Duyuru

Collapse
No announcement yet.

siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

    evet arkadaşlar siyah tavan filmi olan arkadaşlar dikkatli olun artık trafik ceza kesiyormuş 600 tl + araç bağlama.yani yaptıracak yada aracını yeni alcak arkadaşlar mutlaka muayene istasyonuna gidip onay aldıktan sonra ruhsat işlettirsinler.40 tl miş bu haber opel bayiinden geldi yaptıranlar ve ceza yiyenler arıyomuş...
    2011 beyaz insignia 2.0 130 hp edition elegance+sunroof+cyclone

  • #2
    Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

    Bilgilendirme için teşekkürler.



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

      Tavan filminin trafiği veya görüşü veya kullanımı olumsuz etkileyebilecek yan etkilerini biri bana anlatabilir mi lütfen?

      Tavan filmim yok, yaptırmayı da düşünmüyorum ancak; bu ne saçmalıktır ya! Eğer doğruysa cep doldurmak için çıkartmışlar yasa.
      '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
      '15 BMW 118i LCI

      Yorum


      • #4
        Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

        Burası Türkiye yok öyle

        Yorum


        • #5
          Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

          Çoğu trafik polisleri bile neye ne için ceza kesileceğini şaşırmış durumda..Hadi cam filmini anlarımda bu ne alaka şimdi.tavandaki siyah kaplamanın kime ne zararı olur suçmu teşkil eder ne alakadır...
          Yaw valla insanı vatanından soğutacaklar lanet olsun bu zihinsiz zihniyete maad

          Yorum


          • #6
            Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

            Sanırım çift renk olayından dolayı kesiyorlar cezayı.Mesela biz şirket arabalarına en ufak bir şirket ismi bile yazsak ruhsata işletiyoruz ve polis her zaman soruyor ruhsatı,reklamı görünce.
            Ben 8-9 aydır siyah tavan geziyorum çok çevirmeyede girdim kimse bişey demedi,tavana yeni uyanmışlar demek bundan sonra ne olur bilemem.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

            Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

            5.25 Xdrive ///M(azot) Power

            Yorum


            • #7
              Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

              tehlikeye mahal vericek bi durum söz konusu değil ama yasal olarak işlenmediyse ruhsata ceza kaçınılmaz.

              Yorum


              • #8
                Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                ya tavan kaplamasını geçtim, fabrikadan orjinal siyah camlara bile ceza yazıyorlarmış haha haha sonumuz hayrolsun


                Orijinal ya da film ayrımı yapılmıyor, koyu camlı araç cezayı yiyor

                GÜVENLİK zaafiyeti oluşturmasın diye koyu renkli filmle kaplanmış araçlara uygulanan trafik cezalarının, fabrika çıkışı orijinal karartılmış cam kullanılan otomobillere de yansıtılması, tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor.

                Cezadan kurtulmaya, orijinal camlarda yer alan V ve E sembolleri de yetmiyor.

                KARAYOLLARI’nın Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesinden, ‘sadece içerisi gözükmesin’ diye siyah filmle kaplanmış araçlar değil, camları fabrika çıkışı karartılmış otomobiller de nasibini alıyor. Rutin kontrollerinde, camları sonradan karartılmış araçlara uygulanan trafik cezalarının, orijinali siyah camlı araçlara da yansıtılması, tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Buna da Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesi yol açıyor. Yönetmeliğin bu maddesi, taşıt camlarında görüntüyü değiştirecek seviyede renk kullanımını ve camların üzerine renkli film tabakalarının yapıştırılmasını yasaklıyor. Ancak bu madde, zaman zaman fabrika çıkışı koyu camlı araçlara da uygulanıyor. Bundan kurtulmanın yolu da sürücülerin, aracı satın alırken üretici firmalar tarafından düzenlenmiş ve araçta standartlara uygun orijinal onaylı karartılmış camların kullanıldığını gösteren belgeleri talep etmesi gerekiyor. Aksi taktirde, 140 TL’lik trafik cezalarıyla karşılaşmak kaçınılmaz olabiliyor.

                Güvenlik zafiyeti

                İçişleri Bakanlığı’nın 2008 tarih ve 17 numaralı genelgesinde “Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücün görüş alanını kapatmaması gerekir. Renkli film veya standartlara uygun olmayan koyu camların kullanılması halinde sürücüler, gece gibi görüşün azaldığı zamanlarda sağ ve soldan ani çıkacak bir aracı veya kişiyi göremeyerek, trafiği takip edememektedir. Aracın içinin rahat görünememesinden dolayı güvenlik zafiyeti de oluşmaktadır” deniyor. Arka camları da kapsayan güvenlik camlarıyla ilgili mevzuatta da, AB’nin 92/22/AT Güvenlik Camı ve Birleşmiş Milletler’in AEK 43 sayılı yönetmeliklerinde belirtilen kıstaslar uygulanıyor. Arka görüşü ilgilendiren camlarla ilgili maddeye göre iki adet arka görüşü sağlayan yan ayna bulunması halinde arka camların geçirgenliğinin yüzde 70’in altında olması gerekiyor. Bakanlığk “Tip Onayı”na göre, camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile göstermesi zorunlu.

                Onaylı camın üzerine ‘V’ sembolü bulunuyor

                FORD Otosan Servis Bölge Müdürü Ahmet Aslanbaş, “Bazı modellere onaylı karartılmış orijinal cam yer alıyor. Bu tip modellerde ceza uygulamasında bulunulmaması gerekiyor. Ancak, trafik kontrollerinde siyah film kaplamalı camlar ile orijinal onaylı cam ayrımı yapılmadan ceza kesiliyor. Bakanlığa yazı gönderdik. Bu ayrımın camın arkasında yer alan bir işaretle kolayca anlaşılabildiğini ilettik. Onaylı camların üzerinde V sembolü bulunuyor. Bu işaretin bulunduğu araç sahiplerine ceza-i müeyyide uygulanmaması gerekiyor. ” dedi.

