Duyuru

Collapse
No announcement yet.

WRC Antalya’ya dönüyor

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • WRC Antalya’ya dönüyor

    Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağı 'Rally Of Turkey' 6 yıl sonra tekrar gündeme geldi. İkna turuna çıkılan WRC, Antalya'ya dönüşe sıcak bakıyor



    Antalya'ya gelmesi için dönemin kent yöneticileri tarafından büyük kulisler ve baskıları sonu yapılan Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağı 'Rally Of Turkey'in geri dönüşü için düğmeye basıldı. 2003, 2004, 2005 ve 2006 yılları arasında Antalya'da yapılan ve 2007 yılında WRC takviminden çıkartıldıktan sonra 2008 yılında tekrar dahil edilmesi ile 5'inci kez düzenlendikten sonra 2010 yılında İstanbul'a kaydırılan yarışların Antalya ayağındaki organizasyona dünya spor çevreleri gıpta ile bakmıştı.

    MONACO'YA ÇIKARMA YAPTILAR
    WRC Dünya Ralli Şampiyonası'nın 6 yıl sonra tekrar Antalya'ya kazandırılması gündeme geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önümüzdeki dönemde yarışların Antalya'ya tekrar dönmesi ve yapılması planlanan uluslararası organizasyonlar ile ilgili bir dizi görüşme için geçtiğimiz hafta gittikleri Monaco'daki Monte Carlo Rallisi'nden umutla döndü.

    GÖRÜŞMELER OLUMLU
    Başkan Türel, TOSFED Başkanı Yazıcı ve TOSFED Başkan Vekili Üçlertoprağı, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) için önce WRC Promotör Direktörü Oliver Ciesla ile daha sonra da Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) için Eurosport Events yöneticisi Francois Ribeiro ve ERC Koordinatörü Jean- Baptise Ley ile bir araya geldi. Görüşmelerde önemli otomobil sporları etkinliğinin yeniden Türkiye ve Antalya'ya dönmesi konusunda önemli mesafeler kaydedildiği bildirildi.

    HEYETLER GELİYOR
    WRC ve ERC yönetiminin Dünya Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağının tekrar Antalya'da yapılmasına sıcak bakmasının yanında bir heyet oluşturarak önümüzdeki günlerde kente gelecekleri ifade edildi. 100'e yakın yarış ekibi ve 10 bini aşan seyircisi ile bölgeye önemli bir katkı koyan şampiyonanın dışında otomobil sporlarına yönelik Antalya'nın değişik bölgelerinde pistler yapılmasının da görüşmelerde gündeme geleceği vurgulandı.

    ÖNEMLİ
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya Ralli Şampiyonası'nın Antalya'ya kazandırılması konusunda büyük emeği olduğunu ancak sonraki yıllarda kent yöneticilerinin ilgisizliği yüzünden bu önemli organizasyonunun uçup gittiğini söyledi. Başkan Türel, "Şimdi bu şampiyonanın geri gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Antalya önemli etkinliklere eskiden olduğu gibi tekrar kavuşacak. Umarım gelecek heyet tekrar geri dönüş kararını verir" dedi.

    Kaynak: http://www.aspor.com.tr/diger/2016/0...yor-1454661152
    InsigniaTEAM

  • #2
    Ynt: WRC Antalya’ya dönüyor

    Ben sevindim

    Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

    Yorum


    • #3
      Ynt: WRC Antalya’ya dönüyor

      gelsin izlemeye gidelim insignia team olarak

      Yorum


      • #4
        Ynt: WRC Antalya’ya dönüyor

        Buyrun başımla beraber

        Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

        Yorum


        • #5
          Ynt: WRC Antalya’ya dönüyor

          Valla gelsede gitsek izlemeye .Çok zevkli bir organizasyon ve hep o araçlardan birini sürme hayalim vardı biliyorum nasip olmayacak bari canlı canlı izleyelim.
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

          Yorum

          İşleniyor...
          X