Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boya koruma hakkında

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Boya koruma hakkında

    aracıma geçen sene bu zamanlarda bakım sırasında boya koruma yaptırılmış,

    Şimdi boya korumanın mantığını tam bilmiyorum aldığım adam kesinlikle fırça ile yıkatma araçta boya koruma var demişti, ilk başlarda yıkatmasamda daha sonra yıkamaya verdiğim yer sonra ben kendim aracı fırçayla yıkamış bulundum ve araçta beyaz ışıkta oval oval rahatsız edici çizikler çıktı meydana her yerinde normal bi çizik değil sanki üstündeki koruma çizilmiş gibi, 2 yıllık bi araçta olmaması gereken türde 15 yıllık aracımız var hepde fırçayla çıkarız onda bile yok o tür çizikler.
    sizce ne yapmalıyım tekrar boya koruma yaptırsam düzelirmi.

    bide boya koruma tam olarak nedir boyanın üstünde olan plastik tabaka gibi birşeymidir.
    İNSİGNİA'sız

  • #2
    Ynt: Boya koruma hakkında

    Oval ve dairesel çiziklerin sebebi Fırça artı kullandığınız kurulama bezidir bütün araçlarda bahsettiğiniz oval çizikler mevcuttur ama doğru açı ve ışıkta bakmanız lazım

    Genelde Kış sonlarında bahar yada yaz aylarının başında yapılması uygundur yaza prırıl prıl bir araçla girmek güzel olur






    2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

    Yorum


    • #3
      Ynt: Boya koruma hakkında

      Boya koruma yaptırdıktan sonra aracınızı "peluş" adı verilen püsküllü yıkama süngeri ile yıkamanızı tavsiye ederim. Migroslarda falan satılıyor. Ben kendi peluşumu kullandırıyorum yıkamacıda ve her yıkamadan sonra iyice durulayıp bir sonraki yıkamaya hazır hale getiriyorum. Kurulama için de yine Migroslardan bulabileceğiniz mikrofiber kurulama bezleri var. Bunları kullandığınız takdirde söz konusu harelenmeler minimum seviyede olacaktır.
      2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

      Yorum


      • #4
        Ynt: Boya koruma hakkında

        İşini iyi yaban boya koruma sistemlerinde fırca ile yıkamada sorun olmuyor garanti süresince...

        Yorum


        • #5
          Ynt: Boya koruma hakkında

          Orjinal yazı sahibi: ibrahim43
          ... sizce ne yapmalıyım tekrar boya koruma yaptırsam düzelirmi.

          bide boya koruma tam olarak nedir boyanın üstünde olan plastik tabaka gibi birşeymidir.
          Merhaba,

          Aracınıza önce cila yaptırır sonra da KALİTELİ bir markayla boya koruma yaptırırsanız hem bahsettiğiniz mikro çizikler gider, hem parlaklık gelir hem de bu parlak görünümü daha uzun süre korumuş olursunuz. Ama bu işlemleri tabiri caizse mahalle yıkamacılarına yaptırırsanız memnun kalmayabilirsiniz. Bu tarz yerler en kaliteli markaları da kullansalar işçilik faktöründe çuvallarlar. Cila şişesinin üzerindeki marka ile içindeki ürünün markası da genelde aynı olmaz, uyarmak isterim Size Ziebart tavsiye ederim, ömür boyu garanti veriyorlar, gerekli hallerde tekrar ediyorlar ya da ciddi sorunlarda ücretinizi iade ediyorlar. En azından beyanları böyle.

          Boya koruma nedir demişsiniz, aracınızın boyasının üzerinde ince bir katman oluşturup boyayı güneş ışığı, tuz, asfalt, kuş pisliği (çok asitli olduğu için bence en tehlikelisi), çamur vs. gibi zarar verici, çizici ya da aşındırıcı etkilerden az ya da çok korumaya yarayan bir uygulamadır. Şahsi fikrimi sorarsanız temel bir korumadır yani bir zırh değildir neticede ama yapılmalıdır. Faydasının özellikle uzun yıllar içinde ortaya çıkacağına inandığım ve yıllık tekrarlatma taraftarı olduğum bir uygulamadır.

          Selamlar.
          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

          Yorum


          • #6
            Ynt: Boya koruma hakkında

            Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim, ufak bi yerde yaşadığım için çok marka seçeneğim yok malesef, geçen sene yıllık bakım olurken serviste yapmışlar boya korumayı opel bayrampaşada, aracım 25 bin km de 30 bin bakımına gidince Eskişehir servisinde yaptırmayı düşünüyorum hem kış geçmiş olur o km ye gelene kadar daha önce böyle bi uygulama için tecrübem yok tavsiye edermisiniz servisler bu konuda iyilermi. bide bu tür uygulamalar ortalama kaç saatte bitiyo.
            İNSİGNİA'sız

            Yorum


            • #7
              Ynt: Boya koruma hakkında

              Bende boya korumayı araç 0 km de iken Malatya kavuklar dan yaptırmıştım. 2 sene geçti aynı oval kılcal çizikler Fatih abinin dediği gibi doğru açı ve ışığı yakalarsan benim aracımdada belli oluyor... ki benim aracıma hiç fırça değmedi büyük ihtimal yıkamacılarda kullanınan basit mikrofiber olmayan bezlerden kaynaklı.. Flesius un dediği gibi işini bilen sadece bu işlerle uğraşan ismi olan br yere yaptırmak lazım.. Serviste yapılan boya koruma nın gelişigüzel, özensiz ve çok basit bir şekilde yapıldığını duydum daha sonra..tabi diğer sevisler nasıldır bilmiyorum. bende önümüzdeki yaz İstanbul da araç için toplu bir temizlik ve aklımda olan bir kaç uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum..

              1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

              Yorum

              İşleniyor...
              X