Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

    Herkese merhabalar.
    Bayramda yine memlekete gittim. Bu yolculuğa karar vermemde yine arabam çok etkili oldu. Ne olursa olsun sonucta 800km yol yapacaktım ve araba sürmeyi çok sevdiğim için çok keyifli olacaktı. (Babam hep der senden iyi kamyon şoförü olur diye. Saatlerce araba sürebilirim ) Arefe günü yola çıktım. Müzik sonda gidiyorum. Yollar çok kalabalıktı. Fazla basmadım 120-150 arası süratim sürekli. Otoban bitince tek gidiş gelişli yolda sollama yapmak için rpm 4000*5000e çıkardım yoksa genelde 2500*3000 arasında kaldı. Maalesef yollara hayvanlar çıkıyordu baya bir tehlikeliydi. 400km sonunda vardım ve ortalama yakıt tüketimi 9,6 lt idi. Vardıktan 1 saat sonra arabayı tekrar çalıştırdım. Soğutucu az Sogutucu koyun uyarısı verdi. Baktım arabanın suyu var. Tekrar kapattım ve açtım uyarı çıkmadı. Opel asistanı aradım bir şey olmaz dediler. İsterseniz 1 bardak su koyun dediler o kadar.

    Dönüş yolu maalesef daha kalabalıktı. Çok fazla araç ve uzun kuyruklar. Maraşın girişinde nerdeyse 1 km konvoy vardı. Elbistandan Maraşa kadar 2 tane arka arkaya giden Merso E350 CDI 4 Matıc ile geldik. Bu araçları takip etmek bile zevkli Bir kaç kere birbirimizi geçtik. Ama yokuş çıkarken 180le bu arkadaşları solladım. Insignia utandırmadı beni. GEçerken beni baya süzdüler belki de insigniayı tam olarak bilemiyorlardı Ummadık taş baş yarar Yine inek/koyun maceram oldu ama şükür kazasız atlattık. Düşünün ilerde yolun kenarında bir traktör var arkası da görünmüyor. Siz giderken birden traktörün arkasından bir inek çıkıyor. Heyecan yaparsanız kaza kaçınılmaz maalesef. Otobana gidene kadar yol çok zevkli. Sürekli viraj var yokuş var. Ralli yapar gibi. Sollamanız da gerekiyor. Otobana varınca gelişteki sabrım kalmadı. 150/210 arası sürat devamlı. Ama sürekli bu hızlarda gitmek ne mümkün. Sol şeritte 90la giden o kadar araç varki. Sellektör yapmaktan parmaklarım agrıdı. Orta şeritten aynaya felan bakmadan direk sol şerite geçenler mi dersiniz 80le sol şeritte giderek kamyon sollamaya çalışan otobüsler mi dersiniz hepsi vardı. Ama yine de güzel yolculuktu. Sonuçta Adanaya vardım sağ selamet. Ortalama tüketimi sıfırlamamıştım ve Adanada baktım 10.6 Lt olmuştu. Biraz uzun oldu ama okuyanlara tşkler.

  • #2
    Ynt: Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

    Cok keyifli yolculuk olmus
    Bakalim biz haftasonu ne yapapacagiz
    Ort tuketimde super
    Aman ufak bas hayvanlara dkkat ozellikle 2 ayaklilara

    Yorum


    • #3
      Ynt: Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

      O inekler arabaya geçirecek diye nasıl korkuyorum ben her seferinde. Korna da çalmıyorum sinirlenir indirir bir tane şimdi
      Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
      Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
      VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

      Yorum


      • #4
        Ynt: Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

        Kazasız belasız gidip gelmişsin bu yolculuğun en güzel tarafı bu olsa gerek



        2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

        Yorum


        • #5
          Ynt: Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

          son gün senin makineyi gördüm darendede ama bacanakları minibüse bindiriyordum gelemedim arkandan.


          1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

          Yorum


          • #6
            Ynt: Adana-Darende Yolculuğu Bölüm 2

            kısmet. ne de olsa cok gelıyoruz oraya. görüşürüz inş.

            Yorum

            İşleniyor...
            X