Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Afl far hatasi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #46
    Arkadaşlar merhabalar.
    2009 Model Insignia 1.6T Cosmo Sahibiyim.
    Ben de malesef AFL sorunu yaşayanlardanım.
    Forumdaki yazılanların tamamını okudum. yalnız benim araçtaki sorun biraz farklı.
    Uzun yol otobanda kullanırken otomatikte AFL sorunsuz çalışıyor. otomatik uzun kısa yapıyor. sağ sola dönüyor. yani hiçbir sorun yok. geçtiğimiz hafta yaklaşık 110km sorunsuz kullandım.
    yalnız şehir içine girince ilk kavşak veya L virajda ya da arabayı ilk hareket ettirirken park yerinden çıkışta viraj aydınlatmalarını yaktığında hata veriyor ve bir çok arkadaşta olduğu gibi kısada kalıyor. uzunları kadranda mavi lambası yansa da uzunlar yanmıyor. ta ki kontak kapatıp tekrar açana kadar.

    Lambaların hepsi sağlam. ancak farklı zamanlarda lambalar tek olarak değişmiş. bu sebeple D1s'lerin ve H11'lerin markaları birbirlerinden farklı.

    Sizce sorun nedir?

    Saygılar. Selamlar.

    Yorum


    • #47
      Orjinal yazı sahibi: Serdar52 View Post
      Arkadaşlar merhabalar.
      2009 Model Insignia 1.6T Cosmo Sahibiyim.
      Ben de malesef AFL sorunu yaşayanlardanım.
      Forumdaki yazılanların tamamını okudum. yalnız benim araçtaki sorun biraz farklı.
      Uzun yol otobanda kullanırken otomatikte AFL sorunsuz çalışıyor. otomatik uzun kısa yapıyor. sağ sola dönüyor. yani hiçbir sorun yok. geçtiğimiz hafta yaklaşık 110km sorunsuz kullandım.
      yalnız şehir içine girince ilk kavşak veya L virajda ya da arabayı ilk hareket ettirirken park yerinden çıkışta viraj aydınlatmalarını yaktığında hata veriyor ve bir çok arkadaşta olduğu gibi kısada kalıyor. uzunları kadranda mavi lambası yansa da uzunlar yanmıyor. ta ki kontak kapatıp tekrar açana kadar.

      Lambaların hepsi sağlam. ancak farklı zamanlarda lambalar tek olarak değişmiş. bu sebeple D1s'lerin ve H11'lerin markaları birbirlerinden farklı.

      Sizce sorun nedir?

      Saygılar. Selamlar.
      Aynı benimde böyle. Bursadan kocaeline kadar geldim sıkıntı yok . Mahalle aralarına kasislere gelince sinir bozucu sarı işar afl farları servis gerekli .

      Kesin çözüm bilseler , birde nasıl bişeyse beyinde arıza kodu bırakmıyor. Servise gittim hiçbir sıkıntı yok diyor. Nasıl dişin ağrır dr a gidersin ağrımaz işte onun gibi Sanayiye gidiyorum yine yanmıyor , adam diyor git gez yansın gel yanmıyor sinir bozucu bişey

      Yorum


      • #48
        Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post

        Aynı benimde böyle. Bursadan kocaeline kadar geldim sıkıntı yok . Mahalle aralarına kasislere gelince sinir bozucu sarı işar afl farları servis gerekli .

        Kesin çözüm bilseler , birde nasıl bişeyse beyinde arıza kodu bırakmıyor. Servise gittim hiçbir sıkıntı yok diyor. Nasıl dişin ağrır dr a gidersin ağrımaz işte onun gibi Sanayiye gidiyorum yine yanmıyor , adam diyor git gez yansın gel yanmıyor sinir bozucu bişey
        Kasisle falan alakası yok. olsa düz otobanda da yapardı. viraj, kavşak aydınlatma devreye girdiğinde hata veriyor.

        Yorum


        • #49
          sizin sorun köşe dönüş lambalarında gibi görünüyor. onları değiştirin sorununuz çözülür. beyinde arıza kodu bırakmıyor, o yüzden arıza kodu yandığı gibi o hatayı okutmanız gerekecek.
          Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

          Yorum


          • #50
            Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
            sizin sorun köşe dönüş lambalarında gibi görünüyor. onları değiştirin sorununuz çözülür. beyinde arıza kodu bırakmıyor, o yüzden arıza kodu yandığı gibi o hatayı okutmanız gerekecek.
            Hangi tip almalıyım hocam , link atabilir misiniz ?

            Yorum


            • #51
              H11 olarak geçiyor. hazır değiştirmişken ledleri ile değiştirin derim. ben aliexpressten alıp değiştirmiştim zamanında.
              Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

              Yorum


              • #52
                Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
                H11 olarak geçiyor. hazır değiştirmişken ledleri ile değiştirin derim. ben aliexpressten alıp değiştirmiştim zamanında.
                arıza ışığı yaktı mı ?

