Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kaputtaki taş izleri

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Kaputtaki taş izleri

    Arkadaşlar internette dolaşırken aşağıda linkini verdiğim konuyu gördüm .Denemeye karar verdim .Ancak bir problem çıktı karşıma . Bayrampaşa odaktan Murat beyle konuştuğumda artık boyaların su bazlı üretildiğin söyledi. Şimdi Kimya bilgisi olan ya da tecrübesi olandan yardım rica edelim.Su bazlı boya çakmak gazı ile karışır mı? Ya da akrilik boya serviste olmadığına göre dışardaki boyacılardan koduyla temin ediliyor mu?.Edilse bile uygulama farkı olacağından ton problemi olur mu? Böyle çalışma yapan arkadaşımız oldu mu hiç?

    http://www.forumboyakoruma.com/showt...k-Bir-Uygulama

  • #2
    Ynt: Kaputtaki taş izleri

    ilginç gerçekten ama başarılı gözüküyor.bende açıkcası merak ettim şimdi
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

    Yorum


    • #3
      Ynt: Kaputtaki taş izleri

      Bu konuyu paylaşan Göker bey Ankara'dan arkadaşımız. Kendisi detailing de benim gördüğüm en profesyonel insanlardan birisidir. İsterseniz fbk'ya üye olup sorabilirsiniz veya konu açabilirsiniz orada. Çok tecrübeli ve kaliteli insanlar var elbette yardımcı olacaklardır Şafak abi. Ama benim bu konu hakkında bir fikrim yok.
      2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

      Yorum


      • #4
        Ynt: Kaputtaki taş izleri

        Güzelmiş.
                                                              

        Yorum


        • #5
          Ynt: Kaputtaki taş izleri

          On numara uygulama olmuş gerçekten.Benimde araçta siyah olduğundan bu uygulama aklımda kalsın.Paylaşım için teşekkürler Şafak abi...

          Yorum


          • #6
            Ynt: Kaputtaki taş izleri

            Süpermiş bende aynı dertten muzdaribim
            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

            Yorum


            • #7
              Ynt: Kaputtaki taş izleri

              Tüm Bunlarla Uğraşana Kadar Yeniden Boyatsak Serviste? Önceki Hali ve Sonraki Halinin de, İspat Olsun Diye Fotoğraflarını Çeksek??
                                                                    

              Yorum


              • #8
                Ynt: Kaputtaki taş izleri

                adamın kaputu gözden çıkarılabilecek seviyedeymiş rahat rahat yapmış arabanın gözükmeyen bir bölümünde dene istersen abi.
                InsigniaTEAM

                Yorum


                • #9
                  Ynt: Kaputtaki taş izleri

                  güzel ve pratik bir yöntem olmakla birlikte malesef su bazlı boyalarda yapılamıyor solvent bazlı boya bulmanız gerekmekte. renk tonu farkı illaki çıkacaktır. bu noktada boyayı hazırlayan kişinin tecrübesi devreye giriyor. öncelikli olarak fabrikalar boya kodlarını dışarıya vermekle birlikte tam olarak renk tutmaz çünkü tam renk koduna sahip servisler para kazanabilsin bu bir gerçek boyayı hazırlayan kişi renk kodundan kaba bir renk hazırlayıp o rengin içerisine ufak müdaheleler ile 6-7 seferde rengi tutturabilir. gaz yağı riskli olmakla birlikte (komple sürdüğünüz yerlere zımpara yapmanız gerekiyor) daha kolay bir işlemdir. bir başka göntem iste solvent bazlı boyamızı fırça ile taşıra taşıra taş izlerinin içini doldurduktan sonra yama tineri ile etrafındaki boya ile bir miktar tepkimeye sokuyoruz. (boyanın içerisine %50 sertleştirici girmeyi unutmayınız) boya fırın ve ya ufo altında 5 saat civarında kurumaya bırakıyoruz. dokunma ve zımpara kuruluğuna gelen boyayı tercihe göre 1500,2000,3000 su zımparasi ile yüzey eşitlenene kadar zımparalıyoruz(elinizi sürdüğünüzde elinie takılmayacak kadar). zımparalama işlemi çok önemlidir çünkü fazla zımpara geri dönüşü olmayan hasar bırakabilir. (opak renklerde kusursuz sonuç alırsınız metalik renklerde boya sürdüğünüz yerler mat kalacaktır ama bence iz olmasından daha iyi) daha sonra zımpara çiziklerini gidermek için pasta cila uygulaması yapılması gerekiyor. bu işlemden sonra kesinlikle boya koruma uygulaması yapılmaz çünkü taze boyanın tam kuruma süresi 1 ayı bulabiliyor (özellikle kış aylarında) kuruma denilen olay boyanın zamanla kimyasal tepkime geçirip içerisinden gaz atmasıdır.boya koruma ile gaz çıkışını engellersiniz ve yaptığınız tamirat uzun ömürlü olmayacaktır.

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X