Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

    • Süper Güvenli: Yeni Astra en yüksek güvenlik kriterlerini karşılıyor
    • Aktif baş koruma sistemi, boyun incinmelerine karşı en iyi korumayı sunuyor
    • Son derece rijit kabini sayesinde, çarpışmaya karşı olağanüstü güvenli koruma performansı



    Avrupa’nın yeni araç güvenliği değerlendirme organizasyonu olan Euro NCAP yeni Opel Astra’ya güvenlik açısından beş yıldız verdi .– Testlerde elde edilen başarı , bu yıl yürürlüğe giren daha zorlu düzenlemeler altında gerçekleştiğinden ayrı bir önem taşıyor. Euro NCAP bugüne kadarki en yüksek puanı Astra’nın boyun incinmelerine karşı yüksek koruma sağlayan aktif baş koruma sistemine vermişti. Boyun incinmeleri arkadan çarpışmalarda en çok karşılaşılan yolcu yaralanması tipi olduğundan, bu koruma sistemi özellikle önem arz etmekte. Opel’in piyasa lideri koltuk sistemlerinin bir parçası olan aktif baş koruma sistemi, başlı başına olağanüstü bir teknik yeniliktir. Olası bir arkadan çarpışma sonrasında bir servis müdahalesi gerektirmeden tümüyle eski durumuna getirilebilir özelliktedir.

    Euro NCAP artık maksimum güvenliği ifade eden bir beş yıldız derecelendirmesianlamına gelmektedir . Yıldızların sayısı aracın dört alanda sunduğu koruma performansını belirtir: yetişkin koruması, çocuk koruması, yaya koruması ve güvenlik yardımı. Toplam koruma performansı dört alan için verilen puanlar eksiksiz olarak toplanmak suretiyle hesaplanır.

    Astra bu değerlendirmede bir önden çarpışma durumunda ön koltuktaki yolcunun korunması bakımından çok yüksek bir puan almıştır. NCAP ayrıca, kayma durumunu tespit edip azaltarak araç dengesini artıran ve bilgisayar kumandalı bir teknoloji olan Elektronik Denge Denetimiplus sisteminin Norveç ve İsviçre dahil olmak üzere Euro NCAP derecelendirmesini kullanan 27 ülkedeki otomobillerde standart donanım olarak bulunması nedeniyle de ekstra puan vermiştir.

    Adam Opel GmbH müdürü Hans Demant Opel’in güvenlik performansı hakkındaki düşüncelerini “Opel dünyanın en güvenli araçlarını tasarlar ve üretir. Bu bir yorum değil, bağımsız güvenlik organizasyonları tarafından onaylanan bir gerçektir" cümlesiyle özetlemektedir.

    Astra’nın gövde yapısı ve yolcu güvenlik sistemleri sadece Avrupa’daki değil tüm dünyadaki mevcut ve öngörülen kaza güvenliği standartlarını karşılayacak şekilde hazırlanmış olup, gerçek hayat koşullarında en iyi korumayı sağlamaktadır.

    Astra’da bulunan çok sayıdaki güvenlik özellikleri arasında yaralanmaların önlenmesi noktasında en büyük paya sahip olan donanım, çarpışma sırasında yolcunun kalçalarının hareket etmesini önleyerek pahalı ve ağır diz hava yastıklarının kullanımına gerek bırakmayan ve yolcu için daha fazla alan sağlayan gelişmiş yeni emniyet kemeri ön gergileridir.

    Altı hava yastığı, akıllı emniyet kemeri hatırlatma sistemi ve çocuk koltuklarının ön tarafa emniyetli bir şekilde yerleştirilebilmesini sağlayan yolcu hava yastığı iptal mekanizması, Astra’nın diğer pasif güvenlik donanımlarındandır. Çeşitli yardımcı işlevleri bulunan ABS, çekiş kontrolü, yeni nesil ESPPlus, uyarlanabilir fren lambaları, Uyarlanabilir Ön Farlar (AFL+) ve Opel Eye kamera sistemi de aracın diğer güvenlik donanımları arasındadır.