                Yorum


                • #53
                  Orjinal yazı sahibi: egeyildirim View Post
                  H11 olarak geçiyor. hazır değiştirmişken ledleri ile değiştirin derim. ben aliexpressten alıp değiştirmiştim zamanında.
                  hocam dm den yada burdan yardım edebilir misin yanlış ürün almak istemiyorum. Hem viraj aydınlatma alalım h11 dediğiniz , birde t10 diye mi geçiyor gündüz farı diye geçen beyazlar. Onlarıda led olarak alalım .Yardımcı olursan şunu alabilirsin diye çok makbule geçer.

                  Yorum


                  • #54
                    Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post

                    hocam dm den yada burdan yardım edebilir misin yanlış ürün almak istemiyorum. Hem viraj aydınlatma alalım h11 dediğiniz , birde t10 diye mi geçiyor gündüz farı diye geçen beyazlar. Onlarıda led olarak alalım .Yardımcı olursan şunu alabilirsin diye çok makbule geçer.
                    https://www.osram.de/apps/gvlrg/en_COM

                    Hocam verdiğim linkte otomobil sembolüne tıklayarak araç modelini bilgilerini girdiğinizde aracınızın hangi lambası hangi kodlu ampül kullanıyor kullanıyor öğrenebilirsiniz.
                    1.6 SIDI 170 HP Turbo Edition Elegance Otomatik vites Phantom Grey Met. Benzin + EXR Karma Lpg.

                    Yorum


                    • #55
                      Orjinal yazı sahibi: BirFani View Post

                      https://www.osram.de/apps/gvlrg/en_COM

                      Hocam verdiğim linkte otomobil sembolüne tıklayarak araç modelini bilgilerini girdiğinizde aracınızın hangi lambası hangi kodlu ampül kullanıyor kullanıyor öğrenebilirsiniz.
                      teşekkürler hocam.

                      Yorum


                      • #56
                        Herkese merhaba.
                        Bu gün afl ile ilgili bir deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum.
                        Benim araçta da afl sorunu var idi.
                        Sol ön teker salıncağına bağlı afl seviye sensörü aynasını ve sensörü söktüm. Aynanın üstü çamur ve zift kapalmıştı. Suyun içinde zımpara ile güzelce temizledim ve yerine taktım.
                        Bu akşam 2km şehir içi 50km hızın altında keskin virajlarda kavşaklarda test ettim ve sorun çıkarmadı.
                        yarın gece uzun bir yolum var tekrar deneyip sonucu sizinle paylaşırım.

                        Yorum


                        • #57
                          Orjinal yazı sahibi: Serdar52 View Post
                          Herkese merhaba.
                          Bu gün afl ile ilgili bir deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum.
                          Benim araçta da afl sorunu var idi.
                          Sol ön teker salıncağına bağlı afl seviye sensörü aynasını ve sensörü söktüm. Aynanın üstü çamur ve zift kapalmıştı. Suyun içinde zımpara ile güzelce temizledim ve yerine taktım.
                          Bu akşam 2km şehir içi 50km hızın altında keskin virajlarda kavşaklarda test ettim ve sorun çıkarmadı.
                          yarın gece uzun bir yolum var tekrar deneyip sonucu sizinle paylaşırım.
                          güzel haber bekliyoruz
                          InsigniaTEAM

                          Yorum


                          • #58
                            "u1512 - LIN BUS 1 CİHAZ 2 İLE İLETİŞİMİNİ KAYBETTİ" bendeki sorun malesef bu ve seviye sensörleriyle bir ilgisi çıkmadı. 1.5 senedir bu sorunla yaşıyorum ve hala yapabilen çözebilen bir usta çıkmadı koca memlekette
                            Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

                            Yorum


                            • #59
                              Orjinal yazı sahibi: Serdar52 View Post
                              Herkese merhaba.
                              Bu gün afl ile ilgili bir deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum.
                              Benim araçta da afl sorunu var idi.
                              Sol ön teker salıncağına bağlı afl seviye sensörü aynasını ve sensörü söktüm. Aynanın üstü çamur ve zift kapalmıştı. Suyun içinde zımpara ile güzelce temizledim ve yerine taktım.
                              Bu akşam 2km şehir içi 50km hızın altında keskin virajlarda kavşaklarda test ettim ve sorun çıkarmadı.
                              yarın gece uzun bir yolum var tekrar deneyip sonucu sizinle paylaşırım.

                              Sonuç nedir hocam , sökelim mi bizde

                              Yorum


                              • #60
                                Orjinal yazı sahibi: huseyineryigit View Post


                                Sonuç nedir hocam , sökelim mi bizde
                                maalesef sonuç olumsuz. ama anlam veremediğim bazı şeyler var.
                                ön lastikteki sensörü temizledikten sonra daha stabil çalışıyor. eskiden 500m gidemezken şuan asfalttan çıkmazsam sorun yaşamıyorum diyebilirim.
                                AMA toprak (bozuk) yola girdiğimde hata veriyor. özellikle arka lastikler kasise girince hata veriyor görüşündeyim.
                                Arka tekerlekte de bir sensor varmış. müsait zamanda oraya da bir el atacağım.
                                Bakalım ne olacak.
                                Servis afl beyinleri arızalı demişti. bana pek beyin arızası gibi gelmiyor.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X