Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1,6T X16HT 170 SIDI çekiş sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Üzülmeyin. Tekrar hangi hata kodu geldiğine bakıp burdan paylaşın.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kara Murat View Post
      Üzülmeyin. Tekrar hangi hata kodu geldiğine bakıp burdan paylaşın.
      Hata koduna bakmadım henüz , baktıracağım ama yine tahminimce P0299 Hatası vermiştir diye düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TheLazpanyoL View Post

Hata koduna bakmadım henüz , baktıracağım ama yine tahminimce P0299 Hatası vermiştir diye düşünüyorum
        Hem bujiler hem selenoid valfi değişti. Başka arıza kodu çıkabilir. Mutlaka bakın.
        @Murat

Yorum

Hem bujiler hem selenoid valfi değişti. Başka arıza kodu çıkabilir. Mutlaka bakın.
          Teşekkür ederim baktıracağım , hiç birşey yokmuş gibi bugün araç ile giderken " SERVİS ESP " uyarısı verdi ve lamba yaktı . Bu neden yandı şimdi acaba , kafayı yiyeceğim artık resmen

Yorum

ESP ışığı bazen anlık tekerleklerle ilgili duruma göre yanabiliyor. Geçenlerde tumsekli bir yere çıkınca yandı, daha da sönmedi . Aracı park ettikten bir süre sonra geri geldiğimde normale döndü. Onun haricinde yer balansı yaptırdım, tüm ışıklar esp dahil ne varsa yandı, sürüş esnasında düzeldi.
            Son düzenleme: Kara Murat; 22.07.2026, 20:31.
            @Murat

Yorum

ESP ışığı bazen anlık tekerleklerle ilgili duruma göre yanabiliyor. Geçenlerde tumsekli bir yere çıkınca yandı, daha da sönmedi . Aracı park ettikten bir süre sonra geri geldiğimde normale döndü. Onun haricinde yer balansı yaptırdım, tüm ışıklar esp dahil ne varsa yandı, sürüş esnasında düzeldi.
              evet dediğiniz gibi , aracı park ettim eve geçtim 1-2 saat sonra tekrar gidip çalıştırdım ve uyarı ışık yanmadı .

Benim için önemli olan şu anda şu çekişten düşüşe sebep olan ne ise onu bulmak ,

Yorum

ESP ışığı araç yaşlandıkça kablolarda çatlaklar oluştuysa yağmurda bile yanabiliyor. Sol ön tekerleğin orada sensör var diye hatırlıyorum.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

evet dediğiniz gibi , aracı park ettim eve geçtim 1-2 saat sonra tekrar gidip çalıştırdım ve uyarı ışık yanmadı .

Benim için önemli olan şu anda şu çekişten düşüşe sebep olan ne ise onu bulmak ,
                  Sizin araçta en son ne zaman maf ve map sensör temizliği, gaz kelebeği temizliği yapıldı?
                  @Murat

Yorum

Sizin araçta en son ne zaman maf ve map sensör temizliği, gaz kelebeği temizliği yapıldı?
                    ben aracı alalı 1 sene oldu ve ben kendim yaptırmadım . benden önceki de yaptırdı mı bilmiyorum açıkcası , onları yaptırayım mı o halde ?

Yorum

ben aracı alalı 1 sene oldu ve ben kendim yaptırmadım . benden önceki de yaptırdı mı bilmiyorum açıkcası , onları yaptırayım mı o halde ?
                      Bu üçünü temizlemek benim için en çok yarım saatlik iş. Sizden çok para almayacak bir servis, işten anlayan tanıdık usta varsa yaptırın. Yoksa boşa para vermeyin. Ofta iseniz yarın gelin Trabzon'a, ben hallederim. Değişiklik olmazsa gelmişken benim gittiğim servise gideriz, müsait olurlarsa bakarlar. Olmazlarsa randevu alırsınız.
                      @Murat

Yorum

Bu üçünü temizlemek benim için en çok yarım saatlik iş. Sizden çok para almayacak bir servis, işten anlayan tanıdık usta varsa yaptırın. Yoksa boşa para vermeyin. Ofta iseniz yarın gelin Trabzon'a, ben hallederim. Değişiklik olmazsa gelmişken benim gittiğim servise gideriz, müsait olurlarsa bakarlar. Olmazlarsa randevu alırsınız.
                        Çok teşekkür ederim ilginize fakat istanbulda yaşıyorum , bu sene de of'a gelemicem maalesef Ben kendi ustama bir ara müsait olduğumda götürüp temizlettireyim o halde , gaz kelebeğini vs. ne ile temizlesinler yada ben alıp gideyim hani bununla şununla temizleyin diyim en azından

Yorum

Çok teşekkür ederim ilginize fakat istanbulda yaşıyorum , bu sene de of'a gelemicem maalesef Ben kendi ustama bir ara müsait olduğumda götürüp temizlettireyim o halde , gaz kelebeğini vs. ne ile temizlesinler yada ben alıp gideyim hani bununla şununla temizleyin diyim en azından
                          Maf ve map sensörleri için MAF Sensör Temizleme Spreyi" veya "Yağsız Kontak Sprey" harici ürün kesinlikle kullanılmasın. Mesela wd40 veya balata spreyi olmaz. Gaz kelebeği için bunun da kendi temizlik spreyi var. Ustada/serviste yoksa balata spreyi kullanabilir. Gitmişken kesinlikle arıza kodlarını öğrenin.
                          @Murat

Yorum

İşleniyor...
                          X