Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Serkan akgoz seramik

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Serkan akgoz seramik

    Arkadaslae meehaba,
    instagramda surekli reklamlarini goruyorum, serkan akgoz adinda oto kuafor var turkiyenin bir cok sehrinde varmis bayilikleri. Kampanya yapmislar 8h seramik 599 tl diye. Yaptiran kullNan memnun kalan arkadaslar var mi? Yazarlarsa cok seviniriz.

  • #2
    Seramik kaplamayla ilgili forumda konular mevcut. Ben sıfır alırken yaptırıp memnun kalmayanlardanım. Adındaki seramik kelimesi insanları yanlış yönlendiriyor. Aslında seramiklerin üstündeki sır tabakasını taklit eden bir çeşit kimyasal boya koruma maddesi. Siz yaptırıp memnun kalırsınız, ona birşey diyemem.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      Bence istanbul'da bu işi hakkıyla en iyi yapan kişilerden biri Special Works Bayram usta, bi araştırıp konuşun isterseniz. Ucuz etin yahnisi misali ben aşırı ucuz uygulamalardan kaçınıyorum hep.

      Yorum


      • #4
        Bildiğim kadarıyla seramik kaplama çok zahmetli ve çok özenli/doğru yapılması gereken bir iş. Fiyatlar da bu yüzden yüksek; malzeme çok da pahalı değil. Fiyat kıranların genelde işçiliği olması gerektiği kadar özenli yapmayacağı fikrine kapılıyorum. O yüzden ya hiç yaptırmayın, ya da biraz daha verip güvenilir bir yerde yaptırın derim. Tabii "araştırmayın" diyemem, belki de istisna bir firmadır ve ucuza iyi iş yapıyordur. Araştırmak fayda var elbette.

        Yorum


        • #5
          Seramik kaplama yapmadan önce;
          1- Araç çift kova usulu bir güzel yıkanır
          2- Tüm kaporta demirtozu temizliği için bu iş satılan bir ürünle spreylenir, boyanın yüzeyindeki demir tozlarının akması beklenir. Araç yeniden yıkanır.
          3- Kille ve sampuan ile tüm boyalı yüzey yeniden temizlenir.
          4- Araç tekrar yıkanarak,maskeleme işlemine geçilir, Önce boya koruma (Pasta-İPA-cila ......) işlemlerinden geçirilir.
          5- Boya kusursuz hale geldikden sonra seramik işlemine geçilir.

          Kısaca bu kadar işlemden sonra (2 ve 3 şıkların sıralamasını karıştırmış olabilirim) seramik kaplama işlemine geçilmektedir.Artı olarak iyi bir seramik serum 100usd cıvarlarında.
          Bu işlem süresi tek kişi çalışırsa iki iş günü sürmekte. Kısacası yapılan işin bedeli kampanya fıyatını karşılaması imkansız.

          Şahsi düşümcem, araç yıkanıp demiztoru ve killeme işlemi yapılmadan, silikon bazlı bi pasta işlemi, ardından Çin malı bir serum uygulaması gibi. Bu durumda aracınız 6-7 hafya mükemmel parlak görünücektir.Ama 2. aya girmeden bütün çiziklerinizin olduğu gibi durduruğunu görmek (Silikonlu pasta-cila dış şartlardan dolayı doldurmuş olduğu yüzeysel çiziklerden ayrılacak)can sıkıcı olacaktır.Daha önce eski bir aracımda başıma geldi. Bugünün şartlarında profesyonel bir boya koruma(pasta cila demiyorum özellikle) artı seramik kaplama 1700-2500tl arasındadır.

          Yorum


          • #6
            hayabusa dediklerinin sonuna kadar katılıyorum. Seramik kaplama hassas bir iş, yetkili serviste dahi yapılcak bir işlem değil. Anlatıldığı gibi 2 iş günü hatta iç detay varsa 3-4 gün kadar sürebiliyor. Kısa ve öz o paraya yapılacak bir iş değil... Tercih yine sizin.
            Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
            +DVD 800 Navi
            +19" Jant
            +Prins Vsı 1.0

            Yorum


            • #7
              Telaffuz ettiğiniz fiyata (599.-tl) boya koruma uygulaması ancak yapılır, seramik (malzeme) ve
              harcanacak emek boşta kalır. Ayrıca aracınız beyaz veya gümüş gri değilse hiç yaptırmayın.

              Yorum

              İşleniyor...
              X