Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CarPlay - Android Auto Ana Konusu

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Bende kenarda duran 5s im için cydia ve ngx playin ios 11 destekli tweak güncellemesini bekliyorum.

    Yorum


    • bu gidişle herkes jb li olacak. bu arada ngxplayden çok daha keyifli çok daha hızlı carbridge tweakini de tavsiye ederim. 5 dolarlık bir hediye çeki ile yazılımcıdan satın alabiliyorsunuz. kendisine 5 dolarlık bir xbox oyun konsolu hediye çeki yani gift card hediye ediyorsunuz o da size yükleme dosyasını veriyor. tabi jb şart. ben şuan ngxplayi kaldırdım carbridge kullanıyorum.

      umarım 11 içinde cydia substrate güncellemesi saurik tarafından çıkartılırda 11 e geçeriz.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

      Yorum


      • Her iki sisteme de sahip olanlar için bir sorum olacak:

        1. Jailbreak'li Iphone ile CarPlay mi ?
        2. Android Auto mu ?

        Yani aracında her ikisi de olanlar için hangisi daha kullanışlı,pratik, kullanımı kolay, fonksiyonu çok, vb. yani hangisini önerirsiniz.

        Aracımda Android Auto yok bu iyidir derseniz onu yükleteceğim yoksa JB'li IPhone derseniz bir IP 5 alıp JB yapıp onu kullanacağım.

        Yorum


        • Android autonun kullanımı bana zor geldi, sevmedim açıkçası. Android telefonuda sevmiyorum belki onunda etkisi vardır carplay’de hiçbir şeyle uğraşmıyorsunuz, telefonu bağlayıp geçiyorsunuz. Uygulama konusunu zaten Selçuk abi çözdü, bence carplay tercih edin derim.
          InsigniaTEAM

          Yorum


          • jailbreaksiz bir carplayin ve şuan ki android autonun hiç bir avantajı yok birbirlerine, hatta jailbreaksiz bir carplay android autodan uygulama olarak daha kısır. ikiside kıyaslansa tamamen alışkanlığa göre tercih yapılır.

            Ama jb den sonra işler değişiyor. sınırsız uygulama harita ve video desteği geliyor. bir nevi telefon araç ekranına transfer oluyor. zaten başka ne istenebilirki. uzun yol yapma fırsatı olmayanlar kısa mesafede trafikte vakit geçirmek isteyenler için güzel bir çözüm. boşuna 1500-2000 tl vermemiş oluyoruz. ayrıca aracın konsol ve multimedyasına el değmemiş oluyor.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

            Yorum


            • Android telefon kullanıyorum, eğer IPhone tercih edecek olursam sırf araçta kullanmak üzere bir IPhone 5 satın alıp JB yapıp kullanmayı düşünüyorum. Tabii bir telefon masrafı olacak, diğer türlü Android yükletme maliyeti var ama günlük kullandığım telefon Android.

              JB'li IPhone bu kadar farklı ise daha cazip bir tercih bu durumda, en kısa zamanda bir IPhone ile deneyeceğim, Önerileriniz için çok teşekkürler.

              Yorum


              • Selamlar.Abi bu AndroidAuto'yu Allah aşkına nerde yükleticez? İzmir'de iki büyük servis ile görüştüm haberleri yok. Araç 2015 ağustos üretimli stil paket cosmo. bose r700 menüsünde projeksiyon ve carplay var ama AndroidAuto yok.Servis desen güncelleme yok.Araç güzel,severek kullanıyorum ve hatta üstüne titriyorum desem yeridir.Fakat bu opelin müşteri memnuniyet anlayışı adamı bezdiriyor

                Yorum


                • İzmir'i bilmiyorum ama İstanbul'da çok sayıda servis parasıyla yüklüyor. Parayı da onlar almıyormuş bu arada Euro üzerinden Opel Almanya'nın işi... Ama Android Auto ile uğraşmaktansa Apple CarPlay daha güzel ve kullanışlı. Android'de bir video izlemek için bir sürü ek uygulama kurmak ve kırk takla atmak gerekiyor hatta AA'nın yeni versiyonlarında bu özelliği de kapattılar, bir 40 takla daha atarak ancak açabiliyorsunuz. Durmadan cihazla ve telefonla uğraşmanız gerekiyor. Benim gibi zamanınız kısıtlıysa önermem... Amaç sadece Navigasyonsa o zaman olabilir.

                  Yorum


                  • Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
                    İzmir'i bilmiyorum ama İstanbul'da çok sayıda servis parasıyla yüklüyor. Parayı da onlar almıyormuş bu arada Euro üzerinden Opel Almanya'nın işi... Ama Android Auto ile uğraşmaktansa Apple CarPlay daha güzel ve kullanışlı. Android'de bir video izlemek için bir sürü ek uygulama kurmak ve kırk takla atmak gerekiyor hatta AA'nın yeni versiyonlarında bu özelliği de kapattılar, bir 40 takla daha atarak ancak açabiliyorsunuz. Durmadan cihazla ve telefonla uğraşmanız gerekiyor. Benim gibi zamanınız kısıtlıysa önermem... Amaç sadece Navigasyonsa o zaman olabilir.
                    Maliyeti ne oldu?

