Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acilll / İNSİGNİA LPG ve MOTOR IŞIĞI ve ÇEKİŞTEN DÜŞME

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Acilll / İNSİGNİA LPG ve MOTOR IŞIĞI ve ÇEKİŞTEN DÜŞME

    Aracım 2011 model İnsignia 1.6t. Aracımda prins yağlamalı lpg mevcut. Aracımı aldığımda motor ışığı yanıyordu ve sahibi lpg den dolayı yaktığını söyledi. Bu ışığı söndürmek için ustaya gittim ve zengin yakıt karışımı ve oksijen sensörü arızası verdiğini gördüm.

    Sırayla. Oksijen sensörleri değişti. Maf /Map sensörü değişti. Kanister valfi değişti. Ama motor arıza ışığı tekrar yandı. Bu ışık aküyü söküp taktığım zaman kayboluyor ve arabam çok süper gidiyor 1. 2. Viteste pati çekiyor. Ama bi süre sonra 40 50 km gittiğimde araba yavaş yavaş hantallaşmaya başlıyor ve bu ışık tekrar yanıyor. Ve komple çekişten düşüyor motor gürültülü çalışmaya başlıyor ve çok ısınıyor motor.Lpg den dolayı yapar diye lpg yi arkadan vanadan kestim ve aküyü çıkarıp takıp hep benzinde kullandım ve bu ışık tekrar yandı.

    Böyle bi olay başına gelen varsa eğer Allah rızası için yardim etsin. Ne yaptıysam hangi ustaya gösterdiysem çözemedi. Lpg ustasına gittim ayar yaptı ama yine çözülmedi. Katalizör diyen oldu . Ama katalizör olsa araba hep hantal olur. Aküyü takıp çıkarınca 50 60 km araba zehir gibi. Ama gel gör yine aynı sorun. Arabamdan çok memnunum ama sırf bu yüzden soğudum lütfen yardımcı olun .
İşleniyor...
X