Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vernik-Boya Yüzeyinin İnatçı Kir ve Lekelerden Temizlenmesi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Vernik-Boya Yüzeyinin İnatçı Kir ve Lekelerden Temizlenmesi

    VERNİK-BOYA YÜZEYİNİN İNATÇI KİR VE LEKELERDEN TEMİZLENMESİ

    a) Otomobilinizin Boya yüzeyine yapışan inşaat boyası, vernik, çimento ve inşaat tozları, demir tozları ve endüstriyel tozlar Boya’ya zarar vermeden nasıl temizlenir?

    Araçın boya yüzeyine yapışan ve su ile gitmeyen zift-katran, ağaç reçineleri endüstriyel ve kimyasal tozlar ile yabancı boya maddeleri gibi inatçı kir ve lekeler, SONAX’ın yıllarca süren AR-GE çalışmaları sonucunda kir ve lekelerin niteliğine göre geliştirdiği ürünler sayesinde, boya ve vernik yüzeyine zarar vermeden temizlenir.

    b) İnşaat Boya Süprüntüleri ve Çimento Tozları

    Araç boya yüzeyine yapışan tüm iç ve dış cephe inşaat süprüntüleri, boya sıçramaları, kireç tozları, beton tozları, ve partikülleri gibi maddeler, SONAX’ın geliştirdiği “SONAX Endüstriyel Toz Temizleyici” ürünüyle boya yüzeyine zarar vermeden temizlenir.

    c) Endüstriyel ve Kimyasal Tozlar

    Araç boya yüzeyine yapışan endüstriyel tozlar, (demir ve diğer metal tozları, kireçli su lekeleri ve partiküller) kimyasal tozlar ve boyalar (venik, diğer boya partikülleri) SONAX’ın bu nitelikteki toz ve partiküller için özel olarak üretmiş olduğu, SONAX Clay ürünüyle temizlenir.

    d) Ağaç Reçineleri

    Ağaç reçinelerinde bulunan ürik asidin otomobillerin boyasında ciddi tahribata yol açtığı saptanmıştır. Araç yüzeyinde oluşan ve boya yüzeyine yapışan ağaç reçineleri, su ile yıkanarak çıkarılamaz. SONAX’ın bunun için özel olarak geliştirdiği “Reçine Sökücü” ürünü ile, SONAX uygulama merkezlarinde tüm ağaç reçineleri boyaya zarar vermeden kolayca temizlenir.

    e) Katran-Zift Lekeleri

    Zift-Katran lekeleri petrol bazlı lekelerdir. Araç yüzeyinde uzun süreli kalması boya ve vernikte kalıcı leke oluşmasına neden olabilir. Araç yüzeyine yapışan tüm zift ve katran gibi kimyasal kirler su ile yıkanarak çıkarılamaz. Bunun için SONAX’ın “Katran-Zift Sökücü” ürünüyle boya yüzeyine zarar vermeden temizlenir.

    f) Böcek Lekeleri

    Hareket halindeki araç yüzeyine yapışan sinek ve böceklerin oluşturduğu lekeler, zaman ve çevresel etkilere bağlı olarak asit etkisi oluşturur ve araç boya yüzeyine zarar verir. SONAX “Böcek Temizleyici”si ile araç camına, boyasına, krom ve plastik aksamlara zarar vermeden en hızlı bir şekilde temizlenmesi sağlanır.

    g) Kuş Pislikleri

    Kuşların dışkılarında bulunan ürik asit, otomobillerin boyasında ciddi tahribata yol açar. Dışkıdaki ürük asit ile sodyum ve potasyum tuzları, çevresel etkilere bağlı olarak yaklaşık 1 saat sonra verniği, ardından boyayı yakmaya başlar. Kızgın güneş altında boya yüzeyinde kuruyan kuş pisliği, iki gün içinde boyayı tamamen yakar. SONAX Nano Koruma, baya yüzeyini bu tür deformasyonlara karşı koruma süresini uzatır.

    DİKKAT !

    Kuş dışkılarının boya yüzeyinde uzun süre kalmasına ve kurumasına izin vermeyin, kurumadan ıslatılarak yumuşak bir bezle silinmesi tavsiye edilir.


  • #2
    Ynt: VERNİK-BOYA YÜZEYİNİN İNATÇI KİR VE LEKELERDEN TEMİZLENMESİ

    Bilgilendirme için teşekkürler.



    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: VERNİK-BOYA YÜZEYİNİN İNATÇI KİR VE LEKELERDEN TEMİZLENMESİ

      paylaşım için teşekkürler

      INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

      Yorum

      İşleniyor...
      X