Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2016 Insignia 1.6 CDTI 30.000 KM bakımı konusunda bir soru.

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • 2016 Insignia 1.6 CDTI 30.000 KM bakımı konusunda bir soru.

    Arkadaşlar merhaba, forumda epeyce bakındım ama ilgili bir başlık bulamadım, aracım 26.000 KM'de, yağ değişim zamanı göstergesi %16 civarında gösteriyor. Bu rakam %1'e geldiğinde mi yoksa 30.000 KM'ye gelince mi bakıma gitmek gerekiyor, bilgisi, önerisi olan var mı ?

    Bir diğer konu da aracımın camları cik cik öterek açılıyor ve kapanıyor. Sanırım aralara toz girdi. Mekanik kısımlara zarar vermeden bu sesi nasıl giderebilirim. Silmek ya da aralara su dökmek gibi çözümler düşündüm ama araca da zarar vermek istemiyorum.

  • #2
    Son bakımın üzerinden 15 bin km veya 1 sene geçmesi gerekir, bunlardan biri dolduysa bakım zamanı gelmiştir.

    Camlardaki ses bende de var ve ben de bir çözüm arıyorum, olmadı servise götüreceğim.

    Yorum


    • #3
      Merhaba cam ile ilgili bende de sorun olmustu. Silikon sprey silme vs ise yaramadi serviste cam fitili sokulup tekrar takildi iceriden katlanma yapmis dendi bana simdi sorun ses yok. İyi bayramlar.

      Yorum


      • #4
        Bakımda sadece KM baz alındığını düşünmüyorum, göstergedeki % yağ oranının asıl baz alınması gerekiyor muhtemelen ama oradaki rakam da KM ile uyumlu düşmüyor. Arabanın kitapçığını bulup oradan sebebini bulmaya çalışayım bakalım...

        Yorum


        • #5
          yag yuzdesinin su sekilde dustugunu dusunuyorum, ornegin ocak ayinda 15.000 km de bakima girdi ve sifirlandi gosterge. diyelim ki nisan ayinda 22.500 km de arac, yag gostergesi %50 olacaktir cunku 7.500 km gecti. veyahut temmuz ayinda arac daha 18.000 kmde. yine %50 olacaktir cunku 6 ay gecti. yani 12 ay = 15.000 km. hangisi erken doluyosa arac yag yuzdesini ona gore ayarliyo.
          OPC Line Sport

          Yorum


          • #6
            kalan yağ ömrü, motor çalışma saati, km, ECU nun hesapladığı yakıt tüketimi vb gibi parametreler ile bir fonksiyon kullanarak hesaplanıyor. Siz 30K km ye gelince götürün yeterlidir. bu arada, ağır vasıta sektöründe bakım aralıkları 120K kmlere geldi, binekte hala 15K km lerde dolaşıyor. Halbuki ağır vasıtalar genelde max tork ve belirli oranda da(bineğe göre çok fazla) max güç aralıklarında kullanılır, biz binek kullanıcıları ağır vasıtalar gibi heavy duty kullanmayız, yani onlar yağı çok daha fazla eskitirler. sonuç olarak bizim yeni nesil araçlardan inen 15K km kullanılmış tam sesntetik yağlar sıfır gibidir, eğer binekçilere 60K km periyodik bakım derlerse, bayiler batar.

            Yorum


            • #7
              Yağmur kaydırıcı ile silin camı,ses kesiliyor.

              Yorum

              İşleniyor...
              X