Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akü boşalması

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Akü boşalması

    Selamlar. Aracım 2 yada 3 gün bekledikten sonra aküyü boşaltıyor. Oto elektrikçi ye baktırdığım da şase kablosunu sökerek şase kontrolü yaptı. Kontrol lambası yandı ve şase var dedi. İnternette kısa bir araştırma yaptığımda yeni nesil araçlarda bu şekilde şase kontrolü yapıldığı zaman lamba nın yandığı yönünde yazıyor. Yanlış kontrol yani. Peki bu şase kontrolünü nasıl yapabiliriz. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi. Teşekkür ederim

  • #2
    Bende de aynı problem olmuştu,şasi kontrolü yaptım lamba yanıyordu bende kaçak var sandım fakat konu öyle değil,hatta iki arabamda denedim sonuç aynı. Ölçü cihazını akü kutup başarına bağladım arabayı çalıştırdım şarj dinamosu 14,5-6 volt gibi şarj ediyor yani şarj dinamomda bir problem yok.Bende akü şarj cihazı var aküyü bütün gece full şarj ettim daha sonra arabaya aküyü bağladım ölçü cihazında taktım akü kutup başlarına arabayı çalıştırdım zor çalıştı daha sonraki denemelerimde voltaj 9 volta kadar düşüyordu sonuç olarak aküm bitmiş ve şarj tutmuyordu,aküyü alalı 4-5 sene civarı oldu. Şimdi yeni akü aldım 5-6 aydır sorun yok.Amper kaçağı olsaydı şimdiye 10 kere akü boşalmıştı.Varsa şansnız benim yaptığım testleri yapın emin olun yada varsa akücüde ikinci el akü versin 1hafta kadar deneyin sizin akünüzüde bu arada şarja koysunlar..şarj dinamosunuda kontrol ettirin bu arada..

                               Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

    Yorum


    • #3
      Akü ortalama 4 yılda ömrünü doldurur zaten, sizin arabanın ilk aküsüyse 6 yılda bitmesi normaldir.
      InsigniaTEAM

      Yorum


      • #4
        Orjinal aküyü 5, dışarıdan aldığım povver marka aküyü 3 sene kullandım. Değişim zamanınız gelmiştir muhtemelen.

        Yorum


        • #5
          Teşekkür ederim arkadaşlar. Bülent bey söylediğinin kontrolleri yapıcam ancak akü yüke bindiğinde 10 volt un altına hiç düşmüyor. Birde şarjı kontrol edeyim.

          Yorum


          • #6
            Sıkıntıyı çözdük arkadaşlar iyi bir elektrik ustası gerekiyormuş. Sıkıntı aküdeymiş. Farklı bi cihaza bağladı. Akü 15 saniye içinde boşaldı. Akü değişmesi lazım dedi. Değiştirdik çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok.

            Yorum


            • #7
              Ciddi bir sıkıntısı olmadan sorun çözülmüş yeni akünüz hayırlı olsun..

                                         Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

              Yorum

              İşleniyor...
              X