Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ikinci kez çizik gidermek ne kadar doğru?

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • ikinci kez çizik gidermek ne kadar doğru?

    Selamlar.
    Geçen hafta amatörce çizik giderme işlemi yaptım.

    Turtlewax pasta uygulamaya başladım. Ön kaput ve kapılara geçince, kutu yere düştü ve neredeyse tamamı yere boca oldu. Haliyle devam edemedim. Yedekte ÇBS belco pasta vardı.

    Onunla bu işlemi kaldığı yerden devam edip bitirdim. İki farklı ürün sebebi ile farklılıklar olmuş olabilir. Tamamen amatör ve ilk denememdi. Kısa bölümlerde ön çalışma yapıp elim alıştı.

    Fakat korkumdan olsa gerek, boyayı kazımamak adına neredeyse hiç bastıramadım. Ve uygulama yüzeylerinin üstünden birkaç kez bile geçemedim.

    İş uzun sürdü ve akşama kaldı. Doğal olarak karanlıkta göz ucu ile birşeyler yapabildim. En sonunda cila atıp çıktım....

    Sabah baktığımda öncekine göre iyi fakat yine de çiziklerin durduğu, ( çoğunun silindiği ) yorgunluk sebebi ile tavanı üstün körü yapmış olduğumu anladım.


    Asıl sormak istediğim, tekrar ince bir pasta ile üzerinden yeniden ama bu sefer daha doğru ve eşit miktarda geçsem, doğru olur mu ?

    Çoğu yerde boyayı inceltmekten bashetmişler. Kafam karıştı. Bazı yerlerde de, boyanın kolay kolay aşınmadığı, her pasta işleminde birkaç micron azaldığını, boya kalınlıklarınında 90-150 micron olduğu için bu kaybın önemsiz olduğu yönünde ibareler var.

    Ne önerir siniz?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

  • #2
    Ynt: ikinci kez çizik gidermek ne kadar doğru?

    çok gerekmedikce ince pasta dışında pasta yapmamanızı öneririm. zaten kalın pasta yı ancak makine ile yapabilirsiniz. eğer çizikler çok belirgin değil ise mümkün olduğunca ince pasta veya az da olsa dolgu özelliği olan kaliteli cilalardan kullanın. malzeme seçimleriniz, uygulama sırası, uygulama şekliniz de çok önemli.
    bu tip işlemlere başlamadan önce benim özellikle tavsiyem önce boya yı kil ile temizleyip pasta ve/veya cila işlemine hazırlamanız.

    Yorum


    • #3
      Ynt: ikinci kez çizik gidermek ne kadar doğru?

      Boya kill ile temizlenmişti. İnce pasta ile devam etmem sanırım doğru.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

      Yorum

      İşleniyor...
      X