Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi İnsigniayı tercih etmeliyiz?(Dizel mi Benzin mi)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Hocam sanayideki yarım akıllılara hiç bir şey sormayın. Bildikleri bilmediklerine yetmez onların! Sanayideki ustalardan bugüne kadar duyduğum ve içimden "hadi oradan" dediğim bazı inciler :
    • VW dışında dizel araç alma abi,
    • Bu araçta benzin filtresi yok (yerini gösterdim değiştirdi),
    • Fren hidroliği değişmez (!!!),
    • Tertemiz araba (araç 2 parça çıktı, olay bir yakınımın başına geldi)
    • Bu şanzımana ATF VI koyarsak yürümez (koydular, 10.000 km oldu, araç yürüyor üstelik eskisinden iyi yürüyor)

    Daha da uzatacaktım ama hatırlayamadım, kafam yoğun şimdilik bunlar aklıma geldi.

    Yorum


    • #17
      Şu 2 maddeye ekleme yapıyım:
      • Tertemiz araba (araç 2 parça çıktı, olay bir yakınımın başına geldi) : 2 parçadan kasıt "2 parça boya ya da değişen" değil; bildiğiniz 2 aracın birleştirilerek tek bir araç üretilmiş. (Araç Vectra imiş)
      • Bu şanzımana ATF VI koyarsak yürümez (koydular, 10.000 km oldu, araç yürüyor üstelik eskisinden iyi yürüyor) : Araç benim Insignia, zaten üretici ATF VI öneriyor. Ama "otomatik şanzıman ustası" bana "bu araca ATF VI koyulmaz, koyarsak şanzıman bozulur" dedi.

      Yorum


      • #18
        Aracımı 16400km'de Ocak-2018'de aldım.Şuan aracım 28800km'de ve Ağustos-2018. Bu süre zarfında sadece benzin koydum.Başka bir masraf Allah'a şükür çıkarmadı. Şimdi diyorum ki,iyi ki almışım bu aracı.Yol tutuş ve frenaj benim için ön plandaydı,fakat bu araçta performans,konfor da harika. Neymiş efendim,bu araç çok yakarmış.Kurban bayramında tam yüklü (gırtlak dolusu) ve 4 yetişkin ile geneli 110-130 km hız bandında,ara ara 160-180 km hızlar gördüğüm halde opet benzin pompa hesabına göre kilometrede 42krş yakmış,bu çok mu? İzmir şehir içi ortalamam 8.3lt. Bu değerlerin neresi çok? Araç 1600kg'lık bi asfalt tankı. Kısaca seviyorum aracımı,daha önce ki hiç bir aracımı bu kadar severek kullanmadım. Kesinlikle tavsiye ederim.

        Yorum


        • #19
          Ben bu zamana kadar hep benzinli araç aldım şirket arabamın dizel olmasindan ve benzinlinin yolda pamuk gibi akışından dolayı. 2004 model aldığım vectra elegance ile başladı opel tutkum arada vw, audi ve bmw grubu araçların sahibi oldum ve en son 2014 bmw 3.20 ied luxury benzinli aracımı satıp 2014 1.6 170hp sportstourer aracımı aldım ve yine diyorum iyikide almışım benzin bir başka bu stationwagon araç ile ise flexride şasi ile birleşince bambaşka bir hal alıyor.

          Burada siz yıllık 15bin km üstü yol yapmiyorsaniz benzinli tercih edin derim. Araçlar çok yakmiyor ülkemizde benzin pahalı
          2014 Insignia Sports Tourer Cosmo 1.6 170hp AT + Flex Ride + Navi + Çevre Görüş + Park'n Go + Kış Paketi

          Yorum


          • #20
            Orjinal yazı sahibi: fatihturan55 View Post
            Arkadaşlar az önce sanayide birine sorduk. ‘Alma abi bi ton kronik hastalığı var(örnek olarak sübap eritmesini söylemiş) ayrıca parçası bulunmuyo’ cart curt bi ton laf yedi yine insignia
            Aracımı almadan önce çok araştırdım, ben de sizin gibi sanayide usta! lara da sordum. Adamlar bana onu alma, bunu alma deyip, sigortadan alıp yaptıkları pert araçları satmaya kalkınca amaçlarını anladım, sormaktan vazgeçtim.

            D sınıfı bir araç alacaksanız fiyat/performans olarak istisnasız en iyi araç Insignia'dır.

            Yakıt tüketimim 1.6 CDTI ile İSTANBUL şehir içinde sabah-akşam trafiğinde günde 16-17- km yolda ortalama 6,6 litre. Daha sert kullanırsanız az daha artar ama 1600 kg'lık bir araç için bu rakam normal..

            Lafın kısası, hangi araç diye düşünmeyin, sadece Insignia diye düşünün

            Yorum


            • #21
              Herkese saygılar birbirinden değerli yorumlar yapılmış
              1-subap eğme veya eritme olayı kullanıcıya bağlı aracı sürekli zorlarsan(özellikle lpg de) bakımını eksik bırakırsan o araba motorda indirir.
              2-sanayicilere kalsa arabanın hiçbirine binemeyiz ki. Adamlar sırf uğraşmamak için kafasından üfürüyor. Lafım Tüm sanayicilere değil
              3-2009 model 1.6t aracım var lpg olarak atiker odb grand II 230 Luk regülatör var 167500 km oldu subap sağlam.
              4-parça olarakta dert etme kardeşim masrafsız arabaya bineceksen araba almayacaksın. Kendimden sağ aks komple orjinal 375 tl

              Yorum

              İşleniyor...
              X