Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İZMİR'DE AFR ayarı yaptırmak isteyipte yaptıramayanlar...

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İZMİR'DE AFR ayarı yaptırmak isteyipte yaptıramayanlar...

    Arkadaşlar, malum LPG'li aracı olupta sorun yaşamayan pek nadirdir Bir çoğumuzun bildiği gibi AFR ayarı LPG'li araçlarda aşırı önem taşır. Ama maalesef İZMİR'de adam akıllı AFR ayarı yapabilen kimse yok. Bu formda da nalbantoglu arkadaşımız konu hakkında uzmanlaşmış ve bir çok kişinin sorununu çözmüştür. nalbantoglu ile birlikte bu işi çözebilen 3/5 kişiden biri olan Akif Tezel kardeşim 18 Eylül / 22 Eylül 2017 tarihleri arasında İzmir'de olacak ve AFR ayarı yaptırmak isteyenlere yardımcı olacaktır. İletişim için WhatsApp grubumuz var, oradan benimle yada Akif'le iketişime geçebilirsiniz, hemde etkinlik yapmış oluruz. Hoşçakalın. WhatsApp için numaram 05383692424 Aydın Köycü
    ​​​​​​
    Opel insignia
    35 NBP 24
    - 1.6 T - Cosmo - 2010 - Gri - afl
    - 18" Jant - dvd 800 - Lovato obd lpg


  • #2
    Hayırlı olsun şimdiden. kesin tarih ve yer de paylaşırsan iyi olur hocam.

    Yorum


    • #3
      18, 19, 20, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde Akif bey İzmir'de. Saat 18:00'den sonra işi gereği müsait olabiliyor. Belirli bir mekan söz konusu değil ama Balçova tarafında olacak. WhatsApp grubu vasıtasıyla yer, tarih ve saat mutabakatı yapılabilir.

      Ayrıca NOT olarak ekleyeyim "Yetkili servis - lisanslı yazılım kısıtlaması sebebiyle prins - landi renzo yeni kitler ve brc ye malesef ayar yapılamıyor"
      Opel insignia
      35 NBP 24
      - 1.6 T - Cosmo - 2010 - Gri - afl
      - 18" Jant - dvd 800 - Lovato obd lpg

      Yorum


      • #4
        ARiak ayar yaptırdınız mı? İzlenimleriniz ve sonuç nedir. Paylaşırsanız seviniriz.

        Yorum


        • #5
          Sevgili kardeşim nalbantoglu öncelikle böylesi önemli bir konuda öncü olduğun için şahsına teşekkürlerimi sunuyorum, emeğine, yüreğine sağlık. Aracıma ayar yapan Akif Tezel kardeşime de samimiyetinden, özverisinden, paylaşımcı kişiliğinden ötürü tekrar yürekten şükranlarımı sunuyorum.

          Evet, AFR ayarı yapıldı. Başlangıçta itiraf etmek gerekirse bu kadar iyi olacağına ihtimal vermemiştim. Lakin aracım gerçekten benzinde nasılsa lpg'de de aynı oldu. Gaz tepkisi, rolant stabilitesi, ani devirlenmelerdeki çekişi benzinde nasılsa lpg'de de 1'e bir aynı oldu. Aracımdan tekrar zevk almaya başladım.
          Aracım 2010 1.6T cosmo, lovato obd lpg kit var. Aldığımda 112binde şuan ise 138binde. Lpg ile ilgili baştan beri sıkıntılarım vardı ama çok önemsemiyordum. Fakat en son 2bin km önce peryodik bir lpg bakımı yapıldı. Yapılmaz olaydı! Ondan sonra durum iyice tatsızlaştı. Afr ayarının gerekliliğini önceki araştırmalarım zaten gösteriyordu, bu durumda tuz biber oldu. Çoğumuzun bildiği gibi İzmir'de AFR ayarı yapabilen birisi maalesef yok. Fakat geçtiğimiz günlerde Ankara'dan Akif Tezel kardeşimin bir süreliğine İzmir'de olacağını duydum, iletişim kurduk, tanıştık. Aracımda hatalı montaj emareleri vardı, ayar öncesi onları düzelttik. Nozullar 2.8mm olmalıyken 2.2mm imiş. Onlar değiştirdim. Enjektör hortumlarını mümkün mertebe kısalttık. Bujilerim her ihtimale karşı yine orjinal gm bujilerle değiştirildi. Ayar öncesi yaklaşık 250 km sadece benzinde kullandım aracımı. Bu da ECU'daki yakıt haritasının düzelmesi için gerekliymiş. Son olarak Akif beyle buluştuk ve yaklaşık 3 saat zaman alan sürüş esnasında AFR ayarı yaptık. Çeşitli devir ve yol koşullarında harita baştan sona yeniden yazıldı sayılır. Baştada dediğim gibi, bu kadar iyi bir sonuç alacağımıza pek ihtimal vermiyordum ama sonuç gerçekten çok iyiydi. Araç benzinde nasılsa lpg'de de aynı tepkileri veriyor, çekiş aynı benzindeki gibiydi. Şuan için çok memnunum. Benimle birlikte ayar yaptıran diğer arkadaşlarım da sonuçtan benim kadar memnun.

          Durumu özetleyecek olursak; lpg konusunda en büyük problem, yanlış montaj, baştan savma ve basma kalıp lpg ayarından ibaret. Lpg'de sorun yaşayan arkadaşlarımın biran önce AFR ayarı yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Hoşçakalın.
          Opel insignia
          35 NBP 24
          - 1.6 T - Cosmo - 2010 - Gri - afl
          - 18" Jant - dvd 800 - Lovato obd lpg

          Yorum

          İşleniyor...
          X