Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsigniama LPG montajı yaptırdım...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İnsigniama LPG montajı yaptırdım...

    herkeze merhaba, yeni bir insignia kullanıcısı olarak bugün itibari ile aracıma LPG sistemi taktırdım.
    Malum doviz artışı ve benzin fiyatları dolayısı ile ekonomi yapmak zorundaydım.
    Çok yazıldı, üzerine çok yorum yapıldı...Ben ikilemde idim. Acaba zararını görürmüyüm, ya memnun kalmazsam vs hakkında.

    İnsigniateam içerisinde ve başka forumlarda araştırma yaptım ve bu konuda uzman kişilerle çalışmaya karar verdim.
    1. Ahmet NALBANTOĞLU, bana bu konuda damdan düşmüş biri lazımdı, ne şanlıyız ki bu konuda kendini aşmış uzmanlaşmış bir moderatörümüz var. Ahmet beyin danışmanlığı ile Atiker gold sistemnine karar verdik.
    2. Candan Mühendislik ( firma adı vermem doğrumu bilmiyorum, kabahatim ise moderatörlerden bir kerelik af diliyorum), Youtube da kanalları var ve ne yaptıklarını bilen kişiler.

    Ahmet beyin danışmanlığı ile mühendislik firmamız gerekli setupları yaptı. Ben yol tecrubesine çıkmadım lakin aracımdan indiklerinde yüzlerinde kocaman bir gülümseme vardı.Bu bir cevaptı benım için.
    Şimdi sıra bende ilk 500-1000km ve aracıma sahip olduğum müddette bu başlık altında deneyimlerimi paylaşacağım.

    İlk izlenimim; araç LPG geçtiği halde her gaza yüklenişim sonrasında acaba gerçekten LPG ile mi gidiyorum kontrolü oldu.Keza benzindemiyim lpg demiyim ayırt edemiyorum. Ahmet bey aracı 3 den 4 taktıklarında aracın bir müddet patinaja kaldığını söyledi.İnanamadım... Bakalım candan müh. kanallarına araç videosunu yüklediğinde hep beraber göreceğiz.

  • #2
    Hayırlı olsun. Lpg konularını bende yakından takip ediyorum. Aracınızın detaylarını paylaşırsanız bize fikir vermiş olacak(Model, motor, beygir, vites türü, vs) . Dediğiniz sistem her modele gitmediğini okumuştum.

    Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

    Yorum


    • #3
      Aracım 2011 1,6t 180hp cosmo manual vites, 109k km suanda. Eski yorumlarda lpg de sorunlar yaşamış bir sürü kullanıcı var. Suan 80km cıvarında kullandım performans anlamında en kucuk bır düşüş yok.Bakalım 500-1000-5000km tecrubelerım ne olacak.

      Yorum


      • #4
        Çok doğru bir karar vermişsiniz çalıştığınız kişilerde alanında uzmanlar. AFR ayarı ile uzun kilometreler benzin sağlığında keyfiyle bineceğinize inanıyorum. Hayırlı olsun
        Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
        +DVD 800 Navi
        +19" Jant
        +Prins Vsı 1.0

        Yorum


        • #5
          Çok teşekkür ederim Yiğit bey, suan 600km oldu. İkinci depom bitmek üzere. ortalamam 12,5/100km LPG şeklinde.Güncel fiyattan 47kr./ istanbul şehiriçi. Beklentim fazlası ile karşılanmış durumda, performansdan en küçük bir kaybım yok.

          Yorum


          • #6
            LPG serüvenine düzgün montaj ve AFR ayarı ile başlayanlar hep memnun

            çok mantıklı hareket etmişsiniz.

            Hayırlı olsun.

            lpgayari.com sayfasında AFR ayarı ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.
            Fikrin kadar varsın!

            Yorum


            • #7
              aracımın videosu yayınlanmış, LPG ve AFR konusunu sevgili Ahmet Nalbantoğlu ve Yılmaz Candan güzel anlatmış. Kendilerine emeklerine teşekkürler.
               

              Yorum


              • #8
                Güle güle kullanın doğru tercih yapmışsınız, Bende aynı firmada montajı yaptırdım ve nalbantoglu na ayar yaptırmıştım. 20.000 km dir sorunsuz kullanıyorum
                2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

                Yorum


                • #9
                  Ve ilk 1000km geride kaldı. 4. depoyu dün doldurdum.36lt lpg ile 300km kasmadan rahat yol yapabiliyorum şehir içinde.Klimanın devrede olması araçda 4 kişi vs yolculuklar yaptım.Çekişde düşme gazda kararsızlık vs yaşamadım. Bu süreçde bir arıza başıma geldi ama LPG ila alakalı değil. Bobin ve buji değişimi yapıldı.Bu esnada kompresyon testi yaptırdım. aracımın yaşını gözönüne alınca normal değerler. Kompresyon ortalaması 11,7. 110,000km araç için normal diye düşünüyorum.

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X