Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insigniamdaki 3 sıkıntım acill cevap arkadaşlar

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • insigniamdaki 3 sıkıntım acill cevap arkadaşlar

    Merhaba değerli forum üyeleri
    ben k.maraştan gruba üyeyim
    aracım 2009 model 1.6 t 180 hp insignia

    1-aracımda yağlamalı sistem BRC lpg vardı aldığımda. Araç adeta yalvarıyor bana lpg de binme diye bende lpg yi komple söktürdüm şuan için benzinde kullanıyorum, insignialara en uyumlu lpg hangisi? Prins diye duymuştum.

    2-aracın yağ seviyesi normal her gün kontrol ediyorum fakat arabayı ne zaman çalıştırıp 10 km gitsem *motor yağ seviyesi düşük yağ ekleyin* diyor, yağ müşürü seviye müşürü yağ filtresideğişti ama fayda yok, ayrıca yağ kaçağı da yok

    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

  • #2
    Lpg ile ilgili çok yazılıp çizildi. Eski konuları, özellikle de nalbantoglu 'nun paylaşımlarını inceleyin.

    İkinci soruya gelince: Yağ eksiltmesi var mı?
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

    BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

    Yorum


    • #3
      LPG'yi sökmeden önce keşke düzgün bir lpgci buldurup kurtarılabilirliğine baktırsaydınız. Düzelirdi büyük ihtimalle.

      Yeni sistem içinde markaya takılmayın. Prinsle sıkıntı yaşayıp, Atikerle sıkıntısı çözen arkadaşım oldu .

      Atiker Gold bile oluyor. Düzgün montaj Düzgün işçilik ve AFR ayarı yaptırın. LPG'de önemli olan nokta budur. Yüksek KW'lık regülatör ve hızlı bir enjektör 0.8 boru çapı olduktan sonra gerisi mühim değil.

      2. soru içinde sensör arızası gibi duruyor. Baktırmakta fayda var.

      Yorum


      • #4
        Her 2 arkadaşa da teşekkür ederim
        ratip bey yağ seviyesinde çubuk kontrolünde eksilme yok kaçakta yok. Seviye ve yağ müşürleri değişti yağ filtresi değişti nafile çözüm olmadı

        mbgürhan bey
        A.E.M beyin, 0.8 enjektör, atikerin 210 kw olması lazım regülatörde de denedim, hem sabit hem hareketli ölçüm yaptırdım araba gazda sanki gazı keser gibi oluyor bi sendeliyor, aşırı performans kaybına neden oluyor lpg de

        Yorum


        • #5
          Yağda eksilme olmaması iyi birşey. Demek ki sensörler veya bağlantılarında bir sıkıntı var. Ayrıca lpg attım gitti kadar kolay sökülebilen birşey değil ki takmasına yakın parça ve işçilik masrafı olur. o esanada bazı kablo vb zarar verilmiş olabilir.

          Diğer konuya gelince biraz vaktinizi ayırıp forumda lpg ile ilgili konuları inceleyebilirsiniz. Sorunsuzca kullanan bir çok üyemiz var.
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

          BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

          Yorum


          • #6
            Ratip kahramanmaraş ta 100 TL vererek brc bayisine söktürdüm lpg yi şuan benzinde kullanıyorum aracı, araçta ses seda arıza kalması şuan için çok şükür, benim aklımdaki soru işareti??? Forumda da baya yorum okudum ama tam cevap alamadım???

            ben bu araca hangi marka lpg montajı yaptırmalıyım?

            nasıl bir kit-regülatör takılmalı?

            ortalama maliyet nedir?

            forumca bilinen yakın illerde sağlam işinin ehli ustalar varmı,?
            yakın iller(g.antep-malatya-hatay vb.)

            kahramanmaraş ta bu işi ehliyle yapan usta ben bulamadım. Bir ton masraf edip sürekli sanayide dolaşmak istemiyorum.
            saygılar

            Yorum


            • #7
              Madem lpg yi sokturdunuz ve aracin dertleri bitti ise ne diye tekrar basiniza dert alacaksiniz? Lpg demek dert demek..benim aracimda da sivi sistem lpg var ve bir turlu randiman vermedi. Yakinda komple sokturup ben de tum dertlerimden kurtulacam. Tavsiyem tekrar lpg ye donmeyin. Uzun yol cok yapan biriyseniz dizel arac dusunun..aracimi benzinde surdugumde kafam hep rahat, ne zaman lpg de denesem bir sure sonra sorunlarla bogusmaktan ruh sagligim bozulmaya basliyor..ve lpg araca zarar veriyor mu..evet veriyor, hem kisa vadede hem uzun vadede zarar veriyor.
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

              Yorum


              • #8
                Wolverine kardeşim bazı başlıklarda da gördüğüm ve belirttiğim gibi tek sıkıntı lpg ve benzin fiyatları arasındaki fiyat farkı.
                k.maraşta sağlam bir projeci buldum. Totalde 820 tl ye araç benzinli haline proje çizilecek yıl içinde fazla yol giden biri değilim. Mesleğim gereği hep ekip aracındayım.
                bazı başlıklarda gördüğüm kıdemli üyelerin paylaşımlarını tek tek okudum lpg ile ilgili bir dünya ayar varmış. Sabit halde yapılan hareket halinde yapılan testler vb. Fakat bunların hiçbiri k.maraşta yapılmıyor. Adan lpg yi takıyor 2-3 ayar yapıp eline veriyor aracı. Sonrasını sen düşün. Sanayiden çıkamıyorsun sonra.Herkesin görüşüne saygılıyım ama insignia da bir daha lpg mi aslaaaa.
                saygılar sunuyorum. Benzine geçmeni tavsiye ederim.

                Yorum


                • #9
                  Birçok ariza konusu okudum çekisten düşme 3.4.vites de gaz yememe,araçta titreme geç çalışma devir düşüklüğü vs vs vs ve her okudugum konuua baslarken kesin LPG var diyorum direkt LPG çıkıyor karşıma. .Sağlam bir LPG kiti doğru afl ayarları ile sorunsuz kullanan kişiler de var ama şimdilik..İleride ne olur ne kadar arıza çıkarır bilinmezlik..Bizim araçlar malesef LPG ile barışık araçlar değil doğrusu bu işin ama benzin fiyatları vs insanlar ister istemez yönelmek durumundalar..

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X