Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Astra H Stop Tasarımı ve Yardımlar  (Okunma Sayısı 111 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
viperking
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 10 Mart 2010, 20:40:11 »

Selamlar ,

Aracımı mat siyaha kaplatmaya karar verdim, kaplatırsam orjinal stoplar üst kısımları beyaz olduğu için çok sıratacak, ben de farklı olmak adına kendi ledli stoplarımı tasarlamak istedim. Hatta aracı kaplatmasam bile belki bu stoplardan yapar koyarım, hatta belki sizler benden önce davranıp yaparsınız

Kafamda olan dizayn biraz Peugeot 307 ve 308 CC lerde olanı andırıyor. Paint de amatörce bişiler tasarladım.

Resimde göründüğü gibi kırmızı led şeritler sürekli yanacak frene basıldığında şiddeti daha da artacak. Sinyal kısmının yuvarlak çerçevesi de sürekli yanabilir, ama sinyal verildiğinde içlerinin tamamen sarı yanmasını planlıyorum.

Şimdi gelelim kafama oturmayan kısma. Bunu yapabilmem için stopların kalıbını fiberden çıkarıp led şeritlerin oturacağı şekilde yuvalar tasarlamam gerekecek. Bu şekilde fiberden gerekli kalıbı nasıl çıkartabilirim ?

cagri
Çağrı Sucu
Administrator
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: Çorum

cagrisucu@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2010, 21:02:17 »

fibere gerek yok abi, ledlerin yerleştirileceği board ve strafor iş görür ihihi
Corsa öyle yapmıştı hatırlarsan.

birde alternatif olarak plastik levha alıp kesip biçebilirsin, sıcak silikonla yapıştırsan yeter.
hobi amaçlı beyaz plastik levhalar var, stopların camına karartma felanda yaparsan belli olmaz sanırım.

INSIGNIA CLUB TÜRKİYE
mertk
GP
Moderatör
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: Istanbul

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 21:06:59 »

cok güzel olur tabikide pro bi LED ci bulmak lazım . güzel fikir

King Insignia
? Hp - ? Nm =
NotStock!   4 cam otomatik,sisfarı,sarı yanan sinyaller,gaza basınca duman cıkartan 2 eksoz,4 tane kocaman tekerlek hemde dönüyor,2.5 tur dönebilen direksiyon,benzin göstergesi,hararet göstergesi  full eksi full
Insignia
Umut
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Yer: Diyarbakır

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 21:57:57 »

makyajlı astra h stopuna güzel olur bence. sinyali yuvarlak yerine şeritler arasına alsanız nasıl olur? geceuçuşunda bir üye yapım aşamalarını fotoğraflamıştı sorunuza cevap olabilir.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2010, 22:58:43 Gönderen: Insignia » Logged

Beyaz 2.0 CDTI 160HP+Cosmo+Flexride+DVD800
viperking
Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 22:49:56 »

Evet sinyal öyle olabilir, öncelikle çıkma bir far bulmam lazım, Fiber işinden vazgeçtim, dediğiniz gibi çıkma farın içine döşeyerek yapılabilir sanırım, bir elektrik ustasından fikir alıcami umarım kısa zamanda sonlandırırım
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: