin zor olacağını düşünüyorum.
    —Özet olarak 1.6 benzin - dizel farkları ve cosmo-sport farkları nasıldır cosmonun koltukları nasıldır ?
    (Baktığım araçların hepsi 19inç jant ve otomatik)

    Şimdiden herkese çok teşekkürler

  • #2
    Öncelikle hoş geldiniz. İnşallah gönlünüzdeki aracı bulursunuz

    Eski aracınızın performansını arıyorsanız gene benzer güçteki bir motor sizi tatmin edecektir. Tabi her motorda her donanım gelmedi o yüzden donanımda hangisi sizi tatmin eder ona siz karar vereceksiniz.

    Mesela 2.0 dizel olabilir ama yakıt az değildir ve sport donanım bulamazsınız. Yazılımla güzel güçler alınabiliyor.

    1.6 dizel ve sport donanımı rahat bulursunuz. Ağır kasa ve tam otomatik şanzımanla performansı size uyar mı denemeniz lazım. Gene bu motora da yazılım yaparak tatminkar seviyeye çıkarabilirsiniz.

    1.6 benzin az da olsa sport donanımla geldi ama tüketicilerin çoğu 2015 modelden itibaren dizel+otomatiğe yöneldiği için fazla talep görmedi. Bu motor güzel yürür ama yakar.

    Kendim alacak olsam 1.6 dizel manuel sport alır biraz yüklenirdim. Halihazırda 1.6T Cosmo manuel kullanıcısıyım.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      Welcome to Insigniateam

      Maintenance of diesel engines can be a bit expensive compared to petrol engines. Especially when buying a second hand vehicle. Just one comparison - spark plug for petrol engine cost from as low as 15 euros and one glow plug for diesel engine cost from 100 euros. This means 100 euros for 4 (the best in class) spark plugs, compared to 400 euros for 4 (cheapest) glow plugs. These are the prices in most of the EU countries. I don't know what the prices are in Turkey, but I think they are similar.

      Insignia 1.6 petrol 170HP automatic is about 200kg heavier then your Audi A4 1.8 tfsi It has slower acceleration and top speed is 210 compared to Audi's 225 km/h Also A4 is 15cm shorter than Insignia. Shorter and lighter car mean faster acceleration and easier handling.

      Yorum

      İşleniyor...
      X