Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Grandland 1.2 hakkında tavsiye.

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Grandland 1.2 hakkında tavsiye.

    Arkadaşlar merhaba

    Grandland alıp almama arasında kararsızım çocukların Suv baskılarını kıramayarak malesef koleksiyon olarak sakladığım aracımdan vazgeçeceğim ama kararsızım.Konu ile ilgili tavsiye isteğim şöyle; İnsignia 1.6 170 hp cosmo kullanıcısıyım yaklaşık 5 yıldır aracı çok seviyorum ve en ufak sorunda yaşamadım.Fakat bu suv görselliği bizim çocuklarıda cezb etti artık.Arabama aşık olmama rağmen baba değiştir faslından sıkıldım.Fakat 1997 den beri opel kullanıcısı olduğumdan yine opel olsun diyorum ve Grandland ki çok benimsememe rağmen alma düşüncesindeyim.Bu araçla ilgil uzun dönem kullanım tecrübesi olan arkadaşlarım fikir verirse sevirim.Bunun yanında yol tutuş ve hızdan faragat edeceğimi vs biliyorum malum pandemi şartlarında test opsiyonuda yok bir kaç bayi de baktım.Bu konuda yardımlarınızı bekiyorum tamamen farklı segment bir çok şeyi arayamayız ama en azından biraz opelde olduğumu hissetmek istiyorum psa dan.Bu arada aracımı satarsam forumdan arkadaşlara gitsin isterim bütün bakımıyla yetkili servis dışardan birine gönlüm razı gelmez belki arada görürüm geri.

  • #2
    Opel tadini alamayacaginiz bir opel

    Yorum


    • #3
      Ben de geçen sene 1 yıllık bir SUV/Crossover tecrübesi yaşadım. Kullandığım araç Mitsubishi Eclipse Cross'tu. 1.5T 163 beygir düz vites olmasıyla ivmelenmede Insignia'mı aratmadı ama kasa yapısı sebebiyle daha esnek araç bunlar. Daha fazla salınım var, yol tutuş daha düşük (araçta kule gergisi olmasına rağmen), son hızı çok daha düşük, daha düşük süratte ses almaya başlıyorlar. Genel olarak D sınıfı sportif sedanın gerisindeler ve aratıyorlar. 1.2T motorun güç olarak da sunabilecekleri belli. Burada sizin beklentileriniz önemli. 4 çeker olmadıktan sonra hormonlu ve yerden yüksek hatchback araç bunlar.


      Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

      Yorum


      • #4
        Bir yakinimda 3008 var grandland x ile ayni platforma sahip, 50.000 km de, zaman zaman kullaniyorum inanin150.000 km deki ınsignia daha tok ve yipranmamis. 3008 grandland x c5 aircross ds7 hepsi cok guzel tasarimi sahip arabalar fakat malzeme kalitesinden dolayi amerikan (opel) ve alman arabalarina gore erken yipraniyor.

        Yorum


        • #5
          Ssangyong korandoyu tercih ederim.illaki SUV olacaksa.tabi bu piyasa koşullarında ona da verilecek paraya yazık,o ayrı mesele.

          Yorum


          • #6
            Eski bir Insignia, halihazırda Mokka ve Mazda CX-5 AWD kullanıcısı olarak önden çeker SUV önermem. Grandland, 3008'e göre daha opelimsi sürüş karakterine sahip olsa da önden kaymaya çok meyilli. Mokka virajlarda Grandland'e göre daha stabil. 1.2 pejo motorunda triger kayışının konumundan ötürü problemli olduğunu bizzat Surtaş-Aydın servisi ustalarıdan duydum.


            2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
            2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

            Yorum


            • #7
              Tüm arkadaşlara değerli yorumları için teşekkür ederim.Rıfat bey size bu konuyu özelden mitsubishi için sormuştum ama ogün bugündür anca erteledim.
              - 5n001 size kayılıyorm malzeme konusunda arka koltuğa
              geçtiğiniz sanki başka araba bu euro ncap testlerine de yansımış 5 yıldız fakat tek tek değerlere bakıldığında eski opellerden düşük malesef.
              -Levent vardar bey haklısınız ssanyong çelik üreticisi bir
              firma bizde çok değeri yok ikinci elde ama güzel arabalar.
              -mccoffeer haklısınız grandland biraz daha opel,mazdayı denedim cx5 i çok kaliteli araç ama malesef yüksek fiyat ve atmosferik motor.Mokka x ilk geldiğinde bir süre denedim ben araçlarımı çok limitlerde özellikle virajlarda her zaman limitte kullanırım mokka bu isteklerimde çok kaymalar yaşadım.Diceksiniz suv ne alaka dediğim gibi artık çocukları kıramıyorum istememe rağmen şöyle söylüyüm size vectra cdx im var koleksiyonluk,gm motor hastasıyım omega dan sonra da en çok insigniamı beğendim bunuda saklıcaktım koleksiyon için. hiç kıyamıyorum satmaya bir kere bile arızayla servise girmedim ve hatta binecem diye de ön disk balata değiştirdim yetkilide 1 ay olmadı daha işin komiği yıldada 6 bin km yapıyorum.şartlar malum satmadan da direk almak zor ondan forumda sizlerw danıştım grandlan tecrübesi olan insignia sahiplerine.Suvdan herkes gibi amaç hormonlu olması yol tutuş ve hızdan feragat ediyorum 4 çeker yanlısı istanbul trafiğinde olsa da olur olmasada benim bu araçların hiç biri dağ offroad gibi şartlarada uygun değil.Sizin gibi suv kullanan arkadaşların fikirleri benim için önemli.Teşekkürler güzel bilgiler için.

              Yorum


              • #8
                5n001 size katılıyorum malzeme konusunda arka koltuğa
                geçtiğiniz sanki başka araba bu euro ncap testlerine de yansımış 5 yıldız fakat tek tek değerlere bakıldığında eski opellerden düşük malesef.

                Yorum


                • #9
                  Bu arada dizel araba kullanmıyorum hiç de sahibi olmadım ondan dolayı 1.2 motor grandland opsiyonu aklımda 1.6 180 hp likde geldi ama çok az bayilerde de yok ikinci elide 3 tane şuan.Bu arada aracın tork devrine baktığmda aralığı insignianınkinden uzun fakat 1650 devirde maks torka ulaşmasına rağmen vites atmak için 3000 rpm giib devirlere hatta ve hatta 3200 lerde falan atıyor denemedim ama internet videolarında özellikle dikkat ettim bu da araç içinde gürültü olur diye düşünüyorm insignia da sükünete alıştık 2000 devir üstü düz yolda gazı artırmadğnz sürece bir üst vitese geçtiğinden araba motor sesi duyulmuyor nerdeyse ancak agresifleşirseniz o zaman rpm yükseliyor ama sanki pejo motoru çok devir çevirmeyi seviyor gibi geldi bana deneyimlemedim.Bu arada denemediğim suvları yazıyım son iki senede;

                  vitara
                  kadjar
                  sportage
                  qashqai
                  kuga
                  cx3 cx5
                  3008
                  mokka ve mokka x
                  Forester ve xv

                  cx5 hariç hiç birini beğenmedim boyum 1.90 ve 108 kg bir adamım özellikle pejoya ve vitaraya sığmadım kafam tavanda idi.Komik olan insignia da kafam tavana değmiyor testlerde de bildirdim ama inandıramamıştım hatta pejodaki arkadaşı insignia ya bindirmiştim değmediğini teyit etmek amaçlı.Wv grubu araçlardan da hoşlanmadığm için hiç birini test etmedim.Fikirleriniz varsa açığım.

                  Yorum


                  • #10
                    2018 Xtrail kullanıcısı da olarak düşüncelerimi yazayım. Aracımız D-Suv olmasına rağmen yol sesi ilginç şekilde bence fazla. C-Suv olanlarda daha da fazla. Konfor güzel fakat viraj performansı düşük. Fren yapınca da öne doğru fazla eğiliyor. Frenleme konforu otomobil kadar değil.
                    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

                    Yorum


                    • #11
                      Horizon star mokkayı kaydırdıysanız grandlandi devirirsiniz. Mokka x, insignia kadar viraj canavarı olmasada grandland’e göre virajlarda daha stabil.


                      2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
                      2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

                      Yorum


                      • #12
                        Oğuzhanc64 evet xtrail de ses var kullanmıştım ve dar gelmişti bana çok kısa test sürüşü yapmıştım yanılmıyorsam 2017 yılı olması lazım.

                        mccoffeer moose testini 82 le başarıyla tamamlıyor grandland çok da fena değil gibi.Mokka ya gelince kontrollü fakat dizel motorlards torq steering fazla biraz sert davranıldığında kontrol dışı gibi geldi normalde sert araba kullanmam çocuklar varken de 90-120 arasıdır süratim ama virajlarda hep limitlerdeyim.İnsignia performansı bekleyemez çok şaşırttığı limitleri gördüm.Şu şekilde karar verdim kurumsal bir firmada buldum aracı iki gün kiralayıp denicem kafama yatarsa insignia ile değişitirecem ama olmadımı insignia ya devam edicem karşılığını bulamıyorum.Tutup da 200-300 ler verip aynı 1.6 daha güçsüz motorlara binmek de çok mantıklı gelmiyor bana.

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: 5n001 View Post
                          Bir yakinimda 3008 var grandland x ile ayni platforma sahip, 50.000 km de, zaman zaman kullaniyorum inanin150.000 km deki ınsignia daha tok ve yipranmamis. 3008 grandland x c5 aircross ds7 hepsi cok guzel tasarimi sahip arabalar fakat malzeme kalitesinden dolayi amerikan (opel) ve alman arabalarina gore erken yipraniyor.
                          DS7'yi bence siz bu gruptan ayırın. Çünkü kendisi güzel araçtır vesselam.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X