Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En iyi kendi kendine bakım  (Okunma Sayısı 704 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
drburç
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: Karaman

Üyelik Bilgileri
« : 12 Haziran 2009, 01:13:18 »

Tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum.
Kendiniz aracınızı hangi malzemelerle ve nasıl temizlersiniz?
Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
En iyi kendi kendinize yapabileceğiniz bakım ürünleri ve bakım aralıkları nelerdir?
insigniaT
Uğur
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: istanbul

zileli_1903@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2009, 13:54:55 »

ya ben süngerle yıkadım gıcır gıcır oldu bezle de kuruladım ama 2 gün sonra çamurdan görünmüyordu(yağmur yağmıyordu).oto brandası almayı düşünüyorum siz ne dersiniz?

Opel İnsignia 1.6 Turbo= GTİ kalpli Beyefendi.
Onur
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: İstanbul

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2009, 14:58:32 »

Tüm yaz boyunca aracımı kendim yıkamaya çaılıştım, gerek meguiars bakırköydeki arkadaşları seyrederek gerekse youtube üzerinden meguiar's ın eğitim videolarını seyrederek yıkama ve boya koruma uygulamaları ile ilgili epey bilgi ve tecrübe edindim. meguiar's forumlarında bakı konularda bilgi edinebilirsiniz.

Arabayı yıkarken dikkat ettiğim konular şunlardı

-Arabayı kapalı bir ortamda yıkamak önemli, açıkta yıkanacaksa öğle saatlerinden kaçınılmalı.
-Araç ve jantlar soğumuş olursa daha makbul.
-Araç şampuanlanmadan önce mutlak suretle tazyikli su ile durulanmalı.Aracı yıkarken 2 kova kullanılmalı, 1 tanesi temiz şampuanlı su diğeri yıkama eldiveni / sünger durulamak için. Amaç partiküllerin tekrar araç yüzeyine dönmesini minimuma indirgemek.
-Araçı şampuanlarken mutlaka tavandan başlamak gerekli daha sonra bölge bölge aşağılara inilecek. En son tekerlek yanakları ve jantlar. LAstik ve jantlar için kullandığınız süngeri birhada arabanın boyasına sürmemek lazım tabi.
-Özellikle yaz vakti şampuan aracın üstünde kısa sürede kuruyor, ben yıkadığım bölgeleri fazla bekletmeden durulardım.
-Her bölge yıkanıp durulandıktan sonra kurutma olayıda en az yıkamak kadar önemli. Hızlı davranmak lazım yoksa boya üzerinde su izi kalabiliyor.
-Farklı bölgeler için farklı kurulama bezi kullanılmalı. Cam için farklı jantlar için farklı vs...
-Tabi Kullandığınız malzemelerin kalitesi çok önemli. Meguiar's marka ürünleri kullanmaya özen gösteriyorum.
-MicroFiber temizleme eldiveni, kurulama bezleri ve wax temizleme bezleri çok kaliteli ve işini iyi yapıyor.
-Yine meguiar's NXT şampuan ve Wax + jant ve lastik parlatma ürünleri çok başarılı. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Gerçı kış geliyor kendim yıkama imkanım kalmadı tabi ancak ürünler bagajınızda durabilir istediğiniz yerde kullandırabilirsiniz.

Kendim yapabileceğim bakımlar hakkında hiçbir bilgim yok. Ancak bilgiğim kadarıyla kaput açma kolunun yanındaki o bağlantı arayüzüne uyan cihazlarla diyagnoz ve bazı yazılımların değiştirilmesi söz konusu. Bazı uyarıların resetlenmesi falan gibi herhalde. 2-3 hafta önce ya TV de seyrettim yada youtube da gördüm, avrupada insanlar periyıdik bakımlarını kendileri yapıyorlarmış.Sonrada o cihazla kontrol yapıp bakım uyarılarını siliyorlar. Ve çokda ucuza getiriyorlarmış. Sonuçta yapılan şeyler belli başlı şeyler deniyor.

Oto branda olayını bende düşünmeye başladım ancak araştırmadım. Hergün takıp çıkarmak dışında bir olumsuzluğu varmı bilemiyorum onada bakacağım.

Beyaz Insignia 1.6T Cosmo
insigniaT
Uğur
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: istanbul

zileli_1903@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2009, 13:27:47 »

teşekkürler onur abi

Opel İnsignia 1.6 Turbo= GTİ kalpli Beyefendi.
Gökhan_55
Gökhan
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: İstanbuL-Bakırköy

1.6 T 2010- beyaz- edition elegance-18' jant....

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2009, 13:46:38 »

ben brandanın sıcağından boyası yanmış bir çok araba gördüm ama bizim boyalara aynı zararı verir mi bilmiyorum ben yinede brandaya sonuna kadar karşııym. netice azcık bi toz olsa branda arabayı çizer bence

HAYATIM 3 KELİME ODA ŞÖYLE: İSTANBULDA İFTAR VAKTİ:)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: