Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.4 turbo nasildir?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İnsignia 1.4 turbo nasildir?

    Merhaba aranıza yeni katıldım. Citroen c5 2011 SX PX aracımi maddi durumlardan dolayi satmak zorunda kalmıştım şuan yeni arayış icindeyim düşük km c5 bulamıyorum çok memnun olduğum aracti artık benzin/LPG tercihim. Max 150 bine kadar 1.4 insginia bakiyorum.

    LPG uyumu nasıldır ?
    Bir çok arkadaş trip sesi çok demiş doğruluk payı varmidir trip sesini pek sevmem
    Ön takımı zayifmi yollarımız berbat dağ bayır hep sık arıza verir mi?
    Kronik bir sıkıntısı varmıdır

  • #2
    Lpg uyumu 1.6t lere göre çok daha iyidir. Memnun olmayan azdır. Usta ve işçilik önemli.
    Trim sesi vardır. Ön konsoldan ve vitesin olduğu plastik aksamdan elinizle bastırınca çıtırtı sesi gelir. İşten anlayan biriyseniz bu bölgeleri söküp bu sesleri giderecek uygulamalar yapıp sesi %90 yok edebilirsiniz. Ben zamanında aynen bu dediğimi yapmış ve olumlu sonuç almıştım.
    Ön takımlar sağlamdır. Kolay kolay ön takım sesi veya amortisör sorunu yaşamazsınız ancak araç sert süspansiyon kullanır.
    Aracı servis bakımlı alırsanız sorun yaşamazsınız. Ama servis geçmişi yoksa bazı sorunlar kaçınılmaz olabilir. Yağ bakım zamanını atlar ve doğru yağ kullanmazsanız, aracı çok sıkıştırarak uzun süreli kullanımda küçük motor olduğu için piston/segman sorunu yaşatabilir. Bi de termostat zamanlama sorunu var sanırım zamanla bunu bozuyor. Forumda bunu çözen arkadaşlar var.
    Alırsanız stil paket edition elegance alın
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      Hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar



      2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

      Yorum


      • #4
        2014 makyajlı kasa 1.4 +lpg (brc comfort yaklaşık 8 bin km) kullanıcısı olarak memnunum. Perfomans beklentinizi karşılar 1.6t gibi gitmez ama yokuşta sağda solda da nefesi kesilmez. Yakıt tüketimi lpg ile kasasına göre çok komik rakamlar çıkıyor. Ben gayet memnunum mümkünse makyajlı kasa tercihiniz olsun

        Yorum


        • #5
          2014 1.4 turbo insignia'yı sıfır alıp 5 yıl 61.000 km sorunsuz kullandım. Aracımın bakımları hep yetkili serviste yapıldı, lpg takılmadı. Aracımı sattığım arkadaş piyasada en pahalı lpg kitini taktırdıktan sonra aracın arızalarına katlanamayıp bir iki ay içinde arabayı sattı. Insignia'ların başına gelen en kötü durum lpg takılmasıdır (Türkiye 100-150 tane almanyadan lpg takılmış versiyonlar hariç). 100 km de 7 lt yakan d sınıfı benzinli bir aracın benzinine para ayıramıyorsanız lpg kaynaklı sorunlara da para yetiştiremezsiniz. Bu forumu 7 senedir takip ediyorum benzinli araçlarla alakalı tüm sorunların %80-90'ı lpg ile ilgili. D sınıfı 1600 kiloluk sportif sürüşe sahip bir araç alıyorsunuz, ekonomi istiyorsanız b sınıfı dizel fransız araçlarına yönelmenizi öneririm.


          2014 INSINGNIA 1.4 TURBO Sedefli Mahagony Kahve Edition Elegance + Stil Paket + Sunroof Paketi
          2016 MOKKA X 1.6 CDTI AT Amber Turuncu Excellence + Opel Eye + Deri Paketi + Sunroof Paketi

          Yorum


          • #6
            Hoş geldiniz. İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.


            Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

            Yorum


            • #7
              Geçmişte LPG konusunda sorun yaşayan arkadaşlar olmuştur. LPG başlığı altını incelemenizi tavsiye ederim. 40,000km oldu LPG'li 1,6T kullanıcısıyım. LPG kaynaklı bir sorun yaşamadım.
              LPG kullanmayı düşünüyorsanız, hangi firma tarafından montaj yapılmış vede AFR ayarının düzgün olup olmadığına bakın.

              1,4Turboda genel şikayet,motor sıcaklık suyunun biraz yüksek olmasıydı. (Aynı motoru kullanan Astra sahipleri termostat değişimi ile bu sorunun gidermişler)

              P.S= Geçmişte LPG kaynaklı olduğunu düşündüğüm pahalı bir servis aldım, ama sorun Antifriz kaynaklı çıkmıştı.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: mccoffeer View Post
                2014 1.4 turbo insignia'yı sıfır alıp 5 yıl 61.000 km sorunsuz kullandım. ...100 km de 7 lt yakan d sınıfı benzinli bir aracın ...
                Aydın'da şehir içinde bu tüketimi elde edebilirsiniz belki ama İstanbul içinde ortalama tüketim 10 litre civarında olur diye düşünüyorum zira dizellerde bile şehir içi 9 litre ortalama ise benzinli daha yükek olacaktır. Bununla birlikte 10 litre, D sınıfı bir araç için kabul edilebilir bir tüketim.

                Yorum

                İşleniyor...
                X