Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boya Koruma

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Boya Koruma

    bu hafta sonax boya koruma yaptırmayı düşünüyorum vede 200 tl gibi bir fiyat aldım arabamın rengi siyah tavsiyeleriniz ve sonax hakkında görüşleriniz nedir
    İNSİGNİA2010  1.6 TURBO COSMO + NAVİGASYON PAKET SİYAH

  • #2
    Ynt: Boya Koruma

    Sonaxların tam bir kurumsal kimlikleri yok. Bayiden bayiye kalite çok değişiyor. 200 tl iyi bir fiyat ancak yapılacak işlemlerin içeriği önemli.
    Gerçek bir boya koruma min. 3-4 saat olur. İdeal Ortalama ise 6-7 saattir.
    YIKAMA (15-30 dk) + KIL UYGULAMASI (30 DK - 1 saat) + POLISAJ (3-4 Saat) + GLAZE (1-2 Saat) + WAX Uygulaması (max. 1 saat, özel uygulamalar hariç)

    Yani 200 TL için muhtemelen size YIKAMA + POLİSAJ (1 saat) + WAX uygulaması (30 dk.) = 1.5-2 saat gibi bir işlem yapacaklardır.
    Önceden SONAX ile 200 TL paketin içeriğini yukarıda yazdıklarımı göz önüne alarak konuşun. Burada en önemli kısım POLİSAJ dır.
    En çok zaman alan ve aracınızı en güzel gösterilmesini sağlayan kısımda polisajdır. Bu nedenle polisajın iyi yapılması gerekir. Geri kalan uygulamalar tefarruat diyebiliriz.
    Sadece çok özel nano uygulamaları bu durumun dışında tutabiliriz.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

    Yorum


    • #3
      Ynt: Boya Koruma

      Bu işlerde bence sabit fiyat mantıksız her aracın işçiliği farklı kimisinin kil uygulaması kolay kimisinin maskelemesi kimisinde çizik az kimisinde fazla ama açıkcası piyasa maalesef bu davranışa zorluyor. Ben de bu işi yapıyorum ama pasta cilayı kaça yapıosun diyene değil!!! Ayriyetten sonaxın malzemelerini çok beğenmiyorum gerçek bir detailing işlemi 7-9 saat arası sürer kil kalın pasta ince pasta cila plastik aksamların parlatılması jantların temizlenmesi (1saate yakın sürüyor) kısacası attığın taş ürküttüğüne değicekmi ben o paraya yapmam yapandan şüphe ederim

      Yorum

      İşleniyor...
      X