    • Son derece rijit kabini sayesinde, çarpışmaya karşı olağanüstü güvenli koruma performansı sunar


    Astra’nın pasif güvenlik donanımı, özellikle yüksek dayanımlı çelik malzemeden üretilmiş olan ve Opel mühendisleri tarafından olası bir kaza durumunda düşük deformasyon ve geniş yolcu alanı sağlayacak şekilde tasarlanan rijit yolcu kabinleri ile başlar. Kabinin ön ve arka tarafı güvenli ve kontrollü bir şekilde deforme olan ve koruma sağlayan çökme bölgeleri ile çevrelenmiştir.

    Ön uç bölümü, alt şasiyi kapsayan ve yüksek hızda bir önden çarpışma durumunda dahi çarpışma enerjisini dağıtarak darbeye karşı koyan üç-yük yollu tasarıma sahiptir. Sağlam bir çökme bölgesi planlamak için oldukça düşük bir hareket alanı bırakan yandan çarpışma durumundaki gerekli koruma, yükün dağıtılması için sert bir yan gövde yapısı üretilerek sağlanmıştır. Kapılar, en yüksek sınıf çelikten üretilen B sütununa çapraz olarak bağlanan ultra yüksek dayanımlı çelik takviyeli kirişlerden üretilmiştir ve yan eşikler ile zemin ve tavan traversleri yükü birlikte dağıtacak şekilde görev alır.

    Mühendisler ayrıca, kaputun altındaki tüm sert noktalar için kısmen yeterli boşluk kalmasını sağlayan bir yapı ortaya koymak ve hem sağlam hem de yolcuların baş darbelerine karşı koruma sağlayan bir kaput tasarlamak suretiyle yaya korumasını sürekli geliştirmek için çalışmışlardır. Tüm araç kalınlığının neredeyse yarısına kadar alt bacak yaralanması koruması sağlayan enerji emici köpük malzeme içeren tamponu sayesinde Astra, bir alt kategoride maksimum NCAP puanı elde etmiştir.

    Çocuk koruması

    Astra NCAP’ın uyguladığı, 3 yaşındaki kuklanın önden ve yandan darbelerden korunması testinde maksimum puanı elde etmiştir. Bu başarı kısmen, özel geliştirilmiş ön ve yan darbe koruma özellikli Opel Çocuk Koltukları sayesinde elde edilmiştir. ISOFIX kilidinin yanı sıra, koltuğun arka koltuğun arkasına emniyetli bir şekilde takılmasını sağlayan üst bağlantı kiti Opel Çocuk Koltuklarında standart olarak bulunmaktadır. ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme mekanizması dış arka koltuklarda bulunur. Çocuk koltuklarının o konumda da güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için ön yolcu hava yastığı iptal edilebilmektedir.

    Uyumlu Güvenlik Stratejisi

    Opel mühendisleri uyumlu bir güvenlik stratejisi sağlanması adına, aktif ve pasif güvenlik sistemlerini birlikte işlev görebilecek bir hale getirmiştir. Bu son teknoloji özelliklerin birçoğu kompakt sınıfın öncüsüdür ve mümkün olan en iyi güvenlik performansını sunar.

    Sürücüye yardımcı özellikler:
    • Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Ön Far (AFL+) viraj lambası sistemi aracın far hüzmesini geçerli yol ve hava koşullarına göre ayarlar. AFL+, viraj esnasında, gece vakti bir köy yolunda seyrederken veya benzeri durumlarda sürücünün yolu daha iyi görebilmesini sağlayan dokuz işleve sahiptir.
    • Opel Eye – bir şeritten ayrılma uyarısı ve trafik işareti tanıma sistemidir
    • Otomatik Far Kumandası



    Astra’ya mükemmel yol tutuşu ve kontrol özelliği sağlayarak kazaların önlenmesine yardımcı olan aktif güvenlik sistemleri:
    • Elektronik Denge Denetimiplus, üç tekerleğe kadar dengeye müdahale eder.
    • FlexRide, Opel’in Uyarlanabilir Denge Teknolojili mekatronik şasi sistemi araç özelliklerinin geçerli sürüş koşullarına göre otomatik olarak ayarlanmasına yardımcı olur
    • Fren Yardımı
    • Çekiş Kontrol Sistemi – motor ve fren müdahaleli


    Rijit yolcu bölmesi ve altı hava yastığı dışındaki diğer pasif güvenlik özellikleri:
    • Aktif baş koruma sistemi - boyun incinmelerinin önlenmesi amaçlı
    • Çift emniyet kemeri ön gergileri,
    • Kemer yükü sınırlayıcı, emniyet kemerlerini göğüsteki sınır basıncına kadar serbest bırakır
    • Pedal bırakma sistemi, sürücünün bacak yaralanmaları riskini azaltır
    • Suda batmayan rampalar, tüm koltuklarda yolcuların emniyet kemerleri altından kaymasını engeller
    • Enerji emici direksiyon kolonu



    Uyarı ve emniyet sistemleri:
    • Uyarlanabilir fren lambaları, 30 km/sa değerinin üzerindeki hızlarda Astra’nın arkasında seyreden araçları ani frenlemelere veya Kilitlenme önleyici fren sistemi müdahalesine dair uyarır.
    • Otomatik yakıt pompası iptali işlevi olası bir kaza durumunda yakıt sızıntısını engeller
    • Uyarı göstergesi çarpışma öncesinde otomatik olarak etkinleşir
    • Otomatik iç mekan aydınlatması etkinleştirme işlevi yolcular veya kurtarmaya gelenler için hızlı bir şekilde aydınlatma sağlar





    Kaynak: GM Media Türkiye
    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

    Süper

    Donanımı da gayet zengin. Katalogda ön cam buz çözücü yazıyordu. Sabah kalkıp buz temizleme derdine son artık Tabii alabilirsek

    Yorum


    • #3
      Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

      abi Insignia içinde cam suyu ısıtıcısı olacağı söyleniyordu ama malesef bu konuyla ilgili yorum yapan olmadı, sanırım arabada bu özellik yok

      yanlız buz çözücü çok dertli bir sistem olmaz ve Astra'da kullanılır gibi geliyor.
      InsigniaTEAM

      Yorum


      • #4
        Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

        Çağrı silecek suyu ısıtması yok ama silecek suyu bitiyor uyarısı var, aslında ısıtıcı da olsaydı süper olurdu

        Yorum


        • #5
          Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

          aman aman opel mi? bi daha töbe... bu 2. opelim 1. sinden de illahlah etmiştim..
          F30 Sport+

          Yorum


          • #6
            Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

            yapma be abi ihihi
            Opel kullanıyorsan uğraşmaktan zevk almaya bakacaksın abi, birçok kişi için tecrübeyle sabit ihihi
            InsigniaTEAM

            Yorum


            • #7
              Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

              Çağrı bu ön cam çözme olayı Astra H elegance paketlerde de varmış

              Yorum


              • #8
                Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

                Orjinal yazı sahibi: viperking
                Çağrı bu ön cam çözme olayı Astra H elegance paketlerde de varmış
                Arka cam rezistansı gibi ön cam içinde bir tuş oluyor, ona mı deniyor acaba?
                Eğer oysa uygulama için üst donanım olmasına gerek yok bence, her modelde olmalı, çok faydalı.
                Biz çok faydasını gördük, ama amcam bir faydasını göremiyor.
                Artık Alman kategorisine soktukları Skoda Octavia kullanıyor, ön camın buğusu 10 dk. sonra "kısmen" açılıyor
                InsigniaTEAM

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Yeni Opel Astra NCAP Güvenlik Testlerinden Beş Yıldız Aldı (25 Kasım 2009)

                  Silecek suyu ısıtması Türkiye'de yok sanırım,
                  Almanya'da winterpaket adı altında 260 €'ya opsiyonel olarak ekleniyor.
                  Türkiye'de Elegance/Premium paket, OPC Line paket, Navigasyon paketinden başka paket olmadığına göre Türkiye'ye getirmediler demekki
                  InsigniaTEAM

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X