Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

    Geri Sayım Başladı: Opel ADAM
    16.11.12


    Opel’in şık ve neredeyse sınırsız bireyselleştirme imkanı sunan yeni küçük otomobili ADAM, 2013 yılı Mart ayında pazara sunulacak. Jam - Glam - Slam olmak üzere üç farklı model seçeneğiyle satışa sunulacak ADAM 70 HP güç üreten 1.2 lt benzinli motora sahip.

    Opel yeni modeli ADAM ile 2013 yılında 250 adet’lik bir satış hedefliyor.

    Bütünüyle Almanya’da geliştirilen ve üretilen tek otomobil olan Yeni ADAM ile Opel, A segmentinde anahtar markalardan biri konumuna ulaşmayı amaçlıyor.

    Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Opel ADAM, başka hiçbir otomobilin sunamadığı derecede bireyselleştirilebiliyor ve tarzı eğlenceli bir çeviklikle harmanlıyor. ADAM kesinlikle tüm genç ve kendisini genç hisseden sürücülerin otomobili,” olduğunu ifade ederek. “Ve ADAM tüm bu duygusal çekiciliği Alman mühendisliği ve kalitesinin son noktası ile bir araya getirdiğinden, Avrupa’daki büyüme planımızda önemli bir rol oynayacak.” dedi.

    Küçük olmasına rağmen kaslı bir görünüme sahip ADAM yaklaşık 3.70 metre uzunluğunda ve 1.72 metre genişliğinde (aynalar hariç). Bu şık, üç kapılı hatchback şehir içi sürüşlerde sağladığı kolaylıkla rahat bir sürüş imkanı sunuyor. Bununla birlikte sahip olduğu sürüş dinamikleri, eğlence ve çevikliğe odaklanan şasi ve direksiyon ayarları sayesinde şehir dışında da dikkat çekici ve konforlu bir sürüşe olanak tanıyor. İç mekanda ADAM, dört kişiye üst sınıf otomobilde seyahat ediyormuş hissi sunarken aynı zamanda önde oturan yolcular küçük bir otomobilden beklenmeyen yüksek bir ferahlık duygusunun keyfini sürüyorlar. ADAM’ın kokpiti de, geniş renk, dekor, şık tavan döşemesi ve ışık efekti seçenekleriyle sahibinin zevkine göre bireyselleştirilebiliyor.

    Opel ADAM ayrıca üst segmentlerin seçkin teknolojilerini de sunuyor. Araç sahibinin araç içerisindeki akıllı telefonunu (Android ve Apple iOS) entegre eden yeni IntelliLink araç içi bilgi-eğlence sistemi bu otomobili en iyi bağlantıya sahip küçük otomobil haline getiriyor. ADAM’ın doğal şehir ortamı için ideal diğer özellikler arasında, en dar alanlarda dahi park etmeyi kolaylaştıran Gelişmiş Park Pilotu, sürüş güvenliği sağlayan Kör Nokta Uyarı Sistemi ve özellikle şehir içi kullanımlarda direksiyonu farkedilir derecede yumuşatan yeni hidrolik direksiyon sistemi “CITY” modu yer alıyor.

    ADAM yalnızca rakiplerinden daha fazla bireysellik sunmakla kalmıyor: yüksek bir standart donanım seviyesi ile aynı zamanda paranızın karşılığında size daha fazla otomobil sunuyor. 51 kW/70 bg 1.2 litrelik benzinli motora sahip ADAM’ın giriş fiyatı 11.500 Avro (Almanya’da KDV dahil Tavsiye Edilen Satış Fiyatı). Üst sınıf teknolojiler ve sınırsız bireyselleştirme seçenekleri bile ulaşılmaz değil. Örneğin, IntelliLink bilgi-eğlence sistemi fazladan yalnızca 300 Avro karşılığında sunulurken, yıldızlı bir gökyüzü izlenimi yaratan 64 LED lambayla aydınlatılan starlight tavan döşemesi yalnızca 380 Avro karşılığında satın alınabiliyor.

    Canlı tekerlekler: küçük lifestyle otomobil segmentindeki yeni çocuk ADAM

    ADAM, Opel’in ürün atağı yaptığı bu süreçte çok önemli bir anda piyasaya giriyor. 2008’den bu yana Opel, amiral gemisi Insignia ile başlayıp yüksek hacimli modelleriyle devam eden biçimde model yelpazesini tümüyle yeniden şekillendirdi ve artık pazarda yeni segmentlere giriyor ya da yeni segmentler yaratıyor: Ampera (menzil uzatma sistemine sahip elektrikli otomobil), Mokka (Küçük SUV), ADAM (şık küçük otomobil) ve yakında gelecek Cascada (orta boy convertible) modellerinin tümü, bu geniş büyüme programının üçüncü dalgasının parçaları olup, Opel portföyünün genişlemesine katkıda bulunuyorlar.

    Şu anda Opel özellikle, 3.70 metrelik ADAM, 3.74 metrelik Agila, 4.00 metrelik çekirdek model Corsa, 4.28 metrelik yeni Mokka SUV ve 4.29 metrelik Meriva’yı içeren A ve B segmentlerindeki varlığını güçlendiriyor. Şık ADAM modelinin gelişiyle Opel, 5 kapılı Agila ile birlikte A segmentindeki sunumunu da tamamlıyor. Agila, sahip olduğu yüksek işlevsellik seviyesi ve kullanışlı özellikleriyle tüketiciyi ikna ederken ADAM, rakipsiz bireyselleştirme potansiyeli, kaslı tasarımı ve üstün teknolojisiyle öne çıkıyor.

    ADAM tanıdık tarifleri taklit etmiyor. Segmentteki başlıca rakipleri retro tasarım yolunu seçerken ADAM taze ve cesur bir yol izliyor. “ADAM, retronun oyun kuralı olmadığını kanıtlıyor. Yeniliği, hayal gücünü, bireyselleştirmeyi ve kaliteyi temel değerleri olarak belirliyor,” diyor Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik. Öncelikle, sahip olduğu modern, modaya uygun görüntüsü, neredeyse sınırsız kişiselleştirme olanakları ile bir araya gelerek onu tüm rakiplerinden ayırıyor. Ayrıca ADAM, kokpitindeki yüksek kaliteli unsurların kullanımında ve güvenliğini, konforunu ve eğlence faktörünü pekiştiren teknolojilerde ortaya koyduğu gibi, normalde yalnızca üst sınıf araçların premium modellerinde sunulan özellikleri sunuyor. Aynı zamanda, Opel tüm versiyonlarda yüksek bir standart donanım seviyesi ile ADAM’ın ücretlerini ulaşılabilir düzeyde tutuyor.

    Opel, ADAM müşterilerinin yaklaşık %80’inin gerçek şahıslar olmasını ve bunların yarısından fazlasının yeni müşteriler olmasını bekliyor. Fakat ADAM şirketler ve işletmeler için de bir imaj aracı olarak öne çıkacak: satışların yaklaşık %20’sinin filo ve ticaret sektöründe olması bekleniyor. Genel olarak ADAM, otomobilinin kendi bireysel kişiliğini yansıtmasını isteyen, tarz sahibi genç ve kendisini genç hisseden erkekler ve kadınları cezbedecek. Bu insanlar, moda bilinci ve bireyselliğe büyük önem verirler; onlar yalnızca trendleri takip etmez, onları bizzat yaratırlar ve bu sebeple fikir liderleridirler.

    “ADAM ile Opel yalnızca, benzersiz bir küçük otomobil isteyen sadık Opel müşterilerini heyecanlandırmakla kalmıyor aynı zamanda henüz marka ile tanışmamış yeni müşteriler de kazanıyor. Bu yeni müşteriler, otantik oluşu ve potansiyel rakiplerinden açıkça farklı oluşu sebebiyle ADAM’a geliyorlar. Müşteriler artık otomobillerine alışmak zorunda değiller çünkü ADAM sahibinin karakterini ve yaşam tarzını yansıtıyor,” diyor Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik. Uzmanlar, ADAM’ın yeni bir yarışmacı olduğu yaşam tarzına odaklı alt segmentin önümüzdeki yıllarda istikrarlı biçimde büyüyeceğini tahmin ediyorlar. 2000 yılından bu yana A segmentindeki şık otomobillerin (yaklaşık 3.70 metre uzunluktaki) satışı %30 civarında artarken, B segmentindeki lükse odaklı otomobillerin (yaklaşık 4.00 metre uzunluktaki) satışı %110 arttı. 2008 yılındaki 450.000 otomobil tesciline karşılık 2011 yılında Avrupa’da bu şık araçlardan yaklaşık 630.000 adet trafiğe çıktı. Şimdi Opel bu büyüyen pazarı ADAM ile fethetmek istiyor. Özellikle İtalya’da küçük otomobillere yönelik yüksek bir talep görülüyor ve bu pazar ADAM’ın en büyük pazarı haline gelebilir. Opel’in bu yeni yaşam tarzına odaklı küçük otomobili için diğer başlıca pazarlar Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda olacak.

    Almanya’da Üretildi: Eisenach’tan Avrupa’nın yollarına

    ADAM hakkında dikkate değer bir diğer nokta da onun yalnızca Almanya’da (Rüsselsheim’daki Uluslararası Teknik Geliştirme Merkezi’nde) geliştirilmekle kalmayıp aynı zamanda Almanya’da üretileceğidir. Opel, küçük bir otomobil için böyle bir karar veren tek otomobil üreticisi ve Eisenach fabrikasının yüksek verimliliği bunu mümkün kıldı. Opel, en güncel standartları karşılamak için Eisenach tesislerini sürekli olarak güncelliyor. ADAM’ın üretimine başlamak için toplam 190 milyon Avro yatırım yapılmış olup, bunun 120 milyonu tesisin kendisine yapılan yatırımdır. Bu yatırım, yeni binaları ve yeni, teknoloji harikası üretim tesislerini içeriyor. Böylece yakında yalnızca Corsa değil aynı zamanda Opel ADAM da montaj hattından “Almanya’da (özellikle Eisenach’ta) üretilmiş” olarak inecek.

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006000_1_nv7d7tv7uwybm.jpg[/img]

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006001_1_pn7khlefs6n5m.jpg[/img]

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006002_1_hskl4fvxhn2mq.jpg[/img]

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006003_1_crkuur65fffny.jpg[/img]

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006004_1_s4sr6tesr5oiq.jpg[/img]

    [img width=1024]http://www.opelmedyaturkiye.com/assets/upload/asset/image_00006005_1_3yym4dcs2xezi.jpg[/img]
    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

    bildiğim kadarıyla çok kıymetli üyelerimizde seyyah namı diğer bülent abimiz adama binmeyi çok istiyordu, bu onun için güzel haber... aDAm a başka binmek isteyen üyelerimiz var mı acaba kimler ilk gelen partiden bu arabalardan alacak?
    F30 Sport+

    Yorum


    • #3
      Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

      Kesinlik bir tane alicam,SARİ muhtesem guzelll ,KİRMİZİ opc ile guzel durur yanyana. oleyy

      Yorum


      • #4
        Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

        Cor2. oldu.sa'nın eski teknolojileri kullanıldığı için bayağı eleştirilmiş, mini ve fiat 500 karşılaştırmasında 2. olmuş.
        1. mini
        2. adam
        3. 500

        Yorum


        • #5
          Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

          Almanyada 11bin euroysa burda 22 euro olsa biraz donanimla 50 milyar
          2012 İnsignia 1.4 Turbo

          Yorum


          • #6
            Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

            Burda çok tutulacağını zannetmiyorum. Bu sunufta Mini-A1 ve Fiyat 500 daha çok tercih ediliyor

            Yorum


            • #7
              Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

              Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
              bildiğim kadarıyla çok kıymetli üyelerimizde seyyah namı diğer bülent abimiz adama binmeyi çok istiyordu, bu onun için güzel haber... aDAm a başka binmek isteyen üyelerimiz var mı acaba kimler ilk gelen partiden bu arabalardan alacak?
              Eşime alırım, ondan çok ben binerim

              Yorum


              • #8
                Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                Araba çok güzel, sürüşününde çok keyifli olacağına eminim. İnşallah 2. elde kimseyi üzmez

                [shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                  Orjinal yazı sahibi: Serdar99
                  Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                  bildiğim kadarıyla çok kıymetli üyelerimizde seyyah namı diğer bülent abimiz adama binmeyi çok istiyordu, bu onun için güzel haber... aDAm a başka binmek isteyen üyelerimiz var mı acaba kimler ilk gelen partiden bu arabalardan alacak?
                  Eşime alırım, ondan çok ben binerim
                  Bende aynısını düşünüyordum ama otomatik yokmuş..Bence büyük kayıp
                  Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

                  Yorum


                  • #10
                    Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                    Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                    Orjinal yazı sahibi: Serdar99
                    Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                    bildiğim kadarıyla çok kıymetli üyelerimizde seyyah namı diğer bülent abimiz adama binmeyi çok istiyordu, bu onun için güzel haber... aDAm a başka binmek isteyen üyelerimiz var mı acaba kimler ilk gelen partiden bu arabalardan alacak?
                    Eşime alırım, ondan çok ben binerim
                    Bende aynısını düşünüyordum ama otomatik yokmuş..Bence büyük kayıp
                    Otomatik şanzıman seçeneği şimdilik yok, ama yakın zamanda çıkar.


                    Yorum


                    • #11
                      Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                      [img width=1024]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/679982_485222404856421_1648759252_o.jpg[/img]
                      InsigniaTEAM

                      Yorum


                      • #12
                        Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM





                        Yorum


                        • #13
                          Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                          Fiat 500 e benzemiyor mu?


                          F20 116i Sportline Deep Sea Edition

                          Yorum


                          • #14
                            Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                            ufak araç yapıyorlar . ne için? şehir içi kullanım , bayanlara ve gençler yönelik kullanım fakat otomatik vitesi yok...
                            2010 BMW 320d Lci

                            KUL BELÂ GÖRMEZ HAK YAZMADIKÇA , HAK BELÂ YAZMAZ KUL AZMADIKÇA...

                            Yorum


                            • #15
                              Ynt: Geri Sayım Başladı: Opel ADAM

                              Demek ki asıl hedefledikleri piyasalardaki (Avrupa'nın belli başlı ülkeleri) kadın sürücülerin ille de otomatik olsun gibi bir takıntıları yok

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X