Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Wax hakkında bilmeniz gerekenler

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #31
    Ynt: Wax hakkında bilmeniz gerekenler

    Orjinal yazı sahibi: Combo Grage
    wax uygulamasını polisaj ilemi yoksa ellemi yapsak daha iyi sonuç alırız.
    Wax polisaj makinasi ilede atılır. Ancak tavsiye olan elle atılmasıdır.
    Meguiar paint conditing gib bazı pastaların içinde wax var. Bu nedenle
    bu tür ürünlerle wax atarken wax da yapmış oluyorsunuz. Ama yinede ben eski usül elle atılmasının daha iyi sonuç ve keyif vereceği kanısındayım.
    2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

    Yorum


    • #32
      Ynt: Wax hakkında bilmeniz gerekenler

      paylaşım için teşekkürler boya koruma işi tamamen kullanıcının özenine kalmış bir iştir. meguia's nxt tech wax yaklaşık olarak meguiar's 21 professional waxa benzer bir üründür daha kısa ömürlü daha iyi parlaklık sağlar. bunun yanında kullandığınız ürünün zinciri olan şampuan kullanırsanız (nxt wash &wax) boya koruma katmanını bir miktar tazelemiş olursunuz üreticinin iddiası bu yönde doğru bir boya koruma işlemi gölgede mümkünse oda sıcaklığına yakın sıcaklıklarda yapılması gerekiyor 20-25 derece arası bence ideal. silmeden önce ürünün arkasında parmak testinin nasıl yapıldığı anlatıyor ben kısa bi özet yapayım boya koruma katmanını attıktan sonra parmağınız ile silin eğer alttan berrak bir katman çıkıyorsa hazırdır değilse bulanık kalır heniz silinmeye hazır değildir. ben imkan olduğu zaman 1 gece bu katmanı üzerinde bırakma taraftarıyım. aynı zincirde şampuan kullanıyorsanız (tabiki mikrofiber yıkama eldiveni ve mikrofiber kurulama bezi kullanarak bu ürünleri kesinlikle jantlara değdirmeden) 2-3 yıkamada bir nxt atmanız yeterli olacaktır(yıkama sıklığına göre değişiyor tabi). waxın el ile atılması daha güzel sonuç veriyor (ömür açısından) çünkü her ne kadar yumuşak bir ped kullansanızda dakikada 1000 devir çevirerek sürtünme oluşturmamış oluyorsunuz.

      Yorum


      • #33
        Ynt: Wax hakkında bilmeniz gerekenler

        Orjinal yazı sahibi: turquaz72
        Aracı kendiniz yıkıyor, bu istende zevk alıyorsanız bence waxi kendiniz yapın. Bir kez yaptırırım daha son uğraşmam dıyorsanız nano tavsiye ederim. Beyaz parlamaz mı parlar ama koyü renkler gibi olmaz. Aslında boya polisaj iyi yapılır ve wax uygulanırsa daha parlar. Nxt ile de parlaklığı yakalarsınız. Tabi beyaz araçlarda etkili bazı waxlar daha iyi parlayabilir. Ama nxt de bu konuda oldukça basarili.
        cahilliğimi bağışlayın bu nano dediğiniz nedir nerede yaptırabilirim veya yapabilir miyim

        Yorum

        İşleniyor...
        X