Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6T SIDI 170hp Bakımları İle İlgili

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Insignia 1.6T SIDI 170hp Bakımları İle İlgili

    Merhabalar,

    Foruma yeni katıldım. İkinci el makyajlı kasa benzinli Insignia bakıyorum, temiz ve bakımlısını bulursam bu aralar alacağım. Daha önce 1.4T SW Cruze vardı, kullanım kitapçığında kaç km'de ne bakım olacağı yazıyordu. Insignia'nın kitapçığını indirdim ama enteresan bir şekilde bu bilgi yok. Bu nedenle yetkili servise uğrayıp bu SIDI motorların periyodik bakımları ile ilgili bilgi aldım. Verilen bilgiye göre:

    Her 15000'de yağ ve filtre bakımı,
    İlaveten her 30.000 de bir buji ve fren hidroliği değişimi,
    Her 60.000'de bir V kayışı bakımı

    yapılması gerekiyor. Triger ise zincir, Opel'in resmi youtube kanalında ömürboyu değişmez dese de servis 100.000'den sonra ses yapıyor, değişmesinde fayda var diyor. Sanzıman yağı için de 100.000 gibi değiştirin diyor. Buraya kadar tamam.

    40.000 - 65.000 km aralığında birkaç ilanı aradım. Biri 48.000 km'de, tüm bakımlar Eskişehir Alpata'da yapıldı diyor ama bujileri 45.000'de değiştirdiler diyor. Biri 62.000 km'de. Opel Odak'da yapılmış bakımları ama 30.000'de buji değişmemiş, daha sonra araç teklemeye başlayınca bujilerde sorun var deyip değiştirmişler. 60.000 bakımında ise V kayışı değişmemiş.

    Bunlar piyasada sahiplerinin bakımlı olduğunu düşünerek satmaya çalıştıkları araçlar maalesef.

    Bu motorlarda bu tip bakım eksiklikleri motora zarar verir mi sizce? Sıkıntı yaratmışsa bir mekanik ekspertiz kontrolünde ortaya çıkar mı? Güvenebileceğim beni yolda bırakmayacak uzun süre kullanacağım bir araç almak istiyorum ama maalesef kullanıcılarının ve servislerin bu SIDI motoru belki yeteri kadar tanıyıp bilmemeleri insanı düşündürüyor. Bu araç ile deneyimi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim.

    Eğer bu konu forumda daha önce açılıp incelenmişse yönlendirebilirseniz sevinirim, aradım ama bulamadım.

    Teşekkürler, iyi akşamlar.

  • #2
    Benim araç 59 binde 53 binde yıl dolduğu için erken yapmıştım fakat değişilmedi sanırım. Şimdi benim araç bakımlı olmuyor mu , her ay life kaldırıp altına bile baktırırım. Ayrıca ben de satıyorum akşama ilan açacağım

    Yorum


    • #3
      Tabi güzel soru, yani servisin söylediği bu buji, V kayışı vs. gibi bakımlar sadece km gelince mi yapılıyor yoksa yıl dolunca da yapılması gerekir mi acaba?

      Linkini atar mısınız mesaj olarak bakayım ilana.

      Yorum


      • #4
        http://www.insigniateam.com/forum/il...-satılıktır
        05362122794 telefon numaram özel sipariş bir araçtir. Hatasızdır.

        Yorum


        • #5
          2009-2010 modellerin kitaplarında bakım aralıkları ne değişeceği yazıyor(sayfa 200).sonraki modellerde kaldırdılar.burda en dikkat çekici olan triger kayışı değişimiydi.kitapta 10 yıl ya da 150 bin yazıyordu.servisler para kazanmak için 60 bin, kimi servisler 90 binde değişmesi gerekir deyip değiştiriyordu.ben eski insignimı 105 binde trigeri değiştirmeden satmıştım.sattığım kişiye de söylemiştim 150 ye doğru değiştir diye.şimdi sidi motordaki zincire 100 bin mi diyorlar ihihi . 2009 insignia pdf kitabı bulup biraz fikir elde edebilirsiniz.bujiler 4 yıl ya da 60 bin km, V kayışı için de triger gibi 10 yıl ya da 150 bin km yazıyor.şimdi 170 hp sidi aracım var.bujileri 60 binde değiştireceğim.Bu verilere göre size göre bakımlı ya da bakımsızları ayırt edebilirsiniz.Bence servislerin salladıklarına bakmayın.onlarda öncelik müşteri değil para

          Yorum

          İşleniyor...
          X