                Erkan Çelebi/Hürriyet

                manyak bu millet ya muhaha
                InsigniaTEAM

                Yorum


                • #9
                  Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                  artık bizde nasıl yaşayacağımızı şaşırır haldeyiz.. bi günümüz rahat geçiyo ertesi gün uyandığımızda sabah haberlerinde yeni yasa çıkmış..! efendim şunlara şunlara uymayanlar lu kadar ceza ödeyecek.. şu kaldırılmış bu kaldırılmış bu böyle olmuş .. ....... yazık.. acınacak haldeyiz

                  INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                    Bütün trafik polislerinden nefret ediyorum.%98'i işini yapmıyor..Sadece arabalara ve içindekilere para gözü ile bakıyorlar.Rüşvet rüşvet rüşvet

                    geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatayım..Bu olay yılbaşından önce benim başıma geldi..

                    gece 2 de kurtköyden dönüyorum.Yol olarak temi kullanıyorum..gişelere geldim..araç muaynesi tam , araçta film yay hiç birşey yok..fabrika çıkışı stok bir araç..polis yolun ortasından sağa geçmemi istedi.Tam çamlıca gişeleri çıkışında..park ettim sağa..orada zaten polis merkezi var bilenler bilir..

                    Ehliyet ruhsat Lütfen

                    -buyrun memur bey


                    Alkol var mı ?

                    -Hayır memur bey kullanmıyorum.

                    Egsoz pulunuz nerede ?

                    -Burada memur bey.

                    Frene basarmısınız lambanızı kontrol edeceğim..

                    -Tabiki ne demek.( hiç bir sorun yok lambalarda vs )

                    Öğnrcisin anlaşılan , özel universitede okuyorsun birde altında araba bu saatte eğlenceden mi dönüyorsun..oh valla hayat size güzel.

                    -Evet özel universite okuyorum ve araç benim fakat işlerim olduğu için bu saatte eve dönüyorum.

                    NOT : ehliyet kontrolü için ruhsatı ve ehliyeti polis diğer polis arkadaşına verdi.Ve ehliyetimi elindeki cep bilgisayarından kontrol ederken polis beni çağırdı.

                    Diğer memur arkadaş sizi çağırıyor , buyrun sanırım eksik birşeyler çıktı.

                    -Hemen bakayım memur bey.
                    (indim ve yanına gittim.Ehliyetimi ve ruhsatımı kontrol eden polis teşekkür etti herşey tam yolunuza devam edebilirsiniz dedi.Bende kendi kendime ne alaka diyordum yani neden aracımdan indirip beni yanına çağırdı.Tabi olay arabaya döndüğümde anlaşıldı)

                    Benimle konuşan polis elinde ceza kağıdı 52 lira civaarında , bana uzatıyor..Şuraya bir imza alayım dedi..Hayırdır memur bey dedim ? neyin cezası..Aracı stop etmeden emniyet kemerini çözdünüz , ve kemer takmamaktan ceza yazdım..

                    Etrafa bakıyorum gecenin 2.30'u olmuş neredeyse , bi yerden kamera çıksın diyorum.Kağıdı imzalamadım.Böyle birşey mümkün değil dedim..Bağırıp çağırmaya başladı..devletin adamına sen nasıl karşı gelirsin vs falan diye.İmzalıcaksın bunu dedi.İmzalamama hakkım olduğunu söyledim , eve yolla adresim ehliyet bilgilerimden çıkıyor dedim.

                    Orada hemen halamı aradım..( halam yüksek mevkide bir insan güvenlik amacı ile kusura bakmayın isim soyisim ya da mesleğini veremiyorum ).Hayatımda hiç böyle birşeye başvurmadım.Filmse filmden ceza yedim , hızsa hızdan ceza yedim ve bir kere olsun rüşvet teklif etmedim.

                    Adamlar yılbaşı öncesi kota dolduruyorlarmış..1 sene içinde belli bir ceza kesme oranının altında kalırsa başka bir yere gönderiliyormuş.Bulmuş tem gibi yağlı bir kapıyı bırakmak ister mi ?

                    Halam ismini soyismini öğrenmemi istedi.Geçen ay tayini çıkmış şırnak ya da kars taraflarına atanmış.Artık oradakiler anlatır emniyet kemerinin önemini.
                    Hırs ile azim aynı şey değildir.

                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                      Enteresan bir olay yaşamışsınız geçmiş olsun .

                      Bu arada bütün polislerimiz bu zihniyette değil her zaman kasa içinde çürük domates çıkabilir.

                      Bilgilendirdiğiniz ve uyardığınız için teşekkürler aracı stop etmeden kemeri çıkarmayacağız



                      2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                        AFL yasak olmasında....gerisini boşver..

                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                          Orjinal yazı sahibi: skydroll
                          AFL yasak olmasında....gerisini boşver..
                          ))))))))))))))))))))))))))
                          onda yasak getirirler...
                          LAP CIKI DAİME FOR YOU CİNTERATTO PİRELLİİİİİİİİİİİ
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

                          Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                          [center]

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                            Nasıl zenon lar var yaa trafikte durup farlarını bezbol sopasıyla kırasım geliyor...bunlar hala tavan olayına ceza yazalım muhabbetinde.Çakma zenonlar çok fena....

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: siyah tavan filmi olanlar mutlaka okusun!!!

                              arabanın rengının yuzde yırmısı degısık olamaz dıe bısey duymstm zaten cezası vardı bunun dıye blyrm

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X