Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opelin 2024ten sonra tüm araçları elektrikli olacak

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • Opelin 2024ten sonra tüm araçları elektrikli olacak

    PSA sayesinde kara geçmeye başlayan Opel, yeni ürünlerini daha düşük harcamalar ile geliştirecek. Bu sayede daha hızlı gelişecek olan marka, gelecekte tamamen elektrikli serilere sahip olacak.

    Opel tam 6 yıl önce piyasadaki ilk elektrikli otomobili olan Ampera’yı piyasaya sürdü. Fakat sunduğu teknoloji beklentilerin çok gerisindeydi ve kendi geçen bu 6 yılda geliştirmedi. GM döneminde Opel’in geliştirme faaliyetleri için yeterli kaynağı bulamaması, yanlış pazarlama stratejileri Opel’in çok kötü günler geçirmesine neden oldu. PSA tarafından satın alınan Opel, hayatında ilk defa kar etmiş ve gelecek için yeni işlere yelken açmış oldu. Bu gelişmelerin ışığında PSA’nın alt yapı imkanlarını da kullanan Opel, artık çok daha hızlı gelişecek.

    2024’ten itibaren tüm Opel serileri elektrikli olacak

    Opel’in bu hızlı yükselişinde büyük gelişmeler yaşanıyor. Opel, PSA grubunun alt yapıları sayesinde tüm modellerinde elektriklenmeye başlıyor. Tamamen elektrikli ve Plug-in Hibrit sisteme sahip modeller ortaya çıkartacağını söyleyen Opel, gelecekte CO2 emisyonlarını azaltma konusunda lider konumda yer almak istiyor. Modellerindeki karmaşıklığı azaltarak daha keskin modeller ortaya koyacak olan Opel, geçmişte sadece 2 platforma sahipti. Günümüzde PSA ile ortak 9 ayrı platformu kullanabilecek olan Opel, bu sayede geliştirme maliyetlerini minimuma indirmiş olacak ve PSA ile benzer teknolojileri kullanarak daha kaliteli otomobiller sunabilecek.

    Yeni platformların Opel’in özgürlüğü demek yanlış olmaz. Artık Peugeot, Citroen, DS markalarının alt yapısı, kalitesini benimseyebilecek olan Opel, aynı zamanda bu markaların fabrikalarında üretime de geçebilir. Bu sayede üretim maliyetlerini de düşürecek olan marka, PSA grubunda iç rakip olmayacak onun yerine Opel’e uzaktan ya da yakından dokunan insanların aklını daha kolay çelmeyi başaracak. Kamyonet, SUV konusunda Citroen ve Peugeot’tan destek alan Opel, Coupe ve Convertible araçlarında kendi platformlarını revize ederek kullanabilecek. B ve C segmenti otomobilleri için de EMP2 isimli PSA grubu platformunu kullanacak olan marka, tahminlerimize göre ilk olarak Mokka X modelini elden geçirip 2020 yılında tamamen yeni motor seçenekleri, hatta hibrit versiyonu ile piyasaya sürecektir. GT X konseptine benzer bir şekilde üretilmesi beklenen otomobilin tamamen elektrikli bir versiyonu da ansızın ortaya çıkabilir.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

  • #2
    2019 dan itibaren opel artık adam, karl ve cascada modellerini üretmeyecegini açıkladı.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

    Yorum


    • #3
      adam çok tarz ve çok özel hissettiren bir araçtı. Yollarda çok nadir de olsa görüldüğünde kendine baktırıyordu.

      Yorum


      • #4
        Psa dan sonra böyle oldu.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

        Yorum

        İşleniyor...
        X