Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia GrandSport 1.6 dizel otomatik testi

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • İnsignia GrandSport 1.6 dizel otomatik testi

    Herkese merhaba,

    Opel Türkiye'nin organize etmiş olduğu test sürüşü etkinliği kapsamında işyerime geldiler ve kullanma fırsatım oldu. Yaklaşık yarım saat, Alibeyköy-Kağıthane civarında 11 kmlik bir şehiriçi kullanımım oldu. Gelen araç 1.6 dizel otomatik ve bütün opsiyonların olduğu, 35 plakalı bir araçtı. Her ne kadar gelen arkadaşın işyeri girişinde ani fren yapması sonucu arkasındaki doblo kıl payı kurtararak çarpmamış olsa da, İstanbul'un vahşi trafiğinin İzmir'den gelen ekibe epey zorlu anlar yaşattığını zannediyorum. Test sürüşü sırasında arkadaşın biraz yavaş sürebilir miyiz demesinin de bunu ispatladığını düşünüyorum.

    Öncekilke sürüş boyunca flexiride sport modunda kullandım ki, yeni kasada da aynı efsane sistem devam ediyor. Yol tutuşu sport modunda gayet iyi ve eski kasa gibi sert değil. Direksiyon tepkisi eksi kasaya göre biraz daha zayıf geldi ama bunda aracın altındaki ilk defa gördüğüm ve şimdi bile hatırlayamadığım lastiklerin etkisi olabilir. Yeni kasanın biraz daha büyük ve farklı bir araç olmasından dolayı önceki kasadaki net çevikliği de yok. Ama genel olarak sürüşü keyifli.

    Genel olarak motor şanzıman uyumunu beğendim. 1.6 dizel motor belli devir aralığında çok akıcı sürüş sağlıyor. Biturbo'dan sonra zayıf gelse de kendi kategorisinde başarılı ve zorlanmıyor.

    Diz mesafesi artmış ve orta konsol da daha sade olmuş olmasına rağmen, arkaya giriş çıkışlar uzun boylu veya kilolu insanlar için biraz zor olabilir. Sportif görünüş uğruna arkadaki ferahlıktan biraz feragat edilmiş.

    Bagajın komple açılması yüklemeyi çokça kolaylaştırmış ki, bir kaç hafta önce yapmış olduğum seyahatte bebek arabasını yüklerken ve boşaltırken kendi aracımın tamponu bolca çizildi. Boyatmamı bekliyor. Yeni kasada bu sorun pek olmayacaktır.

    Araç full opsiyonlu bir araç olmasına rağmen hangi opsiyonları ararım derseniz (kişisel tercih); flexiride, bose ses sitemi, hafızalı koltuklar(arada eşim de kullandığından şuanki aracımdaki en sevdiği özellik) benim tercihlerim olur. Diğerleri kişilerin zevk ve beklentilerine kalmış.

    Genel olarak Grandsport'u beğendim. İlk başta görsel olarak yadırgamış olsam da sonradan gayet şık görmeye başladım. Orta vadedeki araç değişim planımda yer aldığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

    BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

  • #2
    Güzel inceleme. Teşekkürler Ratip.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum

    İşleniyor...
    X