Merhabalar. Aracım 2012 insignia 1.4t 180.xxx km ve üzerinde brc lpg kiti var. Araç yokuşta, düz yolda, sıcak soğuk fark etmeksizin yüke geldiğinde (genelde gaz pedalının yarısında) sanki ataşleme kesiyor gibi silkeliyor. Bir miktar gazı azalttığımda düzeliyor fakat haliyle hızımda düşüyor. Şehir içinde ani hızlanmalara girmedikçe bir problem yaşamıyorum yaklaşık 5 aydır bu şekilde kullanıyorum. Ama özellikle uzun yolda rampaya geldiğimde beni çok zorluyor. Gazı azaltmayıp silkelemeye devam ettiğinde belli bir süre sonra esp ve motor arıza ışığını yakıp stabilitrak arızası veriyor. 2-3 dakika içerisinde bütün yanan ışıklar sönüyor sorunsuz devam ediyorum. Ustam turbonun wastegate inde sorun olabileceğini söyledi. Bu problemi veya benzerini yaşayanlarınız var mı? Veya neyden kaynaklandığını bileniniz? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia 1.4t tekleme sorunu
Collapse
X
-
Hocam aynı sorunu benzinde de yaşıyorum. 1 ay önce bujileri söküp kontrol ettiğimde durumları iyiydi yakın zamanda çift iridyum bujiye geçmeyi planlıyorum. Bobin için ustam düzgün çalışıyor dedi ama fiziksel bir kontrol yapmadı. Bobini bir deneyeceğim teşekkürlerOrjinal yazı sahibi: Kara Murat View PostAracı benzini alıp kullanın. Aynı sorun benzinde de yapıyorsa öncelikli olarak buji ve bobinlere yönelin. Benzinde yapmıyorsa sorun LPG kaynaklıdır aracın başka bir yerini kurcalatmayın veya parça boşuna söktürüp masraf yaptırmayın.
Yorum
-
Kalkışlarda gaz yememe durumu yok gayet iyi. 3 ve 4. viteslerde 2000 devir civarında motor sağırlaşıyor yavaş devirleniyor. Sensör temizliğini deneyeceğim teşekkürlerOrjinal yazı sahibi: arslan60 View PostAraçta kalkışlarda motor gazyiyormu yada 3 ve 4 üncü viteslerde dip gaz yaptığında motor tepki vermediği devir saatin sabit kalmasına denk geldin mi bu sorunlarıda yaşıyorsan map ve maf sensör temizliği yap sorun ortadan kalkar
- Beğenmeler 1
Yorum

Yorum