Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4t vs 1.6t

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 1.4t vs 1.6t

    Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar. Henüz bir Insignia sahibi değilim ama hemen hemen karar vermiş durumdayım. Yaklaşık bir süredir 2009-2010 1.6 t cosmo Insignia bakarken bazı kişilerin 1.6 tdan uzak dur seviyorsan 1.4 al demesi üzerine kafam karışmış durumda. Yıllık ortalama 10 bin km yol anca yapıyorum. Bu yüzden aradaki söylenen 2.3 lt yakıtı çok problem etmiyorum. Performans olarak teknik verilere baktığımda 2 sininde beni fazlasıyla tatmin edeceği kanısındayım. Arada bir yapacağım hızlar haricinde genelde kurallar çerçevesinde 110.120 civarında kullanacağımı düşünüyorum. Siz kullanıcıların yorumları benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.

  • #2
    1.4t alacaksanız edition elegance, 1.6t alacaksanız cosmo donanım tercih edin. Aracınıza ilerde lpg taktırmaya niyetlenirseniz taktırmadan 1.4t alıp ekonomi yapın ve gerektiğinde elinizin altında güç olduğunu da unutmayın. Lpg taktırmam derseniz birkaç donanım ilavesi olması neticesinde 1.6t bakın. 1.6t 2-3 lt daha fazla yakar ama ona göre de gider. Ancak bahsettiğiniz kullanım şeklinde bence 1.4t size daha uygun gibi geliyor. Tercih sizin
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi yaklaşık 10 gündür 1.6 t arayışındayken bazı yorumlarda 1.6 t nun motor anlamında üzebilecegini bundan dolayı 170 bg yeni versiyon ve 1.4 t nun üretildiği tarzı yorumlar okudum kafamı kurcalayan asıl sebep bu oldu.

      Yorum


      • #4
        Öncelikle hoş geldiniz. İnşallah gönlünüzdeki aracı bulursunuz.

        Profilinizdeki bilgiye göre şu an Peugeot dizel araca sahipsiniz. İlerde yakıttan pişman olma ihtimaline karşı ben de size 1.4T öneriyorum. Daha esnek bir motor, ister LPG takarsınız, ister yazılım ile güçlendirirsiniz. Donanım olarak da en az Edition Elegance, bulabiliyorsanız Stil Paket, hatta Yeni Stil Paket denk gelirse Cosmo ile aralarında çok az fark kalır.

        Yok ben yakıtı kafaya takmam derseniz tabi ki tercih Cosmo 1.6T olmalı

        Bu arada 170'lik motorun üretilme amacı 180'liğin sorunlu olması falan değil orada içiniz rahat olsun. Emisyon ve yakıt yüzünden yeni baştan motor tasarladılar. Siz temiz ve bakımlı araç bulun kafanız rahat olsun, donanım ikinci planda olsa da olur.


        Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

        Yorum


        • #5
          Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi yakıttan çok arıza işine karşı daha çok önem veriyorum. Çünkü çalışma şartları olarak sürekli yer değiştirme durumum olacak sabit usta gibi bir imkanım olmayacak onun için önceliğim sorunsuzluk. Sorunsuzluk anlamında da bir fark var mı bu motorlar arasında ?

          Yorum


          • #6
            1.6 dizel 6 ileri den insignia 1.4t lpg ye geçtim. Arkadaşların dediği gibi esnek bir motor. Ekonomi yapacam ben derseniz istediğinizi verir, gidecem ben derseniz 1.6T kadar olmamak koşulu ve sizi üzmeyecek şekilde gayet güzel gider. Lpg li kullanım için 1.4t ler daha makul. Editon elegance still paket tercih ederseniz 1.4 t lerin dolu olanı demektir. Hepsinden ziyade almadan denemenizi tavsiye ederim.

            Yorum


            • #7
              Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için inşallah dediğiniz gibi yapacam ilk fırsatta deneyeceğim

              Yorum

              İşleniyor...
              X