Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 İnsignia 1.6 T 170 HP için LPG

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 2013 İnsignia 1.6 T 170 HP için LPG

    Arkadaşlar aracı yeni aldım ve İstanbul trafiğinde kullanmaktayım. Yakıt tüketimi fabrika çıkış değerlerinin çok üstünde seyrediyor. (12Lt civarında) LPG taktırmayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Marka tercihi yaparken nelere dikkat etmeliyim? İstanbul'da önerebileceğiniz usta var mıdır?

  • #2
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kullandığınız güzergah ve yol durumu çok farkettirse de aracınız maalesef çok yakmıyor. Ben düz vites ve düzgün bakımlı halimle 10 L yakıyorum. Gazlarsam veya dur-kalka girersem bu sayı çok rahat artıyor. Hafif kütleli ve dizel bir araçtan geçenlere evet başlangıçta yakıt biraz ağır gelebiliyor. Yani dizel Clio gibi 5 L yakmasını beklememek gerekir.

    LPG konusu ise SIDI motorda biraz sıkıntılı. Bir ara Prins takıyordu ama sanırım montajını durdurdu. Fiyatı da 2000 € idi. Forumda görmüştüm, karma kitlerden takanlar var sanırım.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #3
      Öncelikle teşekkürler. Araç daha 1 haftalık. Alışmaya çalışıyorum. Araç kolay kolay bırakılamayacak bir konfora sahip. Uzun süre de kullanmak isteyebileceğim bir araç. Yıllık en az 10 bin kilometrenin büyük bir bölümünü İstanbul trafiğinde yapacağım. Bu nedenle LPG (sorun çıkarmayacaksa tabi) taktırmak mantıklı gibi geliyor bana.

      Yorum


      • #4
        Öncelikle Hoş geldiniz. Yıllık 10.000 km kullanacaksanız, hesabı şu şekilde yapmanızda fayda var.
        Benzinde Ortalama yakıt tüketimi (bilgi ekranı 12 gösteriyorsa 13-14 litre civarıdır) 12 lt x 6,20 tl = 74,40 tl 100 kmlik yakıt x 100 = 7.440,00 tl yıllık ortalama benzin tüketiminiz.
        Lpg'de ise Benzinin 12 gösterdiği durumda ortalama 14 litre lpg Yakar. 14 lt x 3,20 tl = 44,80 tl 100 km'lik yakıt x 100 = 4.480,00 tl yıllık ortalama lpg tüketiminiz.
        Sağlıklı bir lpg'de sisteminde %25 benzin %75 lpg kullanmalısınız ki ileride sıkıntı yaşamayınız.
        hesaba göre 7.440x%25 = 1.860 tl benzin + 4.480x%75= 3.360 tl lpg = 5.220 tl (Karma yakıt kullanımlı yakıt tüketiminiz.)

        7.440 - 5.220 = 2.220 tl yıllık yakıt kazancınız olur.

        Bunun yanında SIDI motor için lpg sistemini iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

        Yorum


        • #5
          Bu güzel hesap için teşekkür ederim. 6-7 binliralık bir LPG sisteminin kendini amorti etmesi 3-4 yılı bulur. Bu durumda LPG çok mantıklı durmuyor gibi. Aslında tek yakıttan yanayım. İlk olarak benzinde ortalamayı düşürmenin yollarını araştıracağım.

          Yorum


          • #6
            SIDI için sorunsuz bir LPG uygulaması -en azından Türkiye'de- yok.

            Yılda 2200 lira büyük bir rakam değil diye düşünüyorum, ayda yaklaşık 200 lira ediyor.

            Risk alıp dönüşüm yaptırırsanız LPG dönüşüm masrafınız yaklaşık 7-8.000 lira civarında olacaktır. Bu parayı faize koysanız yılda 1200 lira getirir; sistemin kendini amorti etmesi bu durumda 6-7 yıl sürecektir.

            Ayrıca, benim tamamen kişisel görüşüm; araçlar için kullanılan LPG'ye her an büyük bir vergi artışı yani zam gelebileceği yönünde.

            Tüketiminiz -muhtemelen güzergahla alakalı- olarak çok yüksek, ben 1 yıldır aynı aracı kullanıyorum henüz 10 lt'yi göremedim. Sürekli dur-kalk ve yokuşlu güzergahlarda 12 litre civarı maalesef normal çünkü ağır ve tork konvertörlü bir araç. (Aracın otomatik olduğunu varsaydım ama manuel ise 12 litre gerçekten çok yüksek)

            Yorum


            • #7
              k.marasta marjet sivi sistem takiyordu, arac almadan once orayla gorusmustum takiyolardi o zaman 4500-5000 liraya falan. daha sonra emin degilim ancak mars uzamasi gibi problemlerden montaji biraktilar. isyerindeki arkadasin direk enjeksiyonlu kia aracina orda taktirdik, mars uzamasina bizzat sahit oldum. sivi sistem yerine sirali takinca da tasarruf orani dusuk oluyodu. malesef ki direk enjeksiyonlu motorlar lpg konusunda sikintili
              OPC Line Sport

              Yorum


              • #8
                SIDI motora cuk oturan, güzel tasarruf sağlayan ve mantıklı bir sistem henüz yok. Prins te vsi di kiti 6500 tl. son kur artışından sonra ne oldu bilemiyorum. Kimse de takmaya yanaşmıyor.

                Direkt injeksiyon kitler aşırı pahalı - satıp dizelini alırsınız.

                SIDI motora tam çözümü bulsam hiç durmam satarım güzelim 1.4 T mi
                Fikrin kadar varsın!

                Yorum


                • #9
                  Eşimde de dizel Insignia olduğu ve benim güzergahım rahat olduğu için ben gayet memnunum SIDI'dan. Ancak çok yol yapılacaksa ve sürekli şehir içi dur-kalk trafikte kullanılacaksa turbo benzinli her araç fazla tüketiyor.

                  Yorum


                  • #10
                    Ben marjet sıvı sistem taktıracaktım 5500 tl.marjetin söylediğine göre yüksek basınç pompası arızası yüzünden artık marjet insignia sidi motora montaj yapmıyor.
                    Karma sistemler az tasarruflu ve pahalı diye yanaşmıyordum ki lovato exr karma sistemin 4000 tl olduğunu duyunca taktırmaya karar verdim.kullanıcıları facebooktan buldum görüştüm.memnun olmayan yok.Cumartesi istanbula gelip lovato exr taktıracağım.Çünkü bu gidişle benzin 7-9 tl yi görecek

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: eto1907 View Post
                      Ben marjet sıvı sistem taktıracaktım 5500 tl.marjetin söylediğine göre yüksek basınç pompası arızası yüzünden artık marjet insignia sidi motora montaj yapmıyor.
                      Karma sistemler az tasarruflu ve pahalı diye yanaşmıyordum ki lovato exr karma sistemin 4000 tl olduğunu duyunca taktırmaya karar verdim.kullanıcıları facebooktan buldum görüştüm.memnun olmayan yok.Cumartesi istanbula gelip lovato exr taktıracağım.Çünkü bu gidişle benzin 7-9 tl yi görecek
                      Taktırınca burdan bizide aydınlatırsanız seviniriz.

                      Yorum


                      • #12
                        Karma sistem ne kadar tasarruf sağlıyor peki?

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                          Karma sistem ne kadar tasarruf sağlıyor peki?
                          Benim araç karma sistemde 0.35 krş. yakıyor. Benzinde kullansam 10 lt/100 = 0,60 krş civarı yakardi. %35-40 arası bir yakıt tasarrufu yapıyor.

                          ocak-mayıs ortalamam bu şekilde. Zaten bu hız ile zam gelirse bende hesaplamayi birakacağim.

                          Yorum


                          • #14
                            Paylaşımlar çok faydalı oldu. LPG ye çok istekli değildim. Bu yorumlardan sonra benzine devam diyebilirim. Biraz daha şartları zorlayıp 1.6 cdti ye geçmek daha mantıklı olacak gibi.

                            Yorum


                            • #15
                              Karma sistemin dezavantajı var mı peki? Sıvı püskürtme sistemlerde hiç bir dezavantaj yoktu, hatta araç gücünde artış oluyordu. Karmada durum nasıl? Titreşim, zor marş, sık sık ayar gerektirme gibi sıkıntıları var mı?

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X