Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ESP Arızası - ESP'nin Zamansız Devreye Girmesi

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • ESP Arızası - ESP'nin Zamansız Devreye Girmesi

    Problem: Kontak açıldığında ESP lambasının yanıp sönmesi ve bilgi ekranında "ESP: SERVİS" uyarısı alınması.

    Sebep: Ana sigorta kutusundaki panelde silikon kalıntılarının temassızlığa sebep olması.

    Çözüm:
    - Sigortalar ve sigorta panosu sökülür
    - Silikon kalıntıları temizlenip sigortalar tekrar takılır

    Katkısı olanlar: Prodigy74


    Üyenin mesajı:
    Orjinal yazı sahibi: Prodigy74
    Malum benim araç kontağı çevirdiğimde ESP lambası yanıp sönmeye başlıyor ve bilgi ekranında ESP: SERVİS yazısı çıkıyordu, sonra da Motor Gücü Azaltıldı mesajı yazıyor ve devir saati 1500 ün üzerine çıkmıyordu. Servise götürdüm ama bilgisayarda arıza yazmıyor diyip bişey yapamadılar.
    Cuma günü Antalyadan Ispartaya gitmek için yola çıktım. Ispartaya 50 km kala ESP lambası tekrar yanmaya başladı ve motor gücü sınırlandırıldı. Kenara zor çekebildim. Hızım 90-100km/saat civarındaydı ve normal bir sürüşte oldu tüm bunlar.
    OPEL Assistance yi aradım, Aracım şasi numarasını ve trafiğe çıkış tarihini istediler, ardından da derhal Isparta Servisden çekici göndereceklerini bildirdiler. 10 dak. sonra çekici aradı ve yolda olduğunu söyledi. 40 dak. içinde de ulaştı. Aracı çekiciye atıp Ispartaya yola çıktık. Yolda Opel Assistance tekrar arayıp çekicinin ulaşıp ulaşmadığının teyidini aldı.
    Opel Isparta servisi tahmin edemeyeceğim kadar profesyonel çıktı arkadaşlar. Hemen GM ile irtibata geçip benzer bir sorunla daha önce karşılaşıp karşılaşmadıklarını sordu. Allahtan böyle bir arıza ile bir kere karşılaşmışlar, ESP değil ama başka bir ikaz lambası benimki gibi zamansız yanıp devreye giriyormuş. Sorunun ise ana sigorta kutusundaki sigortaların bağlandığı panelde silikon kalıntılarının kalmış olmasından dolayı temassızlık yapması olarak tespit edilmiş.
    Servis hiçbir yere dokunmadan hemen önce sigortaları sonra da sigorta panosunu söktü. Benim sigorta panosunda da silikon kalıntıları buldular ve temizleyip tekrar sigortaları yerleştirdiler. marşa bastıklarında problem görünmüyordu ancak eleman ESP ile ilgili sigortayı ileri geri/aşağı yukarı araç çalışır halde hareket ettirmeye çalışınca gördük ki ESP devreye bir giriyor bir çıkıyor. Problemin ana sigorta panosunda olduğu belli oldu. Panoya geçici lehim yapıp Antalyaya dönmemi sağladılar.
    Bu arada Ispartada servisde iken Opel Assistance tekrar arayıp servise ulaşıp ulaşmadığımı ve servisin konu ile ilgili çalışma yapıp yapmadığının teyidini aldı ve işlerimin aksamaması için araç tahsis edebileceklerini söyledi. Problemin geçici de olsa çözülebileceğini gördüğüm için araç istemedim ama ne yalan söyleyeyim ilgi ve alakaları hakkında gerçekten hem hayran kaldım hem de memnun oldum. Bugün de buradaki servis, ilgili panonun siparişini verdi, garantiden değiştirecekler. Umarım değiştikten sonra bir problemle karşılaşmam. Başıma gelen bu arızayı sizinle paylaşmak istedim.
    InsigniaTEAM
İşleniyor...
X