Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hız tespit sistemi değişiyor

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • #16
    Demek ki bundan sonra yüksek hızı hissettiren, rüzgar sesi alan güvensiz araçlarla seyahat edicez, 90 ile gidip salımları da düşürücez. Mantıklı.


    Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

    Yorum


    • #17
      Artık İnsignia ile ucuz yolculuk devri başlayacak. Ist. Edirne arası zor olacak ama ya paran ya sabrın cebinde olacak yola çıkmadan.
      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

      Yorum


      • #18
        Bu kararın çıkacağını daha önce belirtmişlerdi bu sebeple bikaç hafta önce hanımın memleketine gidiş-dönüşte Adana-Mersin otoyolunda Maksut beyden satın aldığım yeni aracımı deneme imkanı bulmuştum ilerde içimde ukte kalmasın diye ve ibre 235 i görmüştü. Daha da giderdi ama eşim tedirgin olunca bıraktım. Artık istesek de zor bundan sonra, veya o hıza çıkıp geri kalanında 90a düşüp gitmek lazım..
        Yurt dışındaki otobanlarda hız sınırlaması yokken bizde 120 km..ne kadar güzel..
        Bu uygulamanın ardında sizce ne yatıyor? Kaza oranlarını düşürmek mi?? Otobanda da mı??alala
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

        Yorum


        • #19
          Ankaradan arhaviye geldim bayram dolayısıyla özellikle ordudan sonra tedes var ben geçen sene yemistim ceza o yuzden dikkatli geldim fakat bir çok sürücü sallamiyor basiyor yarın bu sistemde o olur insanlar sıkılır basar geçer hayirli bayramlar...
          İnsignia cosmo 1.6 turbo dvd 800 sunroof beyaz
          2010 caddy 1.9 TDİ

          Yorum


          • #20
            Bende Ankara-Karabük, Karbük-Ankara yaptım dün, normalde yol bilgisayarı 7-8lt arası gösterirdi, yolda çok radar olur diye 120 ye sabitledim, otobandan çıkınca da 110'a sonuç; 450 km ortalaması 6lt. valla emisyonum düştü

            Yorum


            • #21
              Vatandaşın tepkisini ölçmeye yönelik haberler, alıştık artık. 6 ay sonra bu konuyu tekrar değerlendirmek lazım.
              https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

              ''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

              Yorum


              • #22
                Otobanda hız sınırı nedir ya? Zaten insanlar hızlı ve rahat gitmek için para ödeyerek tercih etmiyor mu bu yolu?

                Yorum


                • #23
                  Rabbim tüm forumdaşlarımı kazadan beladan CEZADAN muhafaza eylesin. 260 km hız yapabilen canavarları kullanırken 120 km ile gidebilmek için sabır ihsan eylesin. hele de yanından, normalde nal toplatabileceği bir araç sırf sahibi ceza yemeyi göze alabiliyor ya da yolda verdiği uzun moladan dolayı ortalama hızın düşmesiyle cezadan yırtabiliyor diye hızlıca geçtiği zaman büyük sabırlar ihsan eylesin.
                  MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

                  Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

                  Yorum


                  • #24
                    İstanbul-Ankara arasında arabayla gitmek bundan sonra hayal olur... Uçaklara yüklen)

                    Yorum


                    • #25
                      120+%10 132 den hesaplanıyor değil mi?
                      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

                      Ellere yar oldu
                      2.0 CDTI
                      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

                      5.25 Xdrive ///M(azot) Power

                      Yorum


                      • #26
                        İstanbul Sorgun arasını 5 saatte gelemicez artık
                        Ergün GÜRBÜZ

                        Yorum


                        • #27
                          Şehir içinde zaten hız kurallarına uyuyoruz. Şehirler arasında müsait olan yerlerde farklı ülkelerdeki gibi serbest hız bölgesi olması lazım.
                          Ergün GÜRBÜZ

                          Yorum


                          • #28
                            Orjinal yazı sahibi: arel2434 View Post
                            Şehir içinde zaten hız kurallarına uyuyoruz. Şehirler arasında müsait olan yerlerde farklı ülkelerdeki gibi serbest hız bölgesi olması lazım.
                            Almanya'yı kast ediyorsunuz sanırım. Almanya'da hiç araç kullandınız mı? Orada binlerce km araç kullandım, bir kez bile tehlikeli bir durum yaşamadım, hiç kimse şeridinden taşmadı, üzerime kırmadı. Hiç abartmadan söylüyorum, oradaki en kötü sürücü Türkiye'deki en iyi sürücüler seviyesinde, araç kullanırken o kadar dikkatliler ki, bizimle kıyaslanmaları bile mantıksız. Ayrıca orada otoyolda hız sınırı olmayan bölgeler var ama hız sınırı olan bölgelerde herkes sınıra uyuyor, şehirler arası normal yollarda da hız sınırının 100 km/s olduğu yerde hiç kimse bu hızı geçmiyor; köy/kasaba geçişlerinde hız sınırı önce 70, sonra da 50 km/s'e düşüyor ve tüm sürücüler yine istisnasız bu sınırlara riayet ediyor. Bizde köy geçişlerinde 50 km/s hıza düşen 1 kişi bile yok...

                            Bayram dönüşü Antalya-Ankara yaptım, sonra Pazar akşamı Ankara-Safranbolu yolculuğu yaptık ve Pazartesi sabahı döndük. Antalya-Ankara arasını anlatmayacağım ama sadece 200 km'lik Ankara-Safranbolu yolculuğunda en az 3-4 kez bomboş yolda üzerime kıranlar oldu, hatta bir tanesi 3 şeritlik bomboş yolda neredeyse bize çarpacaktı, 5-10 cm ile kurtardık. Ayrıca otoyolda 120 km/s hızla giderken 1. şeritte 30-40 km/s hızla giden tırı 50 km/s hızla sollayan başka bir tırı 55 km/s hızla 3. şeritten sollayan başka bir tır (!!!) yüzünden arkadan çarpma tehlikesi atlattık. (3. şeritteki tır aramızda 50 metre kalmışken sola çıktı)

                            Sadece sürücüler olsa iyi, yolların yüzey yapısı, virajların açıları, trafik işaretlerinin yetersizliği ve yolların standart olmayışı da bizi Avrupa ülkelerinden ayıran ve onlarla kıyaslanmamamız gerektiğini gösteren diğer etkenler.

                            Bir başka fark da ortalama araç kalitesi. Evet bizim araçlarımız güçlü, hızlı, güvenli, yol tutuşu ve frenleri çok iyi... Ancak Türkiye'de ortalama araç kalitesi hala çok düşük düzeyde, otoyolda onlarca Şahin-Broadway veya onların modern halleri diyebileceğimiz Symbol-Linea vs dolaşıyor.Üstelik bu modern hali dediğimiz araçların çoğu şirket aracı ve bu yüzden de genelde aşırı sürat yapıyorlar. Üstelik bizdeki eski araçlar parasızlık, denetimsizlik ve bilinçsizlik yüzünden bakımsız da oluyor. Bu da Avrupa ile kıyaslanmamak için ayrı bir neden.

                            Bu cezaların iyi niyetli olmadığı kesin, amaç ölümlü kazaları azaltmak değil vatandaşı yolmak. Ancak Türkiye'de hız sınırlarının kesinlikle katı bir şekilde uygulanması gerekiyor, sadece bu bayramda yanılmıyorsam 55-60 kişi trafik kazalarında öldü. "Bana bir şey olmaz" diye düşündüğümüz için bu rakamlardan pek etkilenmiyoruz ama her an bu sayıların içine biz ve yakınlarımız da dahil edilebilir. Ben de otoyolda 120 km/s hızla giderken biraz daha hızlanmak istiyorum ama yine de bu önlemleri savunuyorum. Bu ülkenin trafik kazalarına verdiği kayıplar bence haddinden fazla, artık buna dur denmeli. Ancak bu önlemlerin her yerde alınması, doğru uygulanması ve can yakmaya değil, can kurtarmaya yönelik olması gerekiyor. Ufak artışlar da yapılabilir, örneğin otoyolda ortalama hızı 120 değil de 130 km/s hızın üstünde olanlara ceza uygulansa zaten 140-150 km/s hızla gidenler kolay kolay ceza yemez. Hem 120 km/s ortalamayı da az görmeyin, Cruise Control ile Ankara çıkışında sabitleseniz 3.5 saatte İstanbul'a giriyorsunuz, daha ne olsun. 2 saatte gitmek isteyen de bir zahmet uçağa binsin.

                            Yorum


                            • #29
                              ufukkk Söylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum ve destekliyorum

                              Ama bizim ülkemizin bir gerçeği var dediğiniz gibi yollarımızda standart yok yeni yeni standarlara uygun oto yollar yapılıyor, hala dediğiniz gibi bakımsız ve güvensiz araçlar var ve hala eğitimi seviyemiz standartların altında ama bu bizlerin avrupa ülkelerinden düşük olduğumuz manasınada gelmemeli Dün haberlerde Almanyada Yolcu otobüsü ile Tır çarpışmış ve 10 larca ölü var demekki herşey eğitim yol olarak bakmamak lazım Almanyanın kalkınmasında Türk vatandaşlarının büyük katkısı vardır yoksullukla cebelleşen türk vatandaşları Almanyada avrupada kimsenin yapmadığı en ağır ve en kötü şartlardaki işleri yapmışlar ve yıllarca mahkum gibi kurulmuş robot gibi çalıştırılmışlar ve sistemler için de ezilmişler hal böyle olunca kuralları minumum seviyede bozan olmuş ama pratikte çok basit yaşam denklemlerini çözemeyen bir avrupa topluluğu var Fransada yaşadığım bir olayı anlatacağım bir gün alış veriş için CORA ya gittim neyse birşeyler aldık kasaya geldik ödeme yapmak için 500€ verdim kardeşim beni uyardı dur yapma etme falan bende yok yok ben ödeme yapacağım dedim sonradan anladım konuyu kasiyer parayı aldı evirdi çevirdi baktı sonra bir telefon açtı 2-3 dk sonra bir patenli kız geldi parayı aldı bir yere götürdü 2-3 dk sonra geldi kendi aralarında görüştüler sonra bir iki telefondan sonra parayı aldılar kurallar çok önemli de olsa çok basit denklemleri insiyatif alarak çözemiyorlar sonuçta verdiğim para sahte değil kendi ülkelerinin parası yine bir mağazadan türkiyedeki yiğenlere olimpiyat tişörtü aldım aynı üründen aynı bedenden 8-10 tane 1 tanesinde indirim etiketi olmadığı için indirim olmaz dedi bakış açısına göre kurallara göre doğru yapıyorlar ama uygulamada zayıf kalıyorlar bizde ise tam tersi "leb demeden leblebiyi" anlıyoruz sıkıntı burada galiba doğru kelimeyi bulursa süper başarılıyız bulamazsak sıkıntı Türk milleti zekidir,çeviktir sözleri çok doğru bu bizim genlerimizde var heşeyi son limitlerinde kullana biliyoruz ama hata yaparsak sonuçları iyi olmuyor bunu aşmanın yolu eğitim eğitimli kişiler limitlerde de olsa hata yapma olasılığı düşüktür birde belkide trafik için diyorum kuralların revize olması lazım araçlar eskisi gibi 60 hp değil

                              Sağlıcakla kalın



                              2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

                              Yorum


                              • #30
                                Kendim sordum kendim cevap vereyim.Düzcede dinlenme tesisindeyim.Otoyol trafik polisine sordum 120 imiş 121 de haşırt yani.
                                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

                                Ellere yar oldu
                                2.0 CDTI
                                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

                                5.25 Xdrive ///M(azot) Power

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X