                    Yorum


                    • Evet bugün Ankara Opal yetkili servis ile görüştüm,AndroidAuto'yu 300tl'ye yüklediklerini söylediler.EEE onlar yüklüyorsa İzmir'in en büyük ve en iyi servisi kabul edilen Arkas Opel'de yüklüyordur dedim ve ŞOK!!! Bana aynen dedikleri "Biz öyle birşey yüklemiyoruz". Aradığımda sora sora elektrikçisine kadar ulaştım ve sonuç bu. Arkadaş diğerleri yüklerken siz niye yüklemiyorsunuz diye anlattım durumu,öyle bir yazılım yokmuş.Ne yani,diğer servisler yazılımı kendilerimi üretiyor? Şaka gibi. Ankara ve İstanbul yetkili servisleri yüklerken İzmir'dekiler UFO görmüş masum köylü gibi tepki veriyorlar. İzmir başka bi ülkenin parçasımı acaba? Ah Opel ahh! Araçlar güzel ama servisler facia. Birbirlerinden ve yeniliklerden haberleri yok.

                      Yorum


                      • Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
                        Evet bugün Ankara Opal yetkili servis ile görüştüm,AndroidAuto'yu 300tl'ye yüklediklerini söylediler.EEE onlar yüklüyorsa İzmir'in en büyük ve en iyi servisi kabul edilen Arkas Opel'de yüklüyordur dedim ve ŞOK!!! Bana aynen dedikleri "Biz öyle birşey yüklemiyoruz". Aradığımda sora sora elektrikçisine kadar ulaştım ve sonuç bu. Arkadaş diğerleri yüklerken siz niye yüklemiyorsunuz diye anlattım durumu,öyle bir yazılım yokmuş.Ne yani,diğer servisler yazılımı kendilerimi üretiyor? Şaka gibi. Ankara ve İstanbul yetkili servisleri yüklerken İzmir'dekiler UFO görmüş masum köylü gibi tepki veriyorlar. İzmir başka bi ülkenin parçasımı acaba? Ah Opel ahh! Araçlar güzel ama servisler facia. Birbirlerinden ve yeniliklerden haberleri yok.
                        Ben de 300 TL'ye yüklettim. Ama aslında TL diye birşey yok, yüklemenin maliyeti 48 € gibi birşey kurdan hesaplayınca (+îşçilik ile) zaten 300 TL gibi bir rakama geliyor. İstanbul'da da benzeri durum var bazı servisler uzaylı görmüş gibi yorum yaparken bir kısmı da AYNI İŞLEM için 650 TL gibi rakamlar talep ediyorlar.

                        Opel gerçekten bu servisleri toplayıp bilgilendirse, kronik sorunları ve çözüm önerilerini anlatsa, bir müşteri aradığında servis elemanları sorunu hemen anlasalar, genel bir standart getirse ne güzel olur. Çok zor değil ama tabii tüm bunları yapmak için çalışmak gerekir değil mi !..

                        Yorum


                        • Ben de geçen yıl Opalde yükletmiştim 200 TL idi. Ankarada bile çoğu yer 600 TL istiyor bildiğim kadarı ile. Bu Ople tr ile alakalı bir yazılım onlar da yurt dışından getirtiyorlar. Servise gelmeme ihtimali yok gibi sanırım. İzmirdeki servis kedisi haberi yok sanki.
                          Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

                          Yorum


                          • İşin ilginç tarafı,Opel Türkiye ile görüşüyorum.AndroidAuto destek vermediği için servislerde yok diyor.Ben yetkili serviste nasıl yükleniyor diye sorduğumda "o servisin yaptığı birşey.müşteri sorumluluk alıp uygulatıyor" diyor. o zaman sizin servisler yazılım geliştirmeye başlamış,ar-ge gibi çalışıyor maşallah deyincede "şöyleydi böyleydi" diyerek yön değiştiriyorlar.Bir servis nasıl olur ana merkezden habersiz kaçak yazılım (bu anlama geliyor) yükleyebilir ki? Yani servislerinden adamların haberi yok.Servisler bağımsız özel servis mantığı ile çalışıyor demekki.Opel Türkiye'yi müşterileri memnun etmemek için gösterdikleri başarıdan dolayı ayakta alkışlıyorum.

                            Yorum


                            • Geçmiş mesajlarda yazıldı mı bilmiyorum ama aslında bunu Android Auto olarak söyleyince şaşırıyorlar, bence IntelliLink'e güncelleme yaptırmak istiyorum yada yeni güncellemeyi yükletmek istiyorum deyince şaşırmazlar. Diğer şehirleri bilemem ama istanbul'da servisteki USB flashdisk'de son güncelleme yüklü, arabaya takınca IntelliLink ekranda güncelleme var diye uyarı veriyor, o şekilde yükleniyor. Yani aslında bu sıradan bir güncelleme ama içerisinde Android Auto mevcut.

                              Alınan para ise; yükleme yapıldıktan sonra aktivasyon için Opel AG'den yazılım yada kod, yama vs. birşey alınıyor, o işlem Opel tarafından servise, servis de kullanıcıya faturalandırıyor.
                              InsigniaTEAM

                              Yorum


                              • Aynen öyle . Kod alma 30 euro. Şansıma dün surtaş opelde yükleticektim fakat yükleme yapacak eleman cuma günü işten atılmış . Buda benim şansım.

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X