Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol sesi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Yol sesi

    Merhaba dostlar .Geçen hafta 2016 1.6 CDTI arac aldım. Alırken yol sesini içeri aldığı konusunu bilerek aldım .bunu azaltmanın yollarını arıyorum .Lastikler orijinal 68.000 km de henüz değişmemiş .lastikleri değiştirmenin etkisi ne kadar olur .Alt izolasyon zift vs uygulamalarının ne derece faydası olur .

  • #2
    Yeni lastikler daha sessiz olacaktır
    aracın komple altını yaptırmak yerine sadece 4 lastik çevresini yapmanız bile çok fark ettirecek 3m izalasyon malzemesini kullanmıştım Uygulama Linki

    Birde Kapı ayarlarınız ve kapı izalasyon lastiklerinizi elden geçirin.



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Hocam ben 2011 model, 2.0 CDTI aracımın ön kapı içlerine yalıtım yaptırdım (Erkurt ile, hem iç kapı sacına, hem de dış kapı sacına) ve yol sesine ciddi faydası oldu. Daha önce Megane 3 ST aracımın da 4 kapı içine de aynı yalıtımı yaptırmış ve yine çok iyi sonuç aldım.

      Yakın zamanda 2013 model 1.6 SIDI aracımın da ön kapı içlerine Erkurt ile yalıtım yaptıracağım; sonuçları da paylaşırım. Kapı içinin yol sesine fayda edeceği beklenmese de sonuç şaşırtıcı derecede başarılı oluyor. (Sanırım yol sesi kapı içlerinde boşlukta bir şekilde yankılanarak çoğalıyor.)

      Yorum


      • #4
        Kapılardaki yalıtım da işe yarar elbette ama lastik sesi aşağıdan gelir aracın altına ya da lastiklerin oralara yalıtım daha etkili olur diye düşünüyorum ama bu işi bilen birine yaptırmak lazım. Aracın orasıbı burasını sökeceğiz diye geçme tırnakları kıracak birileri olmaması lazım.

        Yorum


        • #5
          Ben de bu lastik sesinden rahatsız oluyordum, hem de lastiklerin de dB değerleri düşük olmasına rağmen.

          Geçen gün denk geldi yeni E kasa Mercedes ‘e bindim, o da ne, lastik sesi. Bunda bile varsa lastik sesi demek ki çok da takmamak lazım.

          Yorum


          • #6
            zamanla alışıyorsunuz bence araç altını zift gibi bir maddeyle kaplatmama taraftarıyım. davlumbazların altını yalıtım süngerleriyle deneyebilirsiniz.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

            Yorum


            • #7
              Katılıyorum kesinlikle aracın altına pütür yaptırmamak lazım, zira bunu hasar onarımı gizlemek için yapan da var.

              Yorum

              İşleniyor...